Lockdown nummer 2

Det går dessvärre utför såväl i Tyskland som också i många andra delar av världen. Det har gjort att vi nu i Tyskland kommer ha en Lockdown light, eller vågbrytar-lockdown som toppcheferna har valt att kalla det. I det stora hela innebär den följande: Restauranger, barer, krogar, muséer, konserthallar, operor, biografer och badhus måste hålla stängt under hela November månad. Undantag gäller för restauranger som erbjuder take away. Kontaktbegränsningarna utökas även till att man endast får träffas i offentligheten från två olika hushåll och max 10 personer. I skolorna så är även just nu maskplikt infört igen. Det betyder att barnen även behöver ha på munskydd under undervisningen. De kommer att titta på läget i mitten av November igen och se om fler åtgärder behöver vidtas. I Tyskland hade vi igår 19059 nya fall med Corona, vilket är rekord hittills. Så många har vi hittills aldrig haft. I Mars när det var som värst låg vi omkring ca 6000 per dag. Här måste dock tas i hänsyn till att siffrorna inte går att jämföra helt då det testas betydligt mer nu och fler fall därmed upptäcks. Till trots är det fruktansvärt många och det är definitivt någonting vi måste ta på allvar. I Tyskland så ligger gränsen på 50 nya infektioner per 100 000 invånare de senaste 7 dagarna för att räknas som riskområde. I nuläget så ligger Düsseldorf på 190,4 och den siffran är därmed nästan 4 gånger så hög.I den största staden i förbundslandet Nordrhein Westfalen, det vill säga Köln så ligger siffran just nu på 201,4. Allra värst drabbade området i Tyskland är Rottal-Inn i Bayern med 304,5. Det är skrämmande siffror och jag hoppas innerligt att den här pandemin snart vill vara förbi.I nuläget gäller sedan en tid maskplikt i innerstan Düsseldorf samt några andra områden där det oftast inte är möjligt att hålla avstånd. Utöver det så finns det en s.k Sperrstunde för gastronomi-branschen vilken säger att alla måste stänga senast 23.00. 
 
Dessa höga siffror har dessvärre lett till att folk har börjat att hamstra igen. I många butiker så ser man tomma hyllor vad gäller t.ex pasta och toalettpapper. Många butiker har infört skyltar om ett maxantal per person men att det blir slutsålt snabbt kan trots allt passera. 
 
Detta innebär i praktiken för min del att jag är tillbaka i Homeoffice som tidigare månader. Det är en förmån att kunna jobba hemifrån. Många jobb möjliggör inte detta och många företag har inte möjlighet att kunna erbjuda medarbetare denna möjlighet. Jag är lycklig och tacksam att det fungerar på min arbetsplats. Jag känner även med alla som på grund av denna pandemi förlorat jobbat eller inte kan jobba på grund av att företaget måste hålla stängt. Det måste verkligen vara fruktansvärt att man på grund av en pandemi kan påverkas så starkt i yrkeslivet vilket i sig såklart påverkar privatlivet. Tyvärr kan vi inte göra så mycket mer för att påverka det hela förutom att följa alla regler samt hålla avstånd, bära munskydd och allt vad det innebär. Vi kan nu bara hoppas på det bästa och att trenden vänder. 
 
 

RSS 2.0