Jobb, utbildning, restaurang, service m.m

Det är snart en månad sen jag skrev här, eller ja om inte annat ca 3 veckor. Lite konstigt ändå hur de har blivit med att uppdatera. Förut så blev det ju mer då och då jag skrev vad jag gjorde, vad som händer framöver och vad man gjort senaste tiden men nu tar jag mig aldrig tid till sådant.
Kanske har Facebook en del med de hela att göra. Där blir de ju per automatik att man skriver var man är ibland, var man ska och vad man gjort.

 

Men sen resten?  Så därför så borde jag ju nästan ta mig mer tid och skriva lite oftare här. De kan alltid vara bra att skriva om lite funderingar som faktiskt kan rikta sig till allmänheten också. Har man tur kan man ju få någon kommentar eller synpunkt från någon man kanske annars inte skulle ha frågat/delgivit/pratat med om just saken i fråga.

 

 

Så, till ämnet. Serviceutbildningen börjar närma sig sitt slut och det känns väl lite både och. Om jag inte hittar något arbete så är det ju mer dåligt än bra. Fast samtidigt så är ju biltestverksamheten i Arvidsjaur någonting som pågår ända in i April. Så om man inte skulle få någonting nu direkt från de att praktiken börjar 15e November så är de väl ändå inte över.
Praktiken är då ca 6 veckor och räcker fram till 22 dec (ca) och efter det får vi se.
Min tanke är väl att till att börja med söka praktik på de stället jag skulle vilja jobba på och sen i andra hand kanske få anställning där iallafall. Eller tvärtom? Vad är bättre? Att först erbjuda sig som gratishjälp och sen kanske få anställning där, eller att först erbjuda sig själv med CV, personligt brev, referenser, meritförteckning och hela köret? Och sen då man får ett nej kanske då försöka ta sig in som praktikant och arbeta sig uppåt?

Det är just de där jag funderar på. På sätt och vis är de ena bättre men de andra blir lättare därför att.. Så, ja jag vet inte.

 

 

Imorgon ska bli en härlig dag ändå, då ska vi enbart vara ute och laga mat så de blir ju härligt med lite frisk luft. Dock så hoppas jag att det inte är alltför kallt, då försvinner de roliga. Tur elden vi lagar maten vid är varm.

 

 

De börjar verkligen närma sig vinter nu. Is och snö har lagt sig på marken, frost på bilarna och minusgrader om nätterna. Så det känns ju skönt.

Snart är det även Halloween och det ska bli så grymt roligt! Jag funderar på klä ut mig men jag vet inte till vad. Ska de vara lite Halloweentema så väl de klassiska vampyr eller demon och sådana saker men de har väl blivit som mycket så att man kan vara lite av varje ändå, de behöver inte vara så skräckinjagande.

 

Ja, förresten i fredags var jag med klassen på Hotell Laponia på studiebesök och en rundvandring samt en kort föreläsning. Vi blev även bjudna på deras underbara hotellfrukost, hur god som helst! Studiebesöket var intressant, alltid trevligt att lyssna på bra talare. Sen lär man sig ju alltid en hel del nya saker.
Lite lustigt var att på morgon då jag letade anteckningsblock så var de första jag hittade ett anteckningsblock från Scandic Hotell, har varit där på föreläsning med så de fick duga som material att skriva på + en penna från Camp Gielas, så nog ska de blandas alltid.

 

Nu börjar Oktober i övrigt också vara slut så det innebär att jag ska göra nya lunchmenyer för November månad. Så ska väl förbi Jonas på Dreamfood restaurant någon dag här i veckan så jag säkert hinner/tar mig tid att göra dom. Brukar ju skriva på papper först och sen renskriva på datorn. Nu f.r.o.m November så blir de ju på engelska och tyska också. Under oktober fick de räcka med svenska då vi inte har så mycket turister, eller med andra ord folk som inte förstår svenska.

Så åter igen till Fried chicken with rice and currysauce och Gebraten Küken mit Ries und Currysoße. J

 

 

Förutom att ha varit skolan har jag även hunnit med ett besök på arbetsförmedlingen och en kort visit på Hotell Edström och en middag med gott sällskap på Dreamfood restaurant.

 

Uppdaterar väl mer senare framöver, nu ska jag göra annat. Hoj!

 

 

 

 


Serviceutbildning

Nu har jag börjat om skolan, dvs nu är man inte längre någon dagdrivare. Jag går iallafall på serviceutbildningen som jag gick tidigare men nu går vi en fördjupning på de lilla vi hade om Hotell och restaurang tidigare i våras. Så i veckan har vi sysslat med serveringsteknik, bärteknik, barkunskap samt dryckeskunskap. Så jag må säga att det är fruktansvärt roligt.
Någon servitör har jag inte planer på att bli och jag skulle aldrig någonsin klara av att bära massa tallrikar, men de övriga är ju kul att lära sig. Så sen så fortsätter det med typ.. ja allt möjligt intressant. Har inte i huvudet allt vi skulle ha om men det känns då som det kommer bli en riktigt intressant kurs och att man kommer lära sig en hel del nya saker.



I övrigt så.. nu har man iallafall fyllt 20 år och det känns riktigt skönt. Så nu behöver man väl inte bli så mycket äldre, eller? Ja okej, kanske 21 år om jag nu skulle omskola mig till taxichaufför, busschaufför eller lastbilschaufför. Nu tror jag inte chansen är särskilt stor men man måste ju tänka tanken iallafall.

Nånting mer trevligt som händer och har hänt? I förrgår var jag till Luleå med några kompisar. Var även på thairestaurang och det var så grymt gott! Sen har jag även gjort nya lunchmenyer för Oktober månad åt Jonas på Dreamfood restaurant. Det hann jag med igår. Så var på Turistbyrån i vanlig ordning och skrev ut de och satt där några tag och samtalade med en gammal kollega. Alltid lika trevligt. 




Nu idag har jag varit till Järvträsk, eller drog nu under aftonen som var för att jag räknade med att jag inte skulle hinna hem närmsta dagarna och ville träffa familjen så då, ja så då blev de som de blev. Och eftersom det är skola imorgon (fredag) så kändes de som att man hellre sovde här så man får sova lite längre på morgonen. Börjar kl 9.00 så stiger upp ungefär 25 minuter innan, då hinner man allt man ska göra så det är ju skönt.

RSS 2.0