Utflytt, jobbavslut och packning

Happ, då var man inte längre Arvidsjaurbo, inte bosatt iallafall. Visserligen har jag aldrig varit skriven där så på pappret har jag bott 21 år i Järvträsk så det är väl inte så tokigt. Lägenheten är utstädad och nycklarna lämnas över idag till den nästkommande killen som ska bo i lägenheten. Rätt härligt för honom att få en månad gratis internet. En liten förmån kanske! Kändes grymt skönt att slippa stå och betala för en tom lägenhet så ibland kan man säga upp lägenheten med två veckors mellanrum till nästa månad och ändå komma ur med succé. Nog hade en månad varit acceptabelt, men tre månader.. 7500 kr skulle jag inte riktigt gått med på då man har en hyra i Tyskland som överstiger det.
Fast klart, jag hade ingen framförhållning alls med uppsägningen så..
 
 
 
Nu börjar det inte vara så många dagar kvar till avresa.  På tisdag går tåget, på onsdag går flyget.
Jag tror jag har fixat allt som bör fixas. Ett frisörbesök, ett besök på banken och att jobba sista dagen i Sverige är väl det som står på schemat för dagen iallafall. Sen är väl tanken att man ska försöka hinna så mycket som möjligt på så få dagar som möjligt, får se hur det artar sig under helgen. Ingenting är riktigt planerat på detalj annat än att jag ska försöka hinna träffa folk och verkligen utnyttja tiden. 
 
 
 
En bild på innerstan (?) I Amsterdam får visa på hur hektiskt det kan bli :)
 
 

Impulsivt och bra

Vilka idéer man kan få ibland, men så kan det gå. Tidigare hade jag ställt in mig på en månad i Tyskland och läsa en fortsättningsutbildning på det jag gick. Sen då den möjligheten gick i stöpet så tänkte jag kanske ta några veckor senare i vinter och åka dit ner och träffa vänner och se landet och allt va de har att erbjuda.. Sen plötsligt från ingenstans så har jag bara jobb till 20120831.

Idén om en semester några veckor kom åter upp igen och nätter efter nätter har jag legat och funderat vad jag vill göra med mitt liv. Jag vet inte om jag har kommit fram till så mycket, men eftersom jag inte har så mycket planer om vad jag vill göra i Sverige tänkte jag nu ta chansen att boka en biljett ner till Tyskland, skaffa lägenhet där och se vart det leder. Första tiden blir väl lite av en semester, försöka lära sig språket så gott det går och göra allt för att bli så bra som möjligt. Sen med lite tur kanske man rent kan hitta sig något slags kneg där. Exakt vad jag vill göra är ännu osett, men det ska nog lösa sig. Jobboerse.arbeitsagentur.de är lite roligare läsning är platsbanken.se måste jag ju säga.. :-)
Tyskland är såvitt jag vet rätt så duktiga på byråkrati så vi får se vars det leder. Ska ta och försöka läsa in mig på lite lagar och regler så jag är förberedd och medveten på vad det finns för möjligheter. Helt ovetande går ju inte vara, men tur det är en informativ sida.
Nu blir det dock fullt upp ett tag. Känns som att det kan bli en del att göra innan man är startklar, men det tar jag. Allt löser sig alltid sägs de ju och jag brukar ju vara nog så positiv.

RSS 2.0