Otroligt

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5015288.ab

 

Det här är riktigt sjukt alltså, eller snarare det är tragiskt. Att det är så oerhört många ungdomar som är så unga som dricker sig fulla på Valborgsmässoafton. Visst det är väl kanske en ”sådan” högtid så att säga, men att det börjar så tidigt.
   Förra året den fjärde maj var vi till Stockholm med klasserna Bf 2 & 3, vi besökte bland annat polisen som berättade om det här. Det var ju dessutom veckan efter valborgs-helgen som man kallar det. Så de hade varit med om en hel del under de senaste dagarna. Vi besökte även Maria ungdom, dvs en akutmottagning där de får vi allt från berusade tolv-åringar till narkotikapåverkade 15-åringar.
   Både på hos polisen och Maria ungdom berättade dem ju det de flesta redan vet. Alkoholen är den farligaste drogen som på något sätt tar mångas liv, visst det finns tyngre droger, men de börjar man sällan med helt nykter, utan ofta eller i de flesta fall är personen onykter av alkohol då de tas första gången. Så hur man än ser det är väl alkoholen boven, eller?
   Det här är ju inget som hindrar folk att dricka, och det ska de väl få göra, men då måste man ju självklart ta konsekvenserna av sitt handlande.
   Nu låter jag säkert väldigt ansvarsfull och allt de där, någon som inte gör något, dvs rena ängeln. Men så är det ju inte. Jag skriver bara fakta så att säga. Försöker att hålla mig partisk i ämnet.


   Tänk att debutåldern för alkohol är så pass låg som 9-12 år i vissa fall. Det var det polisen förmedlade i alla fall. Sen kommer de tyngre drogerna efter kanske 14-16årsåldern. Bara det är ju förbluffande siffror, tycker jag i alla fall. Fast jag gissar att de talen kanske inte riktigt är den statistik man skulle få ut om man enbart tar Lappland, Ångermanland och Jämtland. Det vill säga den mer nordliga delen av Sverige. Då tror jag att de kanske blir lite högre siffror, eller det är i alla fall vad jag vill tro. Det kanske inte är så.
   Även om de mesta sker i större städer, Stockholm, Göteborg och Malmö exempelvis så kommer det även till de mindre orterna, det är lite skrämmande faktiskt. Man har ju vissa orter där folk vet att det är generellt mycket droger. Varifrån de kommer är man väl inte säker på, vissa är ”bara” mediciner som man överdoserar, vissa kommer från andra länder, så det är ju väldigt svårt att stoppa. De kommer ju hela tiden nya också.
   Angående alkohol så brukar man ju säga, att om det hade kommit idag hade det aldrig tillåtits, men nu är det ju så att det funnits huuur länge som helst. Så, vad gör man åt det?
   Förtäringen är ju som störst nu har jag fått för mig, större än den någonsin har varit. Så nu om någonsin är det väl som svårast att göra någonting åt. En motbok tror jag inte skulle fungera nu, ransoneringen skulle bli densamma, eller i alla fall konsumeringen i och med att det inte bara är från ett ställe vi får alkohol. Vi har nära till våra grannländer Finland och Danmark. Sen är ju inte Danmark så långt så då är det inte långt till Tyskland heller. De baltiska länderna har ju inte särskilt dyra priser på alkohol heller. Så det finns många alternativ.
  

 


Loooov!

   
   Det är väl egentligen inget långt lov,men det är iallafall några tag extraledigt. Det är aldrig helt fel.

Nu var det ju en stund sen jag uppdaterade så jag kanske borde börja med att sammanfatta vad som har hänt sen sist jag skrev.

Senast jag skrev var ju lördagnatt eller söndagmorgon och då skrev jag ju att jag skulle uppdatera senare och berätta hela historien om Lycksele.

Det började med att vi (jag och Sofia) for till Lycksele på lördag under dagen. Vi eller främst jag var det väl, hade en hel del ärenden i Lycksele så att vi skulle måsta vara där innan klockan två för det var då de första affärerna stängde. Så vi var på Åhléns, Dollar Store, Konsum, Ica m.fl. 
   Det är ju alltid intressant och vara på lite affärer på andra ställen än där man brukar vara. Så att det var ju trevligt. Senare under eftermiddagen så raggade vi runt i Lycksele en massa, lärde mig en massa gatunamn, var saker låg och fick se stan lite allmänt bara.Det var då både nyttigt och roligt, dvs att förena nytta med nöje kan man säga. 
   Vi hade väl lite planer om vad vi skulle göra under kvällen, men det var väl som inte så mycket som följde dom planerna, men det var lika bra för det blev roligare såhär! Vi började höra talas om att det var något på hotellet ikväll, dvs Hotell Lappland och vi beslutade för att stanna, dels för att..ja för att vi hade väl inte bråttom hem och dels för att det var gratis inträde mellan tio och elva. 
   Så att så blev det. Vi bestämde även att vi skulle äta någonting ute så det blev pizza. Det var tänkt att vi skulle äta på Ibbes men det blev iallafall att ta med hem från Park hotel. Det var riktigt god pizza och det var dessutom billigt. De hade även Pepsi i glasflaska, det köpte jag jämt få finnbergs då jag var mindre, ha typ inte sett det sen den tiden. Alltså i vanligt format, inte sån här avlång, för det finns bl.a på Värdshuset i Glommersträsk. 
   Hur som helst.. Då vi väl skulle gå på hotellet, blev de att vi tog bilen. Då vi kommit dit då fråge vi ju direkt om he va gratis, för vi had hörd att he va de mellan tio och elva och de va ju typ ingen kö så de va ju great.   
   Men då när jag skull gå in då vare nån vakt eller nå som sa att jag inte kunde gå in såhär. Jag trodde dem trodde att jag hade alkohol på mig eller något eller att man skulle hänga av sig tröjan/jackan eller att jag var för onykter.. men tydligen var de att man fick inte ha mjukiesbyxor typ, man gatt va anständigt klädd. ;p Så att jag skulle måsta fara hem och byta. Vi förklara ju att ja bor tio mil bort, men då sa dom att jag skull lån av någon, tror jag.
   Hur som helst, då fråge ja ju Kim om han had nå jeans eller om han t.o.m sa att jag kunn lån av han, nå av de iaf. Så att då vare ju bara att vända om, köra till lägenheten hans. Tur att vi tog bilen dit!
   Då gick vi upp och skulle leta nå jeans, men he va som halvsvårt med storlekar. Men de gick då till slut då vi hittade ett bälte :-) Så då med förhoppningar om att det inte var en låång kö så for vi tillbaka, och vakterna had ju som lovat att komma ihåg oss, så som jag fattar de så skulle vi typ ändå få komma in först eller nå. Nu var det inga problem, men gatt ju häng av mig tröjan förstås. 
   Det jag hade som trott då man for dit var att man skulle ju inte känna en själ förutom dom man var med, men hur det än var och gick till så blev det ändå en hel del folk man kände igen. Hilda kom ju också, och hon har man ju gått i samma klass som i snart tre år så :) 
   Det är väl som lite kort den kvällen, blev en rätt billig kväll också och det är riktigt uppskattat. 
   Imorgon blir det party här i Arvidsjaur, och eventuellt utgång antingen på Laponia (Toxic) eller på Capsicum där det är allmän pubkväll bara eller vad man nu ska kalla det. 

Jag lär väl uppdatera senare om hur kvällen blev och var :) Ska väl bara sitta här och fördriva tid nu så hade väl visserligen kunnat vara här en stund till men ;p 






  

Lycksele :)

Nu är man hemma från Lycksele. Blev en stund där, men det var ju bara skoj, lätt något man bör göra om. Sammanfattar och skriver mer senare :)

Fredag

Åh så härligt med fredag! Fredagar är alltid bra dagar, så är det bara.

Den här fredagen har tillbringtats på skolan, iallafall de första timmarna. Vi såg film på båda svenskalektionerna och gjorde faktiskt något som inte var så farligt på religionen så dagen gick riktigt fort. Vi såg Frankensteins monster på svenskalektionerna. Den var ju faktiskt riktigt bra. Jag hade aldrig sett den och vi har ju om romantiken och gothic stories och sånt på svenskan så det passade ju bra.
   Sen så körde man hemåt, körde ju bil  till skolan idag, kanske inte skrev de tidigare. Men nu vet du det iallafall. Då man hade kommit hem så blev det att titta på lite C/o Segemyhr som omväxling, alltid lika bra! Sen så blev det att vara ute och gå med hundarna. Bilder från det kommer väl någon gång, dock inte här. Var iallafall med Sofie, Sofia och så förstås Bella och Alva. Det var trevligt, lätt något som bör göras om.

   Då jag kommit hem så blev det att börja med middagen, gräddstuvad pyttipanna, steka den och sen så äta. Alltid lika gott. Kvällens planer blev bekräftade nästan precis innan jag kom hem. Vi (vi som jag nämnde tidigare + jens) ska till Hampus och titta på film och så förstås Talang som är klockan åtta i Tv4. Har bara sett ett avsnitt av årets säsong, men det bruka ju vara bra så det är det ju även i år. Klockan åtta får vi se vad kvällen bjuder på.
   Det är vad som händer ikväll. Imorgon så blir det förmodligen som det ser ut nu iallafall, att fara och shoppa i Lycksele. Där finns ju ändå en del affärer som brukar ha bra sortiment, så varför inte tänkte jag =) Det kommer bli roligt, hoppas bara att det blir av. Men som det ser ut nu så blir det då så.
   Sen har vi ju förstås en söndag denna vecka, då vet jag däremot inte vad som händer. Hanna, Ronny och hundarna kommer förmodligen imorgon så då blir det väl att vara med dom eller någonting liknande. Men vi får som sagt se, jag har ingen aning ännu. Får se vad som dyker upp :-)
  
   Nu ska jag börja dra mig från datorn hade jag tänkt. Men uppdaterar väl eventuellt senare under helgen. =)


Mitt i veckan

Vad skönt med onsdag! Då vet man att då är det bara torsdag och fredag kvar, det vill säga två dagar kärnämnen. Imorgon är en härlig dag, tyska och engelska. Så det är inte en speciellt jobbig dag.

Idag färdigställde jag (tror jag då) rapporten om idrottens historia, föregångarna, os, två specifika idrotter och allt annat som kan  ha med idrott att göra. Läser ju kursen Ledarskap inom lek och idrott. Det är därför det här arbetet är så pass omfattande.
   Det blir trots allt ganska så krävande att sitta vid datorn en längre tid, man blir som trött. Ikväll gör jag inte alltför mycket, fördriver tid vid msn och kollar alla möjliga communities och lite sånt där. Snart ska man väl gå en stund från datorn.

Snart är det dags för nationella prov i Engelska B. Vi håller på med förberedelserna, dvs läser texter i ett häfte och diskuterar dem. Det första vi ska göra är writing. Jag tror nog att det ska gå bra, att bara skriva om ett visst ämne brukar inte vara så svårt, så jag hoppas det inte är de heller. Har börjat tycka om engelska mer och mer sen Malta :) Känner mig även mer bekväm med att prata engelska.

Någonting nytt eller annat roligt som hänt? Bilen blev besiktigad och godkänd idag. Kanske inte ligger under intresseområdet, men det är då text iallafall. Ja, även släpen besiktigades idag. Vad som är riktigt härligt däremot, det är vädret! Längtar så mycket tills det blir sommar. Det ska bli så härligt och jag hoppas på ett jobb såklart.
   Det ska bli både skönt och oskönt med att slippa skolan. Det är ju trots allt en trygghet att ha skolan att gå till, men samtidigt är det skönt med ett riktigt jobb också. Eller då någon form av praktik.

Nej nu ska jag ta och sticka, hade inte tänkt skriva särskilt mycket ikväll eftersom jag egentligen inte hade något vidare vettigt att skriva, blev mest allmänt prat, men det är ju alltid någonting det också.
;-)

Måndag 20 April

Nu har skolan börjat om igen. Det känns väl lite som både och. Samtidigt var det hur skönt som helst att ha lov och jag känner ingen motivation för skolan för stunden. Så att.. men det är ju inte så länge kvar längre. Vi går ut V24 om jag inte vet fel och nu är det V17, så det är inte länge kvar.
   Påsklovet har varit riktigt bra. Jag känner att jag har hunnit mycket under dessa dagar. Har hunnit träffa mycket folk, och det är väl då jag gör det som jag trivs kan man säga. Har även uträttat en hel del saker och haft riktigt kul emellanåt. Så för min del får det gärna vara några lediga dagar snart igen.

   Det är nog enklare att jag i slutet av månaden summerar ihop vad jag har gjort på bilddagboken, dvs med bilder än att jag gör det här och nu med text. Fast, vafan.. jag kan ju göra det på båda ställena.
   Första dagen, eller ja det blir väl kanske den andra, dvs skärtorsdag så var det  ju Sofias fest i byastugan här i Järvträsk och det blev med massa folk och det var riktigt trevligt. I det det förra inlägget står ju vad jag gjorde fredag och lördag efter det så det behöver jag kanske inte sammanfatta. Under hela påsken så blev det en skotertur iallafall och att äta lunch ute och så, det är ju alltid trevligt. Blev även rätt så sena kvällar som varje dag, men det var precis vad jag ville att det skulle bli. Jag gillar ju att utnyttja tiden så att säga.

   På tisdagen under lovveckan var jag till Malå igen. Blev inte så lång visit där utan var till Dan en stund och han följde mig till Järvträsk och vi var och körde skoter och lite av varje. På kvällen såg vi en Wallanderfilm med Sofie. Även dagen efter det blev en skotertur. Hur fint väder som helst, så det kunde ju inte ha varit mycket bättre.
   Senare på aftonen då han skulle hem så körde jag till Arvidsjaur så fick han åka därifrån så blev det billigare. Var då i Arvidsjaur ett par timmar och var med folk, trevligt trevligt.
   Även dagen efter det blev det att vara ute med skotern, var till Ljusvattnet och Oasen med Sofie. Bra väder även torsdagen så det var ju helt toppen.
   Lördag var det Järvträsknappet, det vill säga pimpeltävling här i Järvträsk. Hörde att det var runt 300 fiskare eller någonting sånt, men inte riktigt fullt ett ton hade kommit upp ur sjön, åja det var ju ändå en hel del folk och fisk där i slutet tycker jag. Vi hade då tur med vädret iallafall. Jag fiskade inte utan tittade bara på. Senare på kvällen var det fest i Gråträsk, så man körde dit kring.. 16.45 eller någonting sånt där, blev en lång men riktigt trevlig kväll med många skratt och mycket folk och allt sånt där. Bilder från kvällen och lovet allmänt kommer väl..
   Igår var jag helt slut alltså. Men det kan dels ha varit för att natten inte blev så lång, slocknade väl kring fem eller halv sex eller någonting, vaknade mitt på dagen, så det blev väl inte aaalltför kort natt, men iallafall. Man brukar ju vara rätt trött sådär dagen efter.
   Det är väl lovet lite kortfattat. Är som sagt lättare att sammanfatta i bilder, men det får bli senare. Nu börjar jag inse att det faktiskt snart är Valborgsmässoafton också. Är det som tio dagar kvar, nu är det ju en hel vecka och nästa vecka blir lite kortare. Då får vi se vad det blir att göra då..
  


Påskafton och Långfredag

Igår var en riktigt härlig dag. Redan på torsdagkväll hade vi pratat om Sorsele, om att det var dans på Folkets hus och det var några av oss som var på festen som hade tänkt dit. Då var man ju inte så platt under tassarna så då lät det ju som en riktigt bra idé.

Sen då dagen efter då man vaknade och kände lite på tanken om Sorsele så kändes det inte lika lockande längre. Nog lät det roligt, men skulle jag fara själv då? Det lät lite segt, nog för att det hade ju varit kul att antingen bara fara dit för att träffa folk och köra, eller då att fara dit för annat. Men efter någon timmas tänkande så gav jag upp tanken. Nu var klockan kring ett och jag hade väl som lagt ner idén.
   Sen ett par timmar efteråt så skrev en gammal klasskompis och undrade om jag hade lust att vara chaufför, självklart skulle dem ju betala bränslet. Jag blev riktigt glad, för på något sätt så fanns ändå tanken om Sorsele där och nu hade jag ju äntligen en anledning att fara (nog för att jag hade flera innan, men iaf) Så då tänkte jag, happen.. får man ta bilen då? Var ner och kollade upp det, fick svar och skrev sedan och bekräftade att det gick bra och frågade när jag skulle komma till Arvidsjaur för dem var ju där.
   Efter ett par minuter och nå grejer gjorda så var resan till Arvidsjaur igång. Det var hon och två stycken andra som skulle åka från Arvidsjaur. Vi skulle vara i hennes lägenhet ett tag innan vi skulle fara så det hann bli nå wattantal.
  Klockan kan ha varit runt sju eller halv sju eller någonting då jag kom till Arvidsjaur, var in på Statoil en sväng och tvärhandla nå grejer och sen var man och hämta de andra två J
   Satt sedan i lägenheten till ungefär åtta, halv nio, sen skulle vi förbi Ok, förbi Linus och lite av varje. Så vi blev väl en liten stund extra i Arvidsjaur. Sen bar det iväg mot Sorsele. Körde ju E45 eftersom det var via Arvidsjaur. Vägen var riktigt härlig, lite snö och lite is och inte alltför mycket bilar. Var andra gången jag körde den vägen men det gick bra ändå. Vägen från mig till Sorsele via Malå är dock roligare, den är väl kanske lite sämre men då åker man ju förbi massa roliga ställen som näsberg, Grundträsk, Malå, Rågoliden, Sappetsele, Blattnicksele osv. Där händer det mycket mer än efter vägen från Arvidsjaur.

   Resan till Sorsele tog inte så länge, då vi kom dit stannade vi förstås vid en bilverkstad där massa annat folk var. Hälsade på andra som var chaufförer och småpratade lite, sen drog vi raggen runt runt i Sorsele. Hämtade upp nå folk, träffade folk, lämna folk osv osv. Det blev en hel del.
   Det som var så härligt var det att nästan alla man känner i Sorseletrakterna var ju där, blandade åldrar och folk från alla möjliga ställen. Lycksele, Storuman, Sorsele, Gargnäs, Blattnicksele, Malå och Arvidsjaur förstås. Fanns säkert från ännu mer ställen, men här blev de uppräknat några i alla fall J
   Jag var osäker om jag skulle betala in mig på folkan, för träffade nå folk som sa att det inte var så många därinne, men att de förmodligen skulle komma. Dessutom hade de höjt inträdet lite (med tio kr). Nu kostade det 130 kr för 18+ och 80 typ för 15-17. Så man kanske skulle ha varit yngre trots allt.
  Åja, världen gick ju inte under för det där. Så i alla fall, vi blev väl några timmar i Sorsele. Hann både ragga runt med nå folk och vara på folkan tillräckligt, var tvärt in på den nattöppna grillen bara för att. Det var väl som det jag gjorde igår kväll lite kort sammanfattat.
   Då vi skulle fara hem så kom en kille och undrade var vi skulle, hörde att dem inte var därifrån. Så de undrade om de kunde åka med till Nordanås,  hade själv ingen aning om var det låg men efter vägen typ och så skull man kör in efter en väg en bit. Så ja sa att nog kunn dem åk me. He är ju ba skoj me fler sällskap tyckt ja.
   He va nå fler arvidsjaurbor som va påväg i en vit volvo hem mot arvidsjaur då, så vi hann ikapp dem efter nån liten stund. Hemvägen va som trevlig. Satt å prata om det mesta mellan himmel och jord, riktigt trevligt  =)  
”Du är speciell för mig J god natt J
Det var ett av smsen vi skrev senare under natten, få ord men betydelsefulla. 

   Inatt så fick jag även erbjudande om att följa till Malå under lördagen någon gång mitt på dagen. Jag tvekade då för jag visste inte ifall jag skulle vara ute med skotern, men jag sa att jag hör av mig på morgonen då jag vet hur det blir.
   Kort och gott, jag skrev på morgon att jag följer till Malå så då blev de att fara dit därikring 13.45 idag, men föret dit var inte någon höjdare. Vi körde ju då väg 365, svängde sedan höger efter Skellefteälven och ja efter Malå-vägen via Malågrundträsk som man brukar säga. (Nog för att om man kör från Arvidsjaur kör man också via ett Grundträsk, dock ett annat) Hur som helst så körde vi då där, men man kunde kanske hålla 40-50 och ibland över 70 till och med, och även 90 i slutet då vi kom närmare Malå. Vägen var full av slask, modd, snö och is och allt som man inte vill ha på vägen. Jag åkte ju och det var lika enkelt, skulle inte varit så skoj att köra själv i de hela.
   Till slut kom vi fram till Malå i alla fall, tog väl nästan 50 minuter men tyckte ändå inte det kändes så. Kanske för att det var ett härligt sällskap i bilen? =) Då vi var där körde vi som bara storgatan rakt igenom, svängde upp mörttjärnvägen och sen ställde oss på Malåborg en stund och väntade. Sen fick vi klartecken att fara på Hökvägen..
  Hem så valde vi att köra väg 370 mot Skellefteå och sen svänga av vid väg 365 mot Järvträsk igen. Det gick mycket snabbare och då fick vi ju se många härliga byar. Rentjärn, Lillholmträsk och nästan Åmliden.
   Sen så jag väl vara hemma tog jag skotern upp till Brattberget igen och var där några tag, åt lunch som egentligen blev vid middagstid men det gjorde då ingenting, lika bra det. Var ändå inte nå hungrig.

   Nu är man hemma i alla fall efter en dag med många äventyr. Satt och tänkte på att jag faktiskt hunnit med många kommuner under de senaste dygnet. Sorsele kommun, Arjeplog, Arvidsjaur, Malå och Norsjö. Kan faktiskt ha hunnit en bit i Skellefteå och Storuman kommun, men är inte säker.
   Ikväll ska man väl också vara som en chaufför, dock inga långa sträckor direkt. I övrigt ska man väl umgås med vännerna här i byn  =)

Lär väl uppdatera senare… :-D

 


Skärtorsdag

Änligen är det påsklov!

Jag vet inte vad exakt det är jag längtar till men idag på skolan kände jag bara ingen motivation för att göra någonting. Det var som bara att jag ville hem och.. ja, jag ville helt enkelt bara hem. Jag kände inte någon längtan för Sigmund Freud, Jean Piaget och Lev Vygotski. Det kommer jag säkert inte att göra måndag 20:e april heller, men man får ju se när man hunnit ha ett påsklov som förhoppningsvis är fullt av roliga  upplevelser.

Var ju då i Sorsele måndag och tisdag nu i veckan. Det var en trevlig period, trots att jag inte är duktig på att åka slalom så blev det faktiskt roligt efter ett par åk. Jag hade inte åkt slalom på väldigt många år, kanske sju-åtta år? Trots det gick det bra.

Nu har vi alltså.. torsdag plus en vecka plus F S och S = 11 dagar kvar om man räknar med den här torsdagen. Så nog är jag nöjd med min lediga tid som jag har framför mig.

Vad som är ovanligt är att jag har ju inget planerat. Jag brukar oftast vilja strukturera upp vad som kommer att hända av det jag vet då vill säga, men nu finns det inte så mycket i min kalender. Det är som bara saker som man vill och har tänkt att göra, men inget tidsbestämt. Typ som man brukar kunna säga i tyskan med wenn och wann. "Vid vilken tid".

Jag hoppas som sagt iallafall att jag hinner med mycket under det här lovet, träffa mycket folk, göra många roliga saker och vara på många ställen. Det är väl som då jag trivs bäst. Dagarna i Sorsele gjorde väl att jag hann lära känna samhället bättre. Nu hittar jag då om inte annat bättre i Sorsele. Iallafall mellan affärerna, att hitta mellan gatorna är väl inget jag gör än, men jag blir lite bättre iaf. Rengatan, Strandvägen, Sorselegårdsgatan och så förstås Ammarnäsvägen, undrar om inte det är de enda gator jag kan, och så förstås fågelstigen eller vad nu gatan hette. Men.. som sagt, jag lär väl lära mig. När det gäller Malå har jag börjat få lite koll. Där är det ju mest massa bär att hålla reda på. Men orka tänka på det nu.. noppen

Nu framför mig har jag väl att jag ska koncentrera mig på en kommande natt, sova gott osv. Det var tänkt att jag skulle hinna skriva inlägget på onsdagen, dvs åttonde april men det hann jag inte. Blev ute alldeles för länge.

Börjar känna stressen inför att det faktiskt snart är tolfte juni. När folk planerar vad dem ska göra och jag bara, ja inte vet någonting om vad som händer, då känns det som det är ännu mer snart.
Wenn ich nicht wissen was zu tun... fühlt es nur.. ja jag vet inte, men inte skoj iallafall.

Vi har då iallafall börjat en ny kurs nu, tror inte jag skrev de tidigare. Ledarskap inom lek och idrott. Jag vet inte om det är riktigt min typ av kurs, men det får väl gå som det gå. Jag vill då inte vara ledig och ändå måsta fara upp till arvidsjaur måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Det lät bara onödigt och jobbigt. Då går jag hellre skola.


Nej nu måste jag göra ett ryck och uppdatera paerhedlund.blogg.de också, det var nå tag sen. Men då ska man ju ha saker att skriva på båda ställen också ;p,  fast det ska väl å andra sidan inte vara något problem, eller?


 

Proov

I veckan har det varit fullt av prov. I måndags så hade vi en prov i Fritidsturism, det kändes ändå som att det gick bra.
   Efter det var man till trafikskolan en stumd, hjälpte en kompis med repetitionsfaserna, det var trevligt. Alltid bra med lite repetition. Kändes faktiskt att det snart är sex månader sen man tog körkortet, lite såna här småsaker man glömt, men än skulle jag nog klara provet.

I tisdags var det friluftsdag på VIttjåkk. Jag är väl inte så mycket för det eftersom jag inte åker något, alltså typ snowboard, skidor eller nånting sånt, men det går ju iallafall. Man är ju glad att man är ute, men jag gick som mest bara runt och pratade med folk som var där.
   Det gick ju det också, man var ju då iallafall ute i ett par timmar iallafall. Det är ju alltid nyttigt sägs det.

Igår var det nationella prov i Svenska B, det innebär en hel skrivning eftersom det var ju det - uppsatsen. Det fanns nio stycken ämnen att välja på och så skulle man ju då välja ett av dom. Jag valde att skriva om typ skolsystemet idag, vad man tycker om det, för och nackdelar samt att man skulle jämföra med en annan skolform, det var ju inte så farligt. Men efter en stund började jag ångra att jag tog det, trodde att det skulle finnas en massa att skriva och jag kände mig så på att skriva, men så var det visst inte.
   Åja, det gick ju iallafall.
Var kvar i Arvidsjaur några timmar efter det och sen åkte man lastbil hem med pappa. Så det kändes riktigt härligt att för en  gångs skull vara hemma klockan två, eller nånting sånt. Sen var jag och Sofie ute och gick med Bella nå tag, efteråt såg vi film.

Idag har det inte hänt så mycket. Vi hade hörveständnistest på tyskan, det vill säga nationella prov i hörförståelse. Det gick nog bra antar jag. Det är bara att vänta och se då vi får igen det.
   Efteråt  var det håltimme som alltid, idag satt jag och pratade med några spekare så jag hade ju då sysselsättning åtminstone, var även vid datorn en liten stund, kikade runt lite där. Kring elva slutade de andra idrotten så då gick man upp och åt lunch, chili con carne idag och det är ju gott så det var nice.
   Sen var det sista lektionen, det var engelska och på den gjorde vi klart nå papper vi hade börjat med och lite sånt där. Torsdagar brukar vi aldrig göra alltför jobbiga saker på engelskan eftersom vi inte är helklass riktigt.

Imorgon är det dags för den omtalade Påskdansen. Det är som många frågat, precis som juldansen fast det är påsk. Det är.. ja, jag vet inte hur man ska förklara det. Easter dance heter de egentligen förresten. På Medan 21 - 02. Inträde 20 kr. Mer än så behövs väl inte sägas :P -92 och uppåt är det också btw.
   Före så ska vi BF3 ha klassfest så det längtar man ju efter. Ska sova på Gästeriet imorgon så det är ju inte helt fel. Då blir de väl att köra hem på lördag någon gång, exakt när får vi se. Det beror på :)

Det är vad som händer och har hänt. I övrigt i helgen lär det nog inte hända mycket. Ska ju hem lördag som sagt och då ska man väl förmodligen stanna hemma tills måndag. På måndag blir det ju att fara till Sorsele så.. :-) Det ser jag framemot. Kommer ju inte därifrån förrän tisdag. Så på tisdagkväll är jag väl hemma igen.

Får se om man uppdaterar någon innan dess :-) Kanske om hur helgen varit och så eventuellt.

RSS 2.0