Jobb & Jobb

Nu så tänkte jag äntligen ta och uppdatera här. Det blir inte så ofta då man jobbar om dagarna och inte tar sig tid att vara så mycket vid datorn.

I veckan så är jag pendlare. Kör hem till Järvträsk efter jobbet och kör upp till Arvidsjaur på morgnarna. Det fungerar bra så det är inga problem. Anledningen till det är att jag är hundvakt medan mamma och pappa är borta.



I övrigt så har jag jobbat 7-16 hittiills under veckan. Jobbet pågår 1,5 vecka till och sen är det semester i tre veckor. Vad som händer sen är ännu oklart. Jag ska försöka höra mig för nu lite här framöver. Kom att tänka på ett fint erbjudande jag fick tidigare i vinter medan jag fortfarande jobbade som receptionist. Såå.. jag tänkte ta och undersöka hur det erbjudandet står till i dagens läge. Om det fortfarande finns chans, f.r.o.m när osv. Ska först ta och höra om möjligheterna och sen får vi se. Jag hade nästan helt glömt bort det jobbet tills jag började tänka på Tyskland, då ringde en klocka.






Då har det hunnit vara midsommar och man har tillbringat många timmar utomhus i det vackra vädret. Visserligen hann åskan mullra men det blev inte så långvarit, samma  gällde strömavbrottet samma dag. Till helgen (lördag) är det åter igen dags för SM i mete i Järvträsk. Sist jag var på SM här var sommaren 2009 och nu är det åter igen dags för en repris. Jag ska jobba även i år men det är lite oklart om arbetsuppgift men det kommer jag troligtvis få reda på vilken dag som helst. Hade tänkt svänga förbi "arbetsförmedlingen" då jag kom hem men det glömde jag helt bort så det får bli imorgon.






På fredagen kan det troligtvis bli att vara chaufför, samma sak gäller torsdagen. Så vi får se, men jag håller tummarna för Skellefteå & Boden. Det skulle vara riktigt kul iallafall och det verkar vara så gott som spikat! Men vi får se närmare hur det blir. Men efter några timmars planering och överläggning så ser det bra ut i nuläget. Åtminstone med fredagen...













Snabba vändningar

Vädret har åter igen visat hur snabba vändningar som kan göras. Vädret har bara helt fantastiskt i princip hela veckan dygnet runt. Ca 15 grader nattetid. I lördags mättes runt 30 grader varmt i skuggan under dagens lopp. I söndags knappt 10 grader och samma gäller idag. 

Men så trots allt får man se tillbaka på den underbara veckan som varit med solsken och hoppas att sådana veckor blir många att vänta under sommaren.
Har precis kommit hem från en arbetsdag. Får se vad som väntar ikväll. Konstaterade i morse att jag har 4 arbetsveckor kvar nu. Sen så väntar.. ja, vad väntar sen? Det återstår att se närmare.
Veckan har i övrigt varit helt toppen. Jag blev chaufför onsdag och torsdag. På onsdagen var det bal på hotellet och studenterna flockades med vackra bilar och fina utstyrslar för att njuta av en kväll sent att glömma. Jag körde en kompis volvo, riktigt trevligt faktiskt. Lite nostalgi med veteranbilar (om det nu får kallas det.. kan vara för ung.) Senare på kvällen körde jag ännu en annan volvo, sen en mercedes kompakt. Eftersom jag själv haft en sådan var det ju extra trevligt just av den anledningen. Att den också var svart precis som min gamla bil kryddade väl  till saken lite extra. Blev ute hela natten så det var en trevlig natt.
Även på torsdagen var jag chaufför, men blev bara ute till runt 1-2. Folket skulle ju upp tidigt fredagen för champagnefrukost så min dag startade redan kl 6 på fredagen för att kunna köra folket ut och runt på samhället. Jag tänkte varje dag att, den här dagen är den varmaste.. för det märktes även i bilen jag körde. Termometern visade 57 grader som varmast efter att den stått i solen en stund. Lördagen som faktiskt var den varmaste dagen så var bilen inte kvar här, men kan tänka mig att det kunde ha blivit ännu varmare då. Men hur som helst, hela tiden gällde AWO. Bilen som är från -77 hade naturligtvis inte AC, så vi använde oss av All Windows Open, därmed AWO.
Under dagen på fredagen så hann man ju förstås med att se studenterna gå på trappan och så förstås se då dom åkte runt på flaken så det var riktigt trevligt. Har oerhört många bilder från hela veckan. Eller onsdag - lör har jag 586 bilder. Kunde väl ha varit mer, men det får duga. Tog även en del med mobilen också för att minneskortet blev fullt efterrsom jag filmade en hel del på studenterna.



På fredagskvällen grillade vi nå karré och lite av varje, satt här utanför lägenhetshuset och stekte i solen. Var sedan ute på samhället på massa olika ställen. En toppenkväll, hur mycket folk som helst vid Nyborgstjärn också för den delen så bara det blev ju lite nostalgi i sig eftersom det sällan sker nuförtiden i jämförelse med förut.
Så, det var det. Bjuder på två bilder från förra årets studentvecka. Har inte lagt in bilderna från kameran ännu så några från årets blir det tyvärr inte i det här inlägget.
Lite kul kuriosa förresten.. I lördags hade Norrbotten varmast i Europa. Eller så löd rubriken i piteåtidningen.. Det visade sig att det var 33 grader i skuggan i en by i Pajala kommun, det var varmast i Europa.
Nu ska jag göra middag.

RSS 2.0