Jag vill gunga Malmö nu

Åh så sjukt taggad man kan vara för helgen! Ryktena flödar om att hur mycket folk som helst ska ut på lördag. Och då självklart så blir det att fara ut på Laponia. Har även hört att Stalo skulle ha stängt och jag skulle inte bli förvånad om t.o.m Capsicum hade stängt bara för att det är Moore on TourHotell Laponia. Känns som att många far dit. Dels eftersom att Laponia faktiskt har rätt bra om utrymme, speciellt eftersom de ska vara öppet både i restaurangen och i gamla discot, dvs deras s.k discovåning. Så det blir nog definitivt februaris höjdpunkt! :-D



Vad som i övrigt blir riktigt trevligt det är att träffa folk man inte ser så ofta. Dvs folk från Sorsele och kanske Malå. Sen ryktas det även om att det kommer en del pitebor, skelleftebor och ja.. vem vet, kanske även lite folk från Arjeplog och andra närliggande platser. Så det blir ju trevligt. Sen så sägs det att k4ingarna har permis och det innebär väl att många kanske far ut på Laponia. Sägs vara mycket flygare som ska ut också så det blir ju något att se framemot. Sen så har vi ju hundratals med holländare i Arvidsjaur nu, samt en drös med tyska och brittiska biltestare så vem vet.. de passar säkert också på att gå ut. Så.. jag tror det kommer vara lång kö överallt, i garderoben, i baren, till toaletterna och ja.. säkert till och med vid askkoppen ;)



En tröst är väl att man får stå ut med det. Hoppas att de är som.. var de nyår? Då de hade öppet en timma extra, eller kanske var juldagen också t.o.m. För kl 03.00 är som en bra tid. Då kan man vara på plats tills dess och sen dra vidare till någon ösig efterfest och njuta av de trevliga sällskapen och samtala om den underbara kvällen som passerat.

Sen i övrigt så är kalendern med alternativa evenamang att besöka - rätt så fullbokad.

25/2 (idag)
* Roknäsrevyn
* Arvidsjaurs brukshundsklubb informerar på Glommersträsk bibliotek. (Inne i Parkskolan)
* Friluftsdag i Malå 08.10 - 14.50 (bl.a på Tjamstan)
* SPRF årsmöte 14.00
* Centerpartiet årsmöte 18.00


26/2 (imorgon)
* Stalo pubkväll
* Vårstädning Elon Arvidsjaur - extrapriser
* Pubkväll Capsicum
* Up in the air - bio Medborgarhuset Arvidsjaur


27/2
* Moore on tour - Hotell Laponia
* Live and loud - Statt, Piteå
* Martin Falklind föreläsning i Arvidsjaur


28/2
* Lycksele samevecka startar (kan va t.o.m på måndagen 1/3)
* Up in the air bio Medborgarhuset Arvidsjaur 19.00


1/3
* Sportlov för ex Piteå & Luleå

2/3
* Piano bar Hotell Edström (Old duck inn) - 2-13 mars

3/3

* Sandbackas skidlopp
* Årsmöte Järvträsk byastugeförening + ett antal andra föreningar
* ABC-huset föreläsning om/av väktare

4/3
* Vinterseminarium Luleå
* Paltfest Abborrträsk, Folkets hus
* Global Fest Glommersträsk, 50 kr entré


5/3
* 5-7 mars Lyckselemarknaden! :-D
* Pubkväll Capsicum
* Inlandsbaneresenärer gästar Arvidsjaur

6/3
* Disco Laponia Arvidsjaur
* Pubkväll Capsicum
* Öppet hus Ryttarföreningen, Arvidsjaur 14.00
* Underhållning i Lauker Byastuga 13.30
* The Rolling stones project Kulturens hus, Luleå
* Roger Pontare, Hotell Lappland, Lycksele




Att de kommer bli en lång kall vinter

Ja, nog kan man väl säga att den här vintern har varit rätt så kylig tidvis. Men det är väl så det ska vara, en gammaldags vinter med hederlig gammal kyla och varma yllekläder och omfamnad av ett lager med andra kläder.

Jaha, vad händer dessa dagar? Jag åkte hem till Järvträsk i söndags, tog mig hem med bil och dessutom kostnadsfritt så vem tar inte den chansen? Jag var till Arvidsjaur igår en snabbis, eller det blev väl ändå ett par timmar. Men var inte särskilt produktiv. Var i lägenheten, såg på tv, film och lite sånt där. Ingen märkvärdig dag med andra ord.
Bilen skulle till Piteå så den vart tvungen att ta sig upp igår morse så då var jag frivillig chaufför så det var därför det blev som så. Sen skulle bilen naturligtvis hem också så jag for hem igår afton/kväll. Lagom till att komma hem och göra sig nå goda hamburgare med ost.



I övrigt i veckan då jag varit hemma.. vad har jag då gjort? Dator, tv, telefon, skoterkörning, umgås med familjen, promenader, sova, äta osv.. ja, det vanliga. Inget märkvärdigt. Skoterkörning är alltid lika roligt men det hade kunnat få vara någon grad varmare.. Eller så får man helt enkelt klä sig mer väl.

Vad händer annars här i knutarna i dagarna då?

18/2 Arvidsjaur brukshundsklubb har föreläsning i Aulan på Sandbackaskolan.

19/2 Jag åker till Piteå :-D
Arjeplog har sin årliga filmfestival
ABF startar åter sin helg-skoterkortskurs.
Pubkväll Stalo krog
Capsicum pubkväll

20/2
Rally DM Vilhelmina
Stalo pubkväll
Marianne racino trio - Kulturcafet Krokodil
Kurs på Piteå havsbad om Fisketurism

22/2 Vinterfest Älvsbyn 22-28/2
Hjärt och lungfonden har årsmöte i Arvidsjaur

23/2
Synvårdsbussen kommer till Arvidsjaur
Tisdagsafé 13.30-15.00

24/2
Årsmöte Arvidsjaur golfklubb

25/2 Friluftsdag i Malå. Gäller Norsjöskolan & (förmodligen) Nilaskolan Malå
Sprf Årsmöte Arvidsjaur
Centerpartiet har årsmöte i Arvidsjaur
Filmkväll i Slagnäs

26/2
Stalo pubkväll
Capsicum pubkväll

27/2
Moore on Tour Hotell Laponia





Kort och snabbt uppdatering

Tänkte bara skriva lite kort om vad som hänt den senaste tiden. I fredags så tog jobbet på Arvidsjaur turistbyrå slut. Jag har varit där 21/9-5/2 2010 så det var ju en lång period och jag har hunnit göra en hel del roliga saker och jag har trivts obeskrivligt bra!

I lördags så firade vi Johan som fyllde 20 år i söndags så det blev något i förskott men inte mindre kul för det. Vi var en hel del folk ändå och sen då vi förflyttade oss till lägenhetshuset bredvid så blev vi desto fler. Några av folket från Malå kom också till Arvidsjaur samt några Sorselebor så det var ju också riktigt kul att träffa dom.

Söndagen blev en rätt lugn dag, var ut och käkade annars så hände det inte så mycket.


I måndags var jag på arbetsförmedlingen för att uppdatera dom lite om läget, om jag sökt jobb och vilka osv. Annars så hände det inte så mycket. Tog de chill, var hemma vid datorn och lite sånt där.
 



Igår (tisdag) var jag till Sorsele ett par timmar. Åkte med bussen 13.10 och tillbaka till Arvidsjaur 22.05. Hann träffa en del folk, handla på affärer och hann nästan besöka Sorsele Turistbyrå men de stängde 15.00 tråkigt nog :( Men det kommer väl fler gånger som tur är.
Man är lite arbetsskadad kanske då man gör sådana saker bara för att men det är ju trevligt att leka turist och se hur dom är i service & betjäning, hur de är mot kunder och vad de har för utbud i Sorsele.
Sen då jag kom hem igår därikring 23.10 så var jag och hälsade på ytterligare en kompis som förövrigt hade lite folk hemma hos sig då det var också trevligt, skoj att umgås med folk. :)





Idag så är det dags att fara till Piteå. Har tre vänner idag som fyllde 19,20 respektive 21 varav en av dom bor i eller i närheten av Piteå. Imorgon har jag två vänner som blir 20 och en av dom bor i närheten av Piteå så blir väl att umgås med dom, kanske gå på stan lite och sånt där. Trevligt att se något annat än Arvidsjaur och då man är ledig ska man ju passa på.


Får se mer exakt vilken dag jag kommer hem från Piteå, blir då innan lördag så mycket vet jag. Fredag & lördag är det ju vintermarknad i Malå. Får se om man kan ta sig dit också och spendera nå pengar samt träffa folk. =)


Uppdaterar mer senare :)

RSS 2.0