Piteå dansar och ler !

Nu är man taggad alltså! Det närmar sig slutet av arbetsdagen och det betyder alltså att jag tar bilen, kör till Piteå och sen är de party! Senare under kvällen ska vi givetvis in på området, lyssna på artister osv. Har lite småärenden här i Arvidsjaur först men sen så är det bara att längta till storstaden, Piteå.


Veckan har varit trevlig. Vi har haft många besökare på jobbet, närmare 800-1000 stycken så det har alltså gått hur bra som helst kan man lugnt säga. I övrigt så är det sista dagen på Turistbyrån för i sommar. Men förhoppningsvis så är jag en återkommande turistinformatör för här trivs jag alldeles utmärkt! Camp Gielas och Turistbyrån, de är lätt de mest intressanta och roliga jobb som jag har/haft.





Igår var jag förbi restaurangen, gjorde dagens-rätt-menyer för tre veckor framåt på svenska och engelska respektive två veckor framåt på tyska. Så det är ju riktigt trevligt. Känns som man förenar nytta med nöje. Man håller igång språken samt lär sig nya ord då de händer att de kommer ord man måste slå upp pga ovisshet eller osäkerhet. Sen annars i veckan har jag umgåtts med vänner och allt möjligt trevligt som Arvidsjaur har att erbjuda. Har även hunnit titta på massa filmer på kvällarna och de är ju roligt och avkopplande.




Vad mer kan jag skriva? Ja jag vet inte, nu taggar jag för Piteå! Trästocksfestivalen var hur underbart kul som helst, men Piteå blir ännu roligare! :-D
Uppdaterar mer framöver.







Heeeelg...

Nu är det snart dags för helg känner jag. De kan vara bra med en liten paus även om det är roligt med jobb & lite sysselsättning. Så att, vad ska man göra i helgen då?

Förra helgen hann jag med Ångtåget, Stadsfesten Skellefteå & Kvarnfesten, Järvträsk. Men i helgen?
Jag hade ju tänkt mig att dra till Holmen Gungar, Sorsele. Men mina chanser att ta mig dit idag är nog över. Och imorgon har jag inte möjlighet att ta mig dit, eller jo men nej. 
   Men troligtvis så hittar jag ändå någonting att göra i helgen. Det brukar ju bli så att man sysselsätter sig med vad som finns att göra.



   Det är ju förövrigt hemvändarfest i Arvidsjaur, om jag ska dit är ännu oklart. 170 kr känns inte särskilt billigt för en entrébiljett till typ en dansloge och ett litet område så att jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Vore kul bara att ha varit där mer bara för att följa med lite i vad som händer här. Så vi får se hur jag gör. Ska väl kolla runt om många av vänner i min omgivning ska dit, isåfall kanske man hänger på.





I övrigt, vad kan jag säga om veckan som varit? Den har varit fullspäckad av jobb, umgänge med vänner, promenader, restaurangmat, god hemlagad mat, bilturer på samhället & annat trevligt som jag säkert hunnit glömma.
   Dessutom har veckan gått riktigt fort, trots att jag jobbat mer än vad jag ska så det är ju positivt på många sätt. Kan berätta om lite trevliga saker här under veckan...

* Jag ska under dessa jobbarveckor vara ansvarig för att broschyrer ska finnas, att beställa dom från tbsh och via Turistbyråer i Norrbotten, Västerbotten & delar av Jämtland. Så att.. slut broschyrer från Storuman bl.a Så jag tänkte jag börjar med dom, för började i Västerbotten och vi hade från Malå, Norsjö, Sorsele så då kommer ju Storuman som nästa, hade förövrigt från Skellefteå med.
   Aja, då ringde jag Entrelappland som dom har valt att kalla sig själva. Happ, då svarade en karl - Hotell Luspen, vad kan jag hjälpa dig med?
Lite osäkert så sa jag ju var jag var ifrån och vem jag var och att jag egentligen skulle till Storuman Turistbyrå, då fick jag ett nummer och tackade så mycket.
   Då ringde jag vidare, då svarade en kvinna och sa - Storuman Camping. Lika osäkert så svarade jag vem jag var och var jag ringde ifrån och berättade att jag blivit hitskickad av Hotell Luspen. Då förklarade hon läget. Storuman har ingen Turistbyrå längre och att alla skickar folk till campingen även om dom i sig inte är en turistbyrå och inte har samma goda resurser som en  Turistbyrå gällande broschyrer och annat. Så hon föreslog att jag skulle ringa växeln på Storuman kommun, jag tackade så mycket.
   Happ tänkte jag, vad ska jag nu göra? Sen tycktes jag minnas att de skulle finnas en Turistbyrå i Hemavan/Tärnaby och jag ringde dit. Då förklarade jag hela historien och hon tyckte det var lite kul faktiskt. Men i vilket fall som helst så kunde hon betjäna mig med allt material jag behövde + även lite till som de brukar använda sig mycket av när de skickar folk till Marsfjäll och vars dom nu ska...





Så det var den, kanske mindre spännande upplevelsen. Turistbyrån i Storuman lade ner för över ett halvår sen tydligen. Efter lite spaning så hittade jag en artikel där det stod nånting som jag kan tänka mig var orsaken till deras nedläggning..




   I övrigt så plinkar jobbet på bara bra. Det är så otroligt kul att vara här. Man möter så många olika människor. I tisdags t.ex hade vi 183 besökare. Det var folk från nästan hela våran lilla statistiklista. Dvs Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Holland, Frankrike & övriga Europa. Tycks minnas att det var Estlänningar, italienare, schweizare, österrikare och några polacker faktiskt. De kan även ha varit fler länder men iallafall... Det är kul iallafall.
   Man får öva sig i franskaförståelse, sen alla möjliga olika tyska dialekter som man får lyssna på gör att de känns så spännande och intressant. Sen all engelska man får träna. De är oftast samma saker man säger, men med vissa kunder kan man ju hamna i alla möjliga ämnen så att det är ju inte bara "You can go to the Samevillage, and then to the souvenirshop bla bla bla" utan också mycket annat.
   Sen så är ju majoriteten svenskar, så man får ju höra alla möjliga häftiga svenska dialekter med. 





I övrigt så är ju jobbet här väldigt mångsidigt. T.ex i förrgår så kom några damer från Luxemburg in på byrån och undrade om boende i Gällivare och om jag kunde boka åt dom, och de gjorde jag så de gick ju hur fint som helst.
   Igår ringde en kvinna från Norge och undrade om jag känner till Camp Gielas i Arvidsjaur och om jag visste något om dom samt om jag kunde boka en stuga åt henne, så även det gick ju hur smidigt som helst. 
   Vi fungerar också som en nummerbyrå. Folk ringer hit och ska ha numret till alla möjliga ställen, ibland är de Hertz biluthyrning, ibland är de Intersport, busstationen, Silvermuseumet Arjeplog, flygskolans intagningsansvarige, hotell Laponia, camp gielas, lapland lodge, olika bensinstationer osv. 
   Vad mer? Vi har även en hel del grejer för uthyrning så det är inte bara vägbeskrivningar och rekommendera aktiviteter och sevärdheter. T.ex hyr vi ut flytvästar och det är faktiskt grymt många ur den lokala befolkningen som kommer hit och hyr. 
  
Sen så ja, vi har väl fler arbetsuppgifter än så. T.ex skicka ut broschyrer till hela världen. Folk gör väldigt mycket broschyrbeställningar via mail och telefon så.. Sen under sommartid är vi nere och möter upp Inlandsbanan två gånger per dag, även det är ju trevligt. Lite omväxling och man får komma ut lite, alltid lika trevligt.

Sen så är de väl fler saker man de får väl tas någon annan gång! För nu tar jag snart helg.



Snart är semestern slut...

Nu börjar det närma sig jobb och det innebär alltså, måndag - fredag 09.30 - 18.00 på Arvidsjaur Turistbyrå. Så det ska definitivt bli kul! Jag är grymt taggad inför det så jag klagar definitivt inte över att dessa semesterdagar börjar nå sitt slut.
Faktum är det att jag trivs så bra på jobbet och att dessutom få betalt för något som är så kul. Och eftersom man i princip endast bemöter och servar folk som är på semester kanske det får en attt känna att man är på semester själv ;)




Men, jag har ju inte gått helt rastlös trots att jag varit ledig. Jag har nämligen förnöjt mig med lite extraknäck hos Jonas grill, dvs den nya restaurangen som är i samma hus som The Square var, som i sin tur köpte ett vanligt bostadshus och gjorde om det till en lyxig restaurang.


Ja, vad gör jag då? Ja, jag gör dagens-rätt-menyerna. Det började med att jag gjorde tre mallar, en på svenska, en på engelska och en på tyska. Det bör väl nå de flesta målgrupperna tycker jag. Fransmännen, italienarna och spanjorerna får hålla sig till godo med engelska hoppas jag.
Att skriva menyer vet jag inte om räknas som jobb, men extraknäck kanske. Lite teoretiskt arbete för att stimulera hjärnan, så kanske man skulle kunna uttrycka det jag gör. Mat-ord och råvaror är väl kanske inte min starka sida, men man lär sig ju mer och mer om man får slå upp någon gång då de gäller språken förutom svenska. Sen så kommer man ju bättre ihåg vad dom serverar för mat på restaurangen så det är ju en klar fördel eftersom jag gärna äter där.

Så alltså
Jonas Grill
Storgatan 34
93333 Arvidsjaur
öppettider: 10.00 - 22.00 mån - fre
11-22 lör - sön




Sen... vad händer mer?

9/7 Ångtåget Arvidsjaur - Slagnäs - Arvidsjaur börjar gå.
Pubkväll Capsicum
SM dragracing Piteå
Kläppenstaffetten
Stadsfesten Skellefteå
Pajala Marknad
Silveryran Arjeplog

10/7 Midnattsrocken Norge
Kvarnmete Järvträsk
Stadsfesten Skellefteå
Toppentrampet, Glommersträsk
Dragracing Piteå
Sommarfest Storavan/renviken
Fotboll - Uruguay - Tyskland


11/7 Kvarnfesten Järvträsk
Dragracing Piteå
VM Fotboll - Nederländerna - Spanien

12/7 Slåtterdag, Gallejaur

16/7 Holmen gungar, Sorsele
Sagaveckan i Adak börjar

17/7 Hemvändarfest i Arvidsjaur, Karlavagnen, Sameland

22-24/7 Trästocksfestivalen Skellefteå



Skriver mer framöver :)










RSS 2.0