2011-11-17

Var är all snö? Det är ju katastrof!
Det är vinter och vi bor i norra Sverige, eller övre Norrland som tidningarna gärna vill få det till.

Nä nu får den ta och falla!



Jag såg någonting spännande på tv igår. Uppdrag granskning där dom tog upp om fastighetsfusket eller hur dom nu uttryckte det. De avslöjades att det är rätt vanligt med att mäklare försöker påverka besiktningsmän och att det ibland t.o.m pågår ett samarbete mellan dom. 

    Mäklarna menade att det går inte att sälja ett hus om protokollen är alltför noga utförda, utan att man gärna missar att skriva saker som ordet mögel utan kanske omformulerar det så det inte alls låter så farligt.
Många besiktningsmän menade att dom mutas att skriva det mäklaren vill och många gör också det för att få jobb. För vissa som ställt sig emot mäklaren och inte fullföljer deras vilja har det resulterat i att dom inte får några jobb, för mäklarna vet att honom/henne kan jag inte påverka.

   Självklart är inte alla så och man ska inte dra alla efter en kant. Fusk och fiffel finns troligtvis inom alla branscher mer eller mindre och på ett eller annat sätt. Men det kan vara rätt intressant att tänka på saken.




Läste det här i tidningen tidigare i morse. 
"USA:s statsskuld överskred på onsdagen för första gången 15 biljoner dollar."
Tänk vilka fruktansvärda summor! Det motsvarar alltså 102,15 000 000 000 000 kr med dagens pennigskurs. Så ska man jämföra det med någonting så.. världens rikaste människa är god för 503,94 miljarder kronor. Det är "lite" mer än en halv biljon kronor, och statsskulden ligger på över 100 gånger mer. 




Ja, det är mycket som händer runtom i världen. 
Uppmärksammade kebabmord i Tyskland för att nämna nånting. 






 



RSS 2.0