Fredag 13 Januari

Idag är det Fredag den trettonde. Jag är inte skrockfull alls så jag tror inte på att man bestämt måste drabbas av otur den här dagen så jag känner ingen större risk för dagen. Däremot vet jag många andra som gärna håller sig inne och som är betydligt med skrockfulla än vad jag är. Frågan är, hur många vet egentligen om de olika teorierna bakom varför vi tror att fredag den trettonde ska förknippas med otur? 
Låt oss ta en titt på dom.

"Fredagen den 13, som inträffar en till tre gånger varje år, är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika teorier om varför fredagen den trettonde uppfattas så som den gör. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes och dog på långfredagen.

En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal ordenmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan lurade blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds med en mistelpil."



Så där ser man vad som kan vara orsaken till varför vi tror att vi drabbas av otur den här dagen.

Det är en bild från förra året vid den är tiden, visserligen 2011-01-14, men tanken som räknas :)   Filmkväll med cola och chips med några kompisar.
Bilden är ifrån förra året vid den här tiden, eller 2011-01-14. Filmkväll med några kompisar :-) 
Här letade vi i och för sig efter en video/bild på google, men efter det såg vi Knucklehead. 
En bra komedi, rekommenderas! 


Vidare så kan jag berätta att jag äntligen blivit frisk. Jag känner inte av lunginflammationen längre och min vardag ser ut precis som förut. Jag har varken ont i halsen eller hostar så det känns skönt att det äntligen är över. Antibiotika var kanske inte så tokigt ändå. De nio dagarna var förbi igår så jag hoppas iallafall att sjukdomen är över.

I morse var jag på ett möte och efteråt var jag och handlade lite. Det är väl vad som har hänt hittills idag. I helgen blir det att umgås med vänner och ha trevligt. 
Förra lördagen såg jag första avsnittet av Gladiatorerna som gått på tv4 några år i början av 2000-talet men som nu återuppstått. Det var bättre än vad jag hade vågat hoppas och tanken är att se andra avsnittet imorgon. Förra lördagen fick jag även trevligt besök ifrån Skellefteå så jag fick mig sällskap under sändningen så det var trevligt. Jag tycker dock det är lite synd att det visas lördagar istället för fredagar. Fredag känns som en bättre kväll framför tvn, men det är väl vanans spår jag går efter förmodar jag.

Nu gör jag helg! :-) 


2012

Då kom första uppdateringen för året. Egentligen borde den väl ha skett tidigare men har inte riktigt tagit mig tid till det. Det är väl egentligen nu man kanske skulle ha gjort en årsresumé eller liknande över året som har gått, men jag sparar den till senare. 

Sen sist jag uppdaterade har mycket trevliga saker hänt. Juldagen, mellandagsrea-shopping, Inlandskult och nyårsafton och sen mest vardagliga allmänt trevliga saker.

Nyårsdagen då jag vaknade var jag inte riktigt frisk. Kände mig febrig och hostade som en gnu och hade svårt att andas. Men jag tyckte att de skulle ge med dig och försökte sova vidare. Dagen efter var det ännu inget bättre, så de tre dagarna efter har spenderats på jouren/akuten. Igår konstaterades att jag har lunginflammation. Ska äta antibiotika nu ett tag och ta astmamedicin regelbundet så får vi se hur det ser ut sen.
Känns bara trist att inte kunna göra alla vardagliga saker. Vara ute och promenera, träffa kompisar som vanligt, äta vanlig mat osv. Te, hostmedicin, vatten och honungsvatten är i och för sig rätt gott det med :)
Så en årsresumé kommer senare..

RSS 2.0