Resan närmar sig....

Nu är det bara knappt två timmar kvar tills min resa mot Tyskland startar.

18.40 kommer jag att åka natttåg till Stockholm och jag beräknas vara framme 06.25 så vi får se om tåget är i tid.
Sen kommer jag tillbringa dagen i storstan Stockholm så blir väl att gå runt, se staden och njuta av att vara där. Sen stannar jag hos släktingar över natten.




På torsdag förmiddag/morgon ska jag infinna mig på Arlanda 05.35, sen får vi se hur länge det kommer ta att hitta till dit jag ska. Tur att det finns folk att fråga. Även om jag inte hittar alla 16 000 personer som arbetar på Arlanda så lär jag väl hitta någon åtminstone.



Ankommer i Düsseldorf ca 09.35 och då ska jag leta mig till en buss eller ett tåg som går in mot stan. Flygplatsen som är Düsseldorf Weeze ligger 80-95 km från stan så det tar en stund. Hur långt ifrån det ligger beror på vägvalet. Priset är inte så stor skillnad så jag tror det blir tåg. Då jag väl kommit in till centralstationen ska jag leta efter spårvagnen som kommer gå förbi i närheten av lägenheten jag ska bo i. Har lyckligtvis fått en bra beskrivning av min hyresvärdinna om hur jag ska resa från flygplatsen och till stan och sedan därifrån till lägenheten. Det uppskattades verkligen.






Så.. det kommer nog gå bra. Jag uppdaterar väl framöver i dagarna. Är ju trots allt nästan 2 dygn innan jag är framme i Tyskland så riktigt där är jag inte ännu.

För den som kanske funderade.. Staden jag ska till syns lite smått på bilden. Düsseldorf ligger i förbundslandet Nordrhein Westfalen relativt nära Holländska gränsen och inte alltför långt från Belgiska gränsen heller.

Vinbär och hallon

För stunden är jag i Järvträsk, kom hit igår medf fembussen, blir här i några timmar till är det tänkt. Sen får vi se vad som händer.

Igår gjorde jag inte alltför mycket. Jag var på en 6 kilometers promenad ute i det vackra vädret. Eller som jag sa till en kompis som ringde, det var ju halvsoligt men inte det minsta varmt. Men det fick fungera ändå. Jag har visserligen gått och blivit förkyld men frisk luft kan ju trots allt vara bra.

Jag kör på mina vanliga förkylningsmedel som jag vill inbilla mig ska fungera. Vitlök, citrongrejs, (ni vet såna här små plastburkar som ser ut som en citron) och massa vatten. Vatten renar ju kroppen sägs det, från slam osv så jag vill tro att det även renar från förkylningsbakterier/virus med.



Julmarknad, Düsseldorf.




I vilket fall som helst, är ändå 10 dagar tills jag åker så innan dess måste jag vara frisk. Man kan ju inte komma på första skoldagen och vara sjuk och låta som en pappegoja, det går inte.

Har 6,5 dagar kvar att jobba. Planen var att jobba hela denna vecka såklart, sen måndagen och halva tisdagen nästa vecka. Tåget går 18.40 från Jörn så blir nästan halvstressigt att jobba till 16 eller 17.


I veckan däremot lär jag ha fullt upp. Känns som jag har hur många som helst jag skulle vilja träffa och umgås med. Inte bara i Arvidsjaur så att det lär nog bli många man inte hinner se före. Det rör sig ju bara om 5 veckor, men ändå. Det är en stund det med. Men jag får försöka strukturera och organisera så borde det nog gå ordna på ett eller annat sätt.



Nu måste jag äta och göra mig redo. Uppdaterar framöver igen.




Gissar att det är Tvtornet man ser.... I övrigt delar av staden Düsseldorf.

regn och rusk, 21 dagar kvar till avresa

Det bara regnar och regnar.. Regnat i princin konstant i 3 dygn nu så det är verkligen ingen succé...
I morse då jag gick till jobbet var det +6,6 grader och det är ju ändå nionde augusti så det borde vara varmt och inte oktoberväder..
Men nog med klagande över vädret, klart.se trodde också att det skulle bli bättre framöver. Är bara så tråkigt att vara ute då det regnar.

Funderar på göra matlådor eller köpa färdiglagade till nästa vecka. För att vi har 45 minuters rast. 6 minuter x2 går åt till att promenera fram och tillbaks. Sen så ska man kanske koka pasta så då går de ytterligare minst 15 minuter och steka köttbullar hinner man på den tiden. Sen så ska man äta och sen diska bort, sen är det bara att gå. Diskar oftast innan jag äter men ändå.

Så slutledningsvis, matlådor blir det ultimata. Då behöver man inte stressa så farligt mycket.









Nä, nu är det bara 21 dagar kvar till avresa.
Jag kommer åka natttåg tisdag 30/8, ankommer typ 06.35 till Stockholm Centralstation. Sen bor jag i Stockholm en natt, åker sedan vidare på torsdagmorgon direkt Arlanda - Düsseldorf (Weeze). Düsseldorf har tre flygplatser så för kuriosans skull skrev jag vilken jag åker till.



Sen kommer jag att med hjälp av en vägbeskrivning och troligtvis någon typ av karta söka åt gatan som jag ska bo på där lägenheten finns. Det är inte så långt från Düsseldorf Hauptbahnhof (centralstation) så jag tror det ska gå bra. Eller 3 km, men det finns ju tunnelbana så det ordnar sig ändå. Kommer att bo i en lägenhet som jag delar med en annan kille. Har ingen aning om nationalitet eller ålder så det får väl bli en överraskning, anar dock att det är en ungdom eftersom min hyresvärd(erska?) nämnde honom som kille och inte typ man eller herre.

Jag kommer som sagt på torsdagen så då har jag några dagar på mig att orientera mig och lära mig hitta det jag behöver innan skolan börjar på måndagen efter. Det känns riktigt skönt. Just till Düsseldorf från Arlanda går det inte flyg riktigt alltför ofta så man får ta det som finns.





Men det ska bli så enormt spännande! Åka själv till ett främmande land med ett språk, kultur, natur och historia som fascinerar mig så otroligt mycket. Det kommer att bli mina drömmars resa, för nuet iallafall. Sen kommer säkert fler drömmar. Men jag tror och vet att det kommer bli enormt utvecklande både personligt, utbildningsmässigt och på alla andra möjliga sätt som finns. Kommer bli intressant och lärorikt och kommer troligtvis lära känna mycket trevligt och roligt folk som man kanske ändå kommer att ha kvar ett tag om man har tur. På en månad kan man ju många gånger ändå hinna lära känna varandra bra och bli rätt bra vänner då man ändå ser varandra varje  dag, tänkte just på klasskompisarna och rumskamraten om inte annat...


Nog om det, återkommer väl om saken.
Ikväll blir det filmkväll med chips och cola! :)





RSS 2.0