Shopping, ny lägenhet, jobb m.m

Det känns som att det är mycket som händer just nu, eller  så är det bara jag som tänker att det är mycket eller kanske vill att det ska hända mycket?

Jag ska snart lämna Storgatan 10B och välkomna mig själv till en lite större etta på Östra skolgatan. Det ska ändå bli härligt på ett sätt samtidigt som det är lite synd. Jag gillar den här lägenheten och läget kunde nästan inte varit bättre. Nära till allt och utsikten är gudomlig om man nu kan kalla Storgatan i Arvidsjaur så.

Sen den 25 Januari så fick jag även min första lön från Hotell Laponia. Jobbade endast 2 dagar i December så blev ingen förmögenhet men mer än vad jag hade trott iallafall. Fast klart, det var två kvällar, Ob.... Så det kanske förklarar saken. Men mer kommer de in på kontot i Februari så det känns ju härligt. Nu i Januari har jag ändå jobbat en hel del. Är säsongsanställd på 75% så det blir ju ändå jobb 4 dagar ungefär i veckan så det är ju bra.


Nu har jag några lediga dagar, eller de återstår en iallafall. Har jobbat mån och tis i veckan och ska jobba lör och sön. Så har hunnit med en del. Eftersom jag flyttade till en möblerad lägenhet där det mesta fanns så behövde jag inte köpa alltför mycket, det behöver jag däremot nu. Så var på Expert igår och köpte en tv, 32" LCD, Hd-ready med usb och allt möjligt kul så det blir ju bra. De räcker som en bra storlek i den lägenheten som inte är mer än på 28 kvadratmeter. Så det är ju härligt. Något större än den här och den kändes faktiskt ganska mycket större trots att det bara är 2 kvm skillnad.






I mitten av förra veckan var jag på Expert och köpte en kamera. Det blev en vanlig digitalkamera, en Kodak faktiskt så det var spännande att pröva något annat än Canon och Olympus och Nikon som man är van vid sen tidigare. Prislappen var dessutom helt okej så det fick duga. En kamera måste jag ha, tar så pass mycket bilder så det behövs. Men shit, dyrt att leva sägs det. Gått nästan 8000 kr på en vecka nu så jag får försöka leva lite sparsamt nu framöver.

Idag var jag på Lindkvist och fyndade. Det är nämligen slutrea där och nu är det halva priset på ordinarie rea så.. Jag köpte 2 skjortor, ett par jeans och 1 tröjjacka för 700 kr. Det kan man kalla fynd! Så jag kunde rent inte låta bli. Uppdatera garderoben kan man behöva göra ibland så..

På Lördag efter jobbet är det dags för Arvidsjaurs Kultur och Näringslivsgala och den är som tidigare på Hotell Laponia. Där delas det ur priser av alla möjliga slag. Kulturpris, till företagare och ja, massor av priser. Har aldrig gått på den tidigare men i år hade jag tänkt försöka gå för att se alltmest vilka som blir vinnarna i år. Har man tur känner man någon :)


Det är väl det jag har att skriva för den här gången. Jag ska ta och lägga mig och titta på tv och så småningom göra mig klar för att gå ut och äta på restaurang :)






Otrivin menthol

Det känns som förkylningen aldrig blir bättre. Har varit förkyld i runt en månad, något mer börjar det nog vara och det verkar aldrig släppa. Har precis varit på Konsum och handlat en liten flaska med nässpray, Otrivin menthol - varav bloggrubriken. Det har faktiskt varit rätt effektivt. Menthol sägs ju vara bra för nästäppa så jag prövar väl med ännu en flaska. Kanske inte gör så mycket om det blir mer än 10 dagars användning? Ja, man får väl kontakta läkare som det står på bipackssedeln. "Om symptomen inte blir färre eller om det blir värre efter 10 dagars användning kontakta läkare". Så vi får väl se hur man gör.

Det sägs ju finnas stafettläkare på Arvidsjaur vårdcentral som inte är riktigt riktiga om man får uttrycka sig milt.
http://www.pitea-tidningen.se/arvidsjaur/artikel.aspx?ArticleId=5908241




Bilden som fick representera inlägget blev en bild på kyrkan i Sorsele :-)



I övrigt så är det åter dags för en jobbarvecka så det känns ju riktigt kul.  Jobbar 15-23 nu de resterande vardagarna i veckan. Man märker verkligen på samhället hur mycket tyskar som faktiskt semestrar, bor och arbetar i Arvidsjaur under vintertid. På Konsum nyss tror jag att majoriteten av besökarna var tysktalande. Tyska röster överallt så det är ju hur mysigt som helst. De märker man ju egentligen dagligen. En kompis nämnde i fredags att då han kom till Arvidsjaur och körde den sedvanliga raggen så had
e han nästan inte mött någon svenskregistrerad bil så det var ju lite lustigt. Som enbart tyskar..


Idag har jag inte varit alltför produktiv i övrigt. Eller, har stekt köttfärs och gjort lite matlådor, sett några avsnitt av Kvinnor som mördar, Veckans brott och av Efterlyst samt C/o Segemyhr. I övrigt har jag tittat på tv och lekt med telefon. (såg de tidigare nämnda serierna på datorn - webbtv.)

Ikväll är det dags för svenska idrottsgalan 2011 så det är ju trevligt. Får se om det blir att titta nånting :)



Nu ska jag ta och kurera mig lite med citronsaft. Gott! :D



Tjugondag Knut

Idag är det dags att dansa ut granen och allt julpynt, tänk så härligt att komma ett steg närmare den underbara sommaren som väntar runt hörnet med massor av äventyr.

Jag tar mig alldeles för lite tid till att skriva blogg, ändå så kommer det upp så mycket i huvudet som man skulle kunna blogga om, rent tekniskt sett..

Bland annat så är det allt ifrån att jag äntligen har sett färdigt säsongen av Ung & Bortskämd. Ett oerhört intressant program måste jag säga. Det är nog nyttigt för många att göra en sån där resa och kan säkert vara hur kul som helst. Tänk ändå att få chansen att göra en sån där sak, inte bara för att man är bortskämd utan för att det kan säkert vara en oerhörd utveckling för en själv som person. Man lär sig mycket om sig själv, att ta ansvar, att lära sig samarbeta med andra osv osv. Nej jag hade lätt ställt upp! Tror jag, eller.. kanske åtminstone.




I veckan har man hunnit vara hem till Järvträsk och ta det lugnt. Alltid lika härligt. Spendera nästan 3 dagar i den fridfulla byn. Det gillas! I övrigt har jag jobbat onsdag och idag. Jobbade 6-16 igår och 7-16 idag så vi får se hur man jobbar imorn. Har varit en hel del att göra, så det gillas extremt mycket. Imorn lär det också bli mycket att göra, fullt av charterturister som kommer hit, det blir kul. :)

Nu ska jag ta och se lite Handboll som omväxling. Jag är ju trots allt helt ointresserad av sport så det vore väl bra med omväxling.





Årets första inlägg

Något vidare snabb är jag ju inte på att skriva årets första inlägg, men bättre sent än aldrig. Här kommer det.

Nyårsafton tillbringades till en början hemma med några vänner. Vi åt entrecóte och potatiskroketter och potatisterrin. Det var riktigt gott! En eloge till kocken.
Sen kom lite fler folk förbi hit och efter ett tag så förflyttade vi oss mot Röda villan. Där höll vi hus de närmsta timmarna.
Närmare tiden för tolvslaget började vi gå mot Laponia där det var dags att göra entré och titta på fyrverkerier. Alltid lika vackert med fyrverkerier, man blir som barn på nytt då man stod och fascinerade sig över de vackra färgsprakande på himlen, det är nog någonting som aldrig släpper.
Nåja, skålande till tolvslaget blev det förstås samt en riktigt kul kväll i övrigt. Vid 3 lämnade vi Laponia för en trevlig efterfest.



Så, hur kan man bäst göra ett avsked till det gångna året? Tanken var att jag skulle hålla mitt s.k nyårstal här hemma efter eller vid eller före middagen men det blev aldrig av. Eftersom jag inte är någon vidare talare så tog jag aldrig riktigt mod till mig att hålla det. Så... jag kanske tar och kopierar det rakt av från dokumentet jag skrev det på och lägger in det här.




Hej!

 

Jag måste först och främst börja berätta att jag inte är något direkt glansnummer då det gäller att hålla tal. Så jag börjar med att i förväg be om ursäkt för eventuella stakningar och felsägningar.

 

Nu är det snart dags för oss alla att ta farväl av 2010, ett år att dyrka, precis som många andra år. Företeelser av alla de möjliga olika slag som satt sin prägel i historien, både positivt och negativt.

Jag skulle nu vilja att vi ägnar några minuter till en tillbakblick av de gångna året och upprepa oss om de positiva som hänt under året.


Vi har i Sverige (för många via media) fått ta del av stora händelser som;


* Solförmörkelse i mitten av Januari.

* Kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel Westling.

* Den allmänna värnplikten avskaffas, har funnits sedan 1901.

* Världens största passagerar flygplan Airbus 380 landar för första gången på svensk mark, Arlanda 15 september.

* Vi har upplevt den sista tiden med den bronsfärgade 50-öringen.

 

 

I Arvidsjaur har vi fått uppleva stora händelser som;

* Att vara den första kommunen i Sverige som anställer en samisk språkambassadör.

* Företaget Driving on Ice etablerades i Arvidsjaur. Världens snabbaste körsäkerhetscenter på is.

* Den folkkära festivalen Nattivalen kom på benen efter några års uppehåll.

* Sveriges försvarsminister besökte Arvidsjaur, Sten Tolgfors.

*Familjeföretag arrenderade Stenträsket utanför Vittjåkk med målet att göra sjön till Sveriges bästa rödingsjö. Företaget äger sen tidigare ett antal sjöar med ett av Sveriges bästa rödingfiskesjöar.

* Arvidsjaurbo fick VM-brons i Skidorientering herrar 70 i Rumänien.


* Nytt för året är att Arvidsjaur nu har en Dansbandsvecka.

* Sveriges största hattmuseum öppnades i Arvidsjaur kommun, Glommersträsk.

* Ett av världens största militärflygplan landade på Arvidsjaur flygplats i vintras.


* 50 stycken ur befolkningen från vår vänort Mtarfa, Malta besökte Arvidsjaur.

* Arvidsjaur Energi AB får pris av Naturvårdsverket för goda exempel genomförda miljöprojekt.

* Tyskt lågprisflygbolag etablerades på Arvidsjaur Flygplats – Air Berlin. Flyger Non-stop 2,5h till Hannover.

* Arvidsjaur blev utsedd till Sveriges bästa skolkommun.

* En Arvidsjaur blev en av mottagarna av Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2010-2011. Stipendiet är på 40 000 kronor.


* I övrigt så blev det sen ett par dagar beslutat vilka de nya gymnasieprogrammen är som kommer  till Sandbackaskolan, Arvidsjaur;

Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fordons- och transportprogrammet (FT), Bygg och Anläggningsprogrammet (BA), Riksrekryterande fordonsprogram, Hotell och turismprogrammet (HT), Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL), Vård och Omsorgsprogrammet (VO).

 

Högskoleförberedande program:

Ekonomiprogrammet (EK), Estetiska programmet (ES), Naturvetenskapsprogrammet (NV), Samhällsvetenskapsprogrammet (SP).

Skolan avser även att erbjuda:

Flygskolan (specialutformat NV/SP-program - gymnasial flygförarutbildning), Introduktionsprogrammet, Gymnasiesärskola och SFI (Svenska för invandrare.

 

Jag hoppas  nu att mina kära lyssnare har haft styrka att hörsamma dessa underbara begivenheter som bidragit till vårt leverne.  
För att delvis citera en så känd frontfigur som Arne Weiße skulle jag nu vilja säga, Från oss alla till er alla önskar jag er en god fortsättning av 2010 samt ett gott nytt år!

 

SKÅL!
CHEERS!
SALUTE!
A VOTRE SANTE!
PROST!
PROOST!
Geluk/Gezondheit!
Yung sing (Drink and win)
Kippis!
Na zdorovje!

(Nu så här efter skålandet får vi väl roa er med att fundera vilka språk ni nu fått höra skål på), som lite sysselsättning.




RSS 2.0