Jobb, helgen & annat kul

Ja, äntligen!! :-D Nu är det äntligen klart. Jag har fått sommarjobb i sommar. Jag har tidigare skrivit lite smått om var jag sökt och vart jag blivit erbjuden. Idag så fick jag ett samtal där en person undrade ifall jag hört någonting ännu om jobb och ifall jag kunde ta de jobb jag blivit erbjuden i Järvträsk. Jag sa att jag skulle återkomma under eftermiddagen vilket jag också gjorde för tio minuter sen.


Har nämligen varit till Turistbyrån där jag sökt och fick nu bekräftat att jag ska jobba där under en period i sommar. Det blir främst i Juli då de har mest folk och att ha någon som känner till jobbet sen tidigare är alltid en fördel så jag är riktigt glad just nu! :-D Tänk ändå, statistik på 150-200 besökare per dag under Juli månad, det är absolut inte vad man kan kalla lite. För er som är intresserade så..
Arvidsjaur har majoriteten svenskar, sen så delar tyskar & norskar på andra-platsen. Sen kommer övriga Europa förstås, holländare, fransmän, italienare till viss mån men även finnar och danskar samt engelsmän. Sen så är de ju förstås övriga världen så engelskan, tyskan och så förstås att formulera sig, visa sig som en bra servicemänniska i svenska också förstås lär tränas rejält.

Jag fick även den tjänst jag ville ha, dvs utan guidning på Lappstaden. Visst hade det varit intressant och lärorikt och kul att vara utomhus, iallafall om vädret är bra. Men så har jag ju inte samiskt ursprung och alldeles för lite kunskap inom ämnet så därför så var jag glad att den tjänsten gick till en annan. Hon har dessutom varit där tidigare i unga år. (yngre)

Angående kollegorna i övrigt så känns även det hur kul som helst! En som jag känner som min lärare, en som jag känner till som jag själv undervisat, eller iallafall varit som en hjälpassistent då hon gick högstadiet och i övrigt är de ju de två ordinarie som jag jobbat med i flera månader tidigare.

Så allt är så bra det kan bli! Jag tror dessa kommer att vara  hur passande och lämpliga samt kvalificerade som helst för yrket och utmärkta kollegor och jag hoppas jag ska kunna bidra med samma sak. :)





Jag skulle nog kunna skriva lååångt om hur glad jag är och varför, men för att inte låta så överdrivande så tar jag nog paus här så får folk fråga om dom vill. :-P




Angående vädret så har ju äntligen solen tittat fram igen efter en dyster vecka med mycket moln samt regn. Jag hoppas de håller sig och att temperaturen stiger så vi får en sommar med mycket värme och sol! Nu när jag vet om jobb så kan jag ju börja preliminärplanera lite saker iallafall och hoppas att de ska bli verklighet av planerna så det känns bra. Har längtat efter den här stunden ett bra tag nu.

Sen får vi se om de dyker upp ytterligare jobb och när det blir, men i vilket fall som helst så ser det då ut som jag kommer tjäna pengar i sommar samt ha en heeel del med fritid då man kan hitta på roliga saker, resa och se världen, umgås med vänner, familj och allt som de kan höra till.


Jag var in och tittade lite igår på de här med tågluffarkort och de är ju fruktansvärt billigt ändå och ett alldeles otroligt bra sätt att resa på. Så det är också riktigt bra och vi får väl se om en sådan resa blir verklighet. T.ex för ca 3000 kan man få 22 resdagar då man får välja vilka länder i Europa man ska besöka så en sån sak är jag grymt sugen på! Finns även för 15 resdagar exempelvis.

Sen så kostar ju förstås boende, mat osv men iallafall, det behöver inte bli så dyrt. Så vad säger ni? Någon som känner samma sug och längtan inför en sån resa som jag?  :-D





I övrigt så blir jag i Arvidsjaur i helgen, umgås med vänner m.m. Imorgon ska vi äta på en ny restaurang som öppnade idag - Jonas grill. Får se vilka vi blir och exakt när det blir, men det är då tänkt att det ska hinnas med. I övrigt har jag väl en del annat att göra imorgon också förstås.

Det är som jag skrivit om tidigare även Ishallsmässa i helgen. Som en liten marknad under dagtid och senare på kvällen pubkväll med dans & underhållning så det låter som en riktigt trevlig grej att gå på. Något Capsicum är det inte eftersom dom står för serveringen på Ishallen men det är däremot nattklubb på Hotell Laponia, singelkväll heter de den här lördagen dit man kan gå om man är singel, upptagen eller kanske t.o.m flexibel. Så att vi får väl se vad som händer och sker.

Det är väl lite kort om vad som händer i helgen, lite av det som jag vet med säkerhet så att det kommer nog bli helt toppen. Som jag även skrivit tidigare i inlägget här hoppas jag på bra uppslutning från våra vädermän däruppe nånstans så att vi får en varm helg utan kyla och nederbörd.







Månaden Majs första uppdatering

Jag har funderat senaste tiden på att utöka mina inkomster på något sätt. Jag har ju skolan förstås, mån - fre 9-15 och jag har extrajobb på Camp Gielas men det är inte alltför ofta så jag skulle ju faktiskt kunna ha något mer. Jag har tidigare sedan ett par veckor tillbaka prövat på att jobba inom restaurangbranschen, men eftersom det inte kändes som något för mig så blev de inte heller så känt, varav så många vet inte om det.

Sen började jag även fundera.. att varför inte? Att öppna en, ja vad heter det...? Studiecirkel? Alltså en sån här kurs via ABF, det finns ju riktigt många redan men jag tror ändå det är rätt så lugnt på den språkliga fronten. Såg att de hade nybörjaritalienska för någon vecka sen men i övrigt så.. Så varför inte nybörjartyska?
Men då är min fråga till dig som läsare.. Hur skulle jag vara som lärare? Hur skulle min förmåga att lära ut vara? Skulle lektionerna vara vettiga?
De här skulle då bli t.ex tisdagkvällar 18-19 exempelvis..
Lägg gärna någon kommentar... :)




I övrigt så vet jag ännu inget om jobb för sommaren, iallafall inget som är helt säkert. Jag har sökt inom äldrevården, det var de första som kom ut så det var den första formella sökningen jag gjorde. Sen under vintern så anmälde jag ju intresse muntligt på Arvidsjaur Turistbyrå så de fick då kännedom om mitt intresse för sommarjobb.
Annars så har jag väl nämnt mitt intresse på Camp Gielas. Under den senaste veckan har jag fått två förfrågningar från min hemtrakt, Järvträsk. Så där vet jag ju i princip rätt säkert att jag skulle få om jag inte har något annat. Så jag vet ju att sommaren ordnar sig hur som helst. Jag vill bara veta nu ifrån de turistiska så att jag antingen kan ringa och tacka ja, eller att tacka nej till de som är i och kring Järvträsk.




Påtal om restauranger så känns det ju lite halvkul att vi inom rätt kort kommer få två nya restauranger i Arvidsjaur. Vi har ju så få av dom... eller? Mer matställen än London per invånare, säger inte de en hel del? I övrigt ska det bli spännande att besöka dom. Precis som Stalo Krog då de öppnade igen här efter ägarbyte samt Restaurang Augusta så måste jag ju självklart försöka ta mig dit på premiären. De gäller att vara först. ;)


I övrigt så... Skolan går bra, vi har haft bra lärare och jag trivs med klassen. De senaste två veckorna har vi läst om Kommunikation på lite olika sätt. Dock så är ingenting nytt eftersom vi läste 100 poäng Kommunikation på gymnasiet.
Så i princip allt är repetition, bara de att de inte är samma lärare så bara det gör ju lektionerna samt innehållet lite annorlunda. Men jag trivs bra ändå. Repetition är alltid spännande och t.ex de här med våra försvarsmekanismer är ju rätt intressant. Rationalisering, projektion, förskjutning, skuldbeläggning osv.
Den kommande veckan blir det Callcenter med Elisabeth Vidman, kommer säkert bli rätt intressant faktiskt. Efter det är de två veckor lokalvård och hushållsnära tjänster.. inte jätteintressant i mina öron men det får väl fungera ändå. Sen så är det väl sommarlov, eller sommaruppehåll ska de nog kallas.





Vad händer i helgen? Idag har jag ingen aning, vi är lediga idag och var lediga igår. Jag har lite småärenden att uträtta idag, bl.a fara förbi min hyresvärd om jag hinner och fara på arbetsförmedlingen och eventuellt förbi på ABF bara ifall jag inte kan hitta det jag söker på internet.
Imorgon så kommer Linda hit så det ska blir riktigt trevligt att träffa henne, hitta på roliga saker osv :) Så idag ska vi väl försöka ta och planera lite av de sista inför vistelsen :)





Nu ska jag nog ta och publicera de här inlägget så att någon kommer orka läsa det... 




RSS 2.0