09-01-2013

Det börjar vara ett tag sen jag skrev så nu får det vara dags igen.

Har hunnit med en veckas semester i Sverige, träffat vänner och familj, firat jul, varit på hemvändarfest och lite av varje så det var en bra vecka men det gick förstås fort.
Var riktigt härligt att vara i snö och kyla, det har jag saknat! – 30 grader och massa snö är roligare vintertid än som det är i Düsseldorf just nu, dvs +6 grader och regn. Men det är väl en vanesak förstås. Det är ju vad jag är van med så de är väl relativt.
Då man berättar om vädret där hemma och hur det var och då man visar bilder kan dom flesta absolut överhuvudtaget inte föreställa sig hur det är. Som vana har jag förstås att förklara att luften är en helt annan däruppe. Förutom att den kanske är snäppet renare är den torr och torr kyla är mer behagligt än den fuktiga som härskar härnere. Dock så låter det väl dramatiskt kanske då man berättar om vanliga temperaturer under vintertid i Lappland.. men det måste helt enkelt upplevas tror jag.
En av mina tyska kollegor sa igår att.. – Jag kan överhuvudtaget inte föreställa mig hur det ska vara. Jag menar, då jag var i Egypten upplevde jag det fast tvärtom. Då det var +35 - +40 grader där var det helt okej. Här i Tyskland är det olidligt.
Jag lade sedan till att, tänk hur fascinerande det här. Trots våra olika upplevelser så hamnade vi båda som kollegor ändå i slutändan, lite häftigt tycker jag.

 

 

Förövrigt så köpte jag med lite godsaker hemifrån innan jag åkte tillbaka för att kunna bjuda kollegor på i Tyskland. Hade fått lite önskemål om det innan jag åkte. Det blev Gott och Blandat, Gelehjärtan, Pepparkakor, torkat Renkött, nå kola med kolasmak och nå kola med kola och hallonsmak och bilar.
Har fått många härliga och trevliga kommentarer om svenska läckerheterna och två kollegor blev så förtjusta i pepparkakor att dom funderade om det gick beställa nånstans annat än från mig då jag är hem förstås. Tipsade en kollega om en länk och hon har beställt och den andra hörs vara på gång.. J Roligt roligt!

Och häftigt är det måste jag säga. En av mina kollegor för Team Holland sa i måndags att.. Tänk ändå.. Vi jobbar allihopa i  Tyskland men trots allt har vi kollegor från Sverige, Danmark, Polen, Tjeckien, USA, Holland, Belgien, Frankrike + Grekland och Kazsakstan. Det är en härlig känsla måste jag säga, men visst är det lite lustigt då man tänker på det. Hur som helst så stormtrivs jag fortfarande och det känns huuuur bra som helst! J

Onlineshoppen för Danmark är öppen och det flyter på i smådan tro så det blir nog kanon framöver.
Och eftersom den är igång så har även jag mer att göra så det känns riktigt kul!

 

I övrigt är allt bra. De flyter på i lägenheten och jag trivs bra i Düsseldorf än så de är bara fint på alla sätt och vis. Låter som det ska bli kallare på fredag (några minusgrader) så jag är glad och hoppas på det bästa. Allt är bättre än regn och med lite minusgrader kanske nederbörden förvandlas till snö och om någon månad eller 2-3 så börjar de väl bli varmare och det välkomnas förstås också. Känns spännande att se vinter, vår och sommar i Tyskland. 


RSS 2.0