Hiphopkonsert Piteå, cruising Luleå

Det börjar kännas som man hunnit med en hel del under de senaste veckorna. April och Maj blev trots allt en rätt händelserik månad. Det känns ju riktigt kul.
Förra fredagen åkte jag till Piteå med några vänner, var och åt på Max och sen var det dags för att gå mot Kårhuset för en Hiphopkonsert med Fabriken. Det var en riktigt härlig kväll. Atmosfären, musiken, stämningen och publiken var hur härlig som helst. Jag hade givetvis kameran med men fotona blev inte alltför bra, filmerna däremot blev nog aningen bättre.
Efter konserten väntade ett äventyr på Ankar's samt lite andra lustigheter som dök upp.
Lördagen var det dags för födelsedagsmiddag för en kompis som fyllde tidigare under veckan. God mat, trevligt sällskap och nästan bra väder. Blev en trevlig kväll med utgång på Kalles krog eller Karlskälla, Piteå som det så vackert heter på kontoutdragen.
Söndagen blev lite lugnare med chill i lägenheten. Måndagen gick jag på stan något tag innan bussen gick hem till Arvidsjaur.
Veckan har lustigt nog gått rätt fort trots att jag inte gjort så mycket. Varit i lägenheten, tagit promenader, umgåtts med kompisar osv osv. Inte alltför ovanlig vecka.
I fredags var man en sväng på Ishallsmässan och tittade, var ju helt okej. Blev aldrig att gå dit förra året så tog chansen i år då man ändå hade möjligheten. Sen på lördagen så var man bjuden på middag hos några vänner. Åt fläskfilégratäng, det var riktigt gott. Specialrecept från Tidavad :) Spelade även Med andra ord så det var ju trevligt. Efteråt så var vi ute och åkte med en kompis som precis varit uppe i Heart of Lapland och hämtat en bil. Så det var ju som kul att åka volvo :)

Sen ute på samhället så träffade vi en annan kompis och blev tillfrågad om att vara chaufför på Luleå Cruising. Så med lite överläggning så tackade jag ja och sen for man hem, bytte om och sen drog vi :) Har bara varit i Luleå stad några få gång i mitt liv och aldrig på cruisingen så det var ju spännande. Trots allt så gick det hur bra som helst att köra. Körde runt som hela natten. Vid 5-6 var vi hemma i Arvidsjaur igen.
Otroligt vad poliser som var ute, men det är väl bra antar jag. På gruset eller grusan eller vad det nu kallas så var det ett 15-20-tal poliser som sprang runt endast där. Fullt av knarkhundar var det också.
Antar att det var en lyckad crusing för det var då fullt av bilar ett par timmar under midnatten. Har ju aldrig varit där så vet inte vad som är mycket och vad som är lite bilar, men känns som det var helt okej. Träffade en hel del folk också det var ju trevligt.
Nu blir det att städa ihop här lite innan man får besök. :)

Umeå

Då var det dags att göra ett inlägg igen i bloggen.

 

Helgen som var tillbringades till stor del i Umeå. Jag åkte i torsdags härifrån 14.45, framme i Skellefteå 16.35, sen fick jag vara där ett tag och ta det lugnt och njuta av den friska luften som Skellefteå kommun så prydligt tillhandahåller. 17.10 var det dags att hoppa på linje 100, dvs bussen som kört från Haparanda och riktar sig ner mot Sundsvall.

 

Strax innan vi hoppade på så kom busschauffören till bussstationen, det var troligtvis dags för chaufförsbyte. Så jag hörde hon pratade om att vi skulle byta buss för att det var för blåsigt för en dubbeldäckare att färdas nerefter E4;an. Så av säkerhetssskäl skulle det vara mer praktiskt med en vanlig buss. Så då åkte vi ner till bussgaraget och bytte buss. Det lustiga var att det fanns ingen annan bra buss så vi bytte buss – till en annan dubbeldäckare. Det är andra gången i mitt liv som jag åker dubbeldäckare så jag var ju spänd som ett barn på julafton som väntar på jultomten.

17.45 var vi äntligen iväg. Under resan från Arvidsjaur så hade jag suttit och fördrivit tiden med smsskrivande och telefonprat och plugga grammatik samt lyssna på musik så jag fortsatte med det. Lyckligtvis hade jag även med mig turistbroschyren; Visit Umeå så jag hade ju mycket intressant läsning att ta in under resans gång. Man åker ju även förbi många intressanta platser som Ljusvattnet, Mångbyn, Lövånger, Ånäset, Sikeå, Bygdeå, Dalkarlså och Sävar. Så jag hade ju en hel del att titta på efter vägen också.

 

Trots förseningen ifrån Skellefteå så tog vi nästan ikapp all tid under resans gång. Det var lite fabulous tyckte jag. Vi åkte förbi en ort med ett häftigt ortsnamn, nämligen Hertsånger. Jag hade velat kalla det Herzanger men det ganska inte ortsborna skulle tycka om…

 

Då jag väl var i Umeå blev jag uppmött av en kompis och hans kompis och efter det gick vi ner till kajen och satt och tittade på fiskmåsar och njöt av utsikten och bara tog det lugnt. Sen tog vi en promenad på stan, åkte lite buss hit och dit och slutligen begav vi oss hem till lägenheten.

Fredagen var jag på stan, shoppade en hel del med en kompis, fick bra smakråd och åt en riktigt god middag på svarta landsköket. Senare på aftonen åkte vi hem till Berghem där även min boplats inrättades. Senare så begav jag mig till Ålidhem för ännu ett besök hos en kompis.

 

 

Lördagen så var det spel & grillkväll på G. Vi var en bit från stan i en mysig lägenhet. Spelade Alias och pratade samt såg Eurovision Song Contest. Runt det att 36;e landet röstat så ville jag vara bombsäker på att Erik Saade skulle ta hem det här.. Dock så gjorde han inte det utan det blev Azerbadjan som gjorde det. Ursäkta stavningen, känns som nånting kan ha blivit fel men det får duga.

 

 

Söndagen så var det dags för The studio, dvs anledningen till att jag gatt fara till Umeå den här helgen. Så söndag 10.45 infann jag mig utanför parkeringshuset där. Var lite förvirrad över hur jag skulle ta mig in eftersom det var kodlå/nyckel men som tur var hade jag fått bildliga instruktioner av en kompis som varit där tidigare. Så till slut gick det ju bra. Tog 60 kort, hade tre olika utstyrslar så 20 kort på varje. Rätt kul faktiskt och en trevlig fotograf. En fransos som var spektakulär på engelska så det var lite fränt. Det tog endast ca 2  timmar och efter det gick jag runt på stan. Vandrade bland Kungspassagen, MVG och slutligen Åhléns som hade längst öppeettider av dessa. Tror jag var där kanske två timmar och bara gick runt och undersökte sortimentet. Rätt givande faktiskt.

 

Efter det så var jag och en kompis och åt på en kinarestaurang vid hamnen. Det var oerhört trevligt och mysigt. Satt där ett par timmar och pratade.
Efteråt skiljdes vi åt och jag åkte till Berghem och hon hem till sig. Då jag kommit hem och hunnit ta det lugnt ett tag var det dags för en promenad. Först ner till kiosken, sen vidare mot Haga på bl.a OK och Preem. Vi skulle posta lite paket samt göra.. ehm, vad kallas det? Badoo-undersökningar. Dock så lades undersökningen på is pga av omständigheterna som att vissa butiker i vid Västerbottenskusten inte ger sina anställda namnbrickor.
En trevlig promenad i härligt väder i alla fall J

 

Väl på måndagen var det dags för hemresa. Jag städade i lägenheten och åkte ner på stan, hann med lite shopping på bla das Lagerhaus. Lagerhaus var en riktigt spännande affär som jag verkligen kan rekommendera ett besök på.

 

 

Precis som våran gamla käre magister sa… nu ska jag ta och börja avrunda. Först ska jag bara ta och berätta att imorgon åker jag till Piteå och stannar förhoppningsvis hela helgen. Det är ännu lite oklart när jag åker hem. Men det blir i vilket fall som helst Hiphop-konsert imorgon på kårhuset.

Sen tror jag att mitt miniresande läggs på is ett tag. Väntar ännu svar ang arbete i sommar så man får väl vänta och se om man överhuvudtaget har pengar kvar snart…?

 

 

Ha en bra dag!

 


Träd växer inte i himlen

Det är rätt intressant då man tänker på det där. Ordspråk och talesätt, det är faktiskt rätt fascinerande. Att några ord kan betyda så mycket medan ord egentligen säger något helt annat eller låter helt ologiska.
Här finns väldigt gott om ordspråk och talesätt. i Engelska A eller om det t.o.m var Engelska B så fick vi ju ta del av en del engelska ordspråk och talesätt men något sånt lärde vi oss aldrig i tyskan i skolan så därför tänker jag att jag skulle göra det nu på egen hand.

http://de.wikiquote.org/wiki/Deutsche_Sprichw%C3%B6rter

Sen har vi ju väldigt många av dom på svenska och de betyder troligtvis samma sak också, men även många som för mig är helt okända och de finns även dom som låter som något liknande på svenska men betyder något helt annat.

Bättre sent än aldrig är ju översatt som direkt på både engelska och tyska.
Men.. som rubriken säger. Bäume wachsen nicht in den Himmel. Vad betyder det då? 
Är det typ.. pengar växer inte på träd som vi säger på svenska?
I helgen har jag gjort något jag verkligen gillar. Eller snarare senaste dagarna, inte bara under helgen. I torsdags följde jag med en kompis hem. Först var vi till Sorsele, besökte Järnia, Konsum osv osv sen hem till Rågoliden. En mysig by, vackert och bra. Var i byarna runtomkring, ute och åkte, var ner till Vindelälven och lite överallt. Var till Sandsele också på  Talluddenområdet, väcker alltid goda minnen.
Sen under kvällen beslutade vi oss för att fara till Storuman. Vi skulle titta på en bil, hälsa på lite folk och besöka det mysiga samhället.
Dagen efter det klev jag upp tidigt för att ta bussen till Lycksele. 06.23 anlände den och runt 08.00 var jag framme i Lycksele. 69 kr - förmånligt. Så det var ju helt okej.

Sen på kvälllen väntade en födelsedagsfest. 
Under helgen hann jag träffa oerhört mycket nytt folk som jag bekantade mig med och pratade en hel del med. Sen hann jag ju förstås umgås med vänner som jag känt sen tidigare och det var riktigt trevligt. En riktigt lyckad helg!
Väl på måndagen igen åkte jag tillbaka till Storuman och tillbringade nån timme där. Sen i bussen därifrån hittade jag min granne som åkt från Dorotea och också påväg till Arvidsjaur. Så då hade man ju sällskap under de närmsta timmarna så det var ju bra.
Sen har jag också sökt tre sommarjobb nu under den senaste veckan. Jag vet inte riktigt vilken arbetsplats jag dras mest till, det är lite relativt men jag kan iallafall tänka mig att jag har chans att få något av dom. Lät kanske lite självsäkert med tanke på hur många sökande det är men.. jag är bara positiv.
Det är ju trots 3 arbetsplatser jag har jobbat på under olika tillfällen.
Men det återstår att se inom de närmsta veckorna. Är en stund kvar på varje arbetsplats tills sista ansökningsdag är.
Nu ska jag ut på samhället, uppdaterar framöver.

RSS 2.0