Eurotrip

 

Är det någon mer än jag som sett Eurotrip och tänkt att…? Tänk om, tänk vilken upplevelse att bara och backpacka eller något. Nu bor vi ju inte i Amerika så det skulle ju inte bli riktigt samma princip, men jag nöjer mig med att hålla mig inom Europas gränser.
   Det är ju ändå inte särskilt litet. Tänk bara, England, London, Frankrike, Paris och Tyskland med sitt Berlin. Tänk ändå vilket äventyr och vilken upplevelse!
   Ryggsäcken skulle bli så mycket större, man skulle få så mycket upplevelser och bli så rik med inspiration till det bästa. Man skulle få se så otroligt mycket man aldrig sett förut.

   Utan att ljuga kan jag säga att jag utan tvekan skulle vara på att göra en sådan sak. Man vill ju inte fara ensam, men någon som skulle vilja göra en sån sak tror jag inte skulle vara så fruktansvärt svår att hitta igen. Det är bara en fråga om tid. Folk pluggar, jobbar, studerar eller bara har annat för sig.
   Jag ser fortfarande Eurotrip-filmen, jag blev bara tvungen att pausa och få ut alla mina tankar om filmen. Så inlägget kommer inte publiceras riktigt ikväll, det blir någon dag senare.  Men det kommer ni ju inte märka av eftersom ni inte vet då jag skrev det här dum-jag. Aja, ska fortsätta titta på filmen nu och så lär jag förmodligen skriva mer saker då jag är längre in i filmen. För stunden befinner dem sig utanför Louvren så jag har inte kommit särskilt långt.

 

”Slotten har funnits där 300 år
Mieke är borta om 12 timmar ” – Oj se fint. Nu är de påväg till Rom. Var tvungen att göra en paus igen. Tänker och drömmer mig bort i Europa. Tänk bara, att få se några länder i resterande Europa, tänk vilken upplevelse det skulle vara. Tekniskt, kulturellt, internationellt och allt möjligt man kan tänka sig! I would love it!
   Denken Sie nur, alles zu sehen!
   Tänk också att jag kanske har en möjlighet att få se i alla fall ett av dessa länder i sommar, kanske i alla fall. Man ska inte ta ut någon lycka i förskott, för det är ju inte säkert men det finns kanske en möjlighet i alla fall.
   Vi slutar där och fokuserar oss på någonting annat inom resor och kultur.

   Tänk om man fick en chans att vara appére eller någonting. (au pair?) Jag vet inte riktigt exakt hur det stavas eftersom det ursprungligen kommer från franskan. Men något i den stilen gissar jag. Man kanske skulle ha undersökt möjligheten. Eller tänk liksom, go abroad and do some work and… Men det är och förblir nog säkert bara en tanke.

 

 

 

 

 

 

Oh got! Ich erinner nicht wenn ich am letzten schrieb! Aber aber.. es ist nicht einfach in zwei Blogge zu schreiben.


 

 

 


Studentveckan del 2

   Nu tänkte jag ta och publicera del två på studentveckan. Sist skrev jag ju om söndag - onsdag, (om vi nu ska räkna söndag som studentveckan. Hur som helst. jag räknade ut att det skulle bli för långt om jag skrev om hela veckan på ett inlägg. Det skulle nog inte vara så många som skulle orka läsa.

Torsdag var det tänkt att alla klasser och lärare skulle spela brännboll klockan 09.00 på morgonen. Men det blev då så att en i klassen dök upp. Såvitt jag vet ingen från Natur, Op, Fp Ts & Pb), Hr, Sp osv. Estet och flyg tror jag var där och ett par lärare har jag hört.
   Till skolan blev det då att man for. Åt avslutningslunch, får ju inte missa en gratis måltid. Dessutom var de ju som på balen, förrät, huvudrätt och efterrätt. Ifall jag inte minns fel förstås.
   Efter det så.. ja så for jag väl hem om jag inte minns fel. Eller hem och hem, gästis i de här fallet. Var även förbi kemin och blåste upp ballongerna och gav dem till Emma. Så då var de gjort. Efter det gick jag hem, fick sällskap av Stefan till ghettot för han skulle också hem.
   På kvällen skulle vi pynta flaket. Var förbi Sorselepojkarna en stund också före de för vi skulle pynta samtidigt så de passade ju bra. Så att satt där och pratade om de vanliga, om kvällen som varit, om folket som varit där och om andra roliga händelser.
   Sen så kom pappa och hämtade mig, då for vi till A-frakt och var där och slogs med mygg samt pyntade flaket och allt de där. Tog väl typ 2,5 timme eller något, men då vare ju en del att göra. Efter det så for jag tillbaka till Gästis och inväntade Stoffe, Amanda och Sebastian och så förstås Frida och Tommie. Men då dem kom så kom sorselepojkarna också så att då blev de inte en tidig kväll som jag hade tänkt. Eller ja, kring ett så somnade jag kanske, kanske något efter.

 

 

Fredagen var jag taggad! Direkt då jag vaknade blev de att prata med Sebastian lite, sen så sprang man och duscha för Hilda hade skrivit att hon typ var i arvidsjaur och skulle bara förbi på Orren sen kom hon. Så att då gatt man ju vara färdig. Men då när jagh ade duschat märkte jag att jag inte hade något bälte, de satt jag på jeansen som var uppe hos Stoffe. Men som tur var var dem vakna så jag slapp väcka dem. Nog kunde de gått utan, men risken är ju att.. ja..
   Hur som helst, Hilda anlände till Gästis, sen gick vi till nyborgsskolan där vi skulle möta Ramona men hon var inte där ännu så vi gick och mötte henne. Sen gick vi alla tre upp till Gabban där nästan hela klassen var. Där blev de champagne, bål, vin och cider och lite allt möjligt. Sen fick vi skjuts av Lars till kyrkan. Så vi var då där i tid i alla fall. Då var de bara att sitta och vänta.
   Sen efter kyrkan gick man ut, träffade föräldrarna osv och sen så fick man skjuts till skolan och började fixa lite på lastbilen igen utanför fordonshuset. Sen gick vi in i klassrummet, fick betyg och fikade lite och sjöng nå sånger. Sen var de upp till aulan, lyssnade på rektorns tal och sånt. Sen sjön vi i BF en sång för allihopa ;p
   Efter det gick vi ut på trapporna och sjöng två och en halv sång. Efter det var de presenter och allt sånt där, fotograftering och allt möjligt, riktigt skoj! Sen var de upp på flaket som gällde. Vi och Fpts3 for sist, men inte gjorde de någonting. I typ 90-110 minuter tror jag vi var ute på flaket. Hur roligt som helst, dock en aning vingligt. Skyll på vägarbetet! 
   Sen städade vi och sen var de dags att fara på Laponia och äta där vi hade bokat bord. Maten vi åt där var god, vi åt nån buffé så det var ju som dagens rätter som gällde. Men Laponia har bra standard så det var ju helt okej.
   Efteråt for jag till gästis, skickade hem nå saker med mamma och sen for dem på ärenden på samhället. Då gick jag in och där satt dem, stoffe amanda och sebbe. De sa att vi skulle till Sorselepojkarna så att det var ju bara att följa med. Jag hade lite svårt att bestämma mig vad jag skulle medbringa, men det blev då i alla fall en kasse med dryck istället för ryggsäcken.
   Hos Sorselepojkarna var det lite blandat med folk, blev där en stund och sen var de dags för klassfest. Det var riktigt trevligt, men blev ju inte alltför länge eftersom vi skulle på Laponia också. Jag var även en snabbis till Sorselepojkarna under kvällen. Där blev de en aning med förfriskningar.
   Sen då på Laponia, man har ju som börjat känna sig bekväm där och man kan rutinerna efter alla gånger man varit där, det är ju inte bara en. Synd att de börjat vara på gamla discot så mycket, men nu har de varit i restaurangen senaste två gångerna och det känns mycket bättre, mindre trångt och bättre bar där.
   Så att, kvällen var underbar! Stod ju som vanligt vid baren en hel del, var runt och minglade och ut och tog luft då och då, blir varmt. Vet inte om jag hann dansa sådär jättemycket, men tillräckligt i alla fall. Kvällen flög bara förbi, det gick riktigt fort. Skriver som jag gjorde på onsdagen. Träffade en hel massa folk som jag inte träffat på länge, språkade, pratade och en massa sånt, det var en (o)förglömlig kväll.
   Som alltid eller oftast blev det efterfest hos Sorsele sen. Där fortsatte de roliga i några timmar. Enligt korten var jag där ungefär nästan tre timmar trots att det kändes som högst en, men det är ju ett bra tecken, tror jag då i alla fall. Träffade en hel massa folk där också, det brukar ju oftast bli mycket folk hos pojkarna där.
   Trodde att det här skulle bli sista festen hos dem i den lägenheten, men så blir de inte, som det ser ut nu i alla fall. Jag veti nte mer vad jag kan säga om kvällen. Den var kul, skojig, rolig och allt positivt som finns att säga med ord.

Jag skriver som jag skrev tidigare. Det är tråkigt att veckan gick så pass fort, hade gärna återupplevt den igen i slowmotion. Jag vill även åter igen tacka BF3 och alla i min omgivning som gjort veckan så rolig.

Efter tre år i skiten
nu börjar man vara sliten
Nu ska vi ut i arbetslive
bevisa vad vi kan, efter alla prov vi skrive
BF3 09, klassen som alla kommer att minnas
kommer inte längre nu att finnas :-/

 

 

Sen vill jag även tacka alla klasserna! Jag börjar med de som finns i C-huset, eller då i alla fall har hemklassrummet där. 


Tack OP3 för att ni tillbringat oerhört många luncher med oss på BF, förgyllt våran tid och funnits härbredvid.


Tack HR3 för allt, ni har varit en rolig, trevlig och vänlig klass. Er har man även tillbringat en del luncher med.


Tack Sp3Ek, ni är en riktigt härlig klass med en sammanhållning man beundrar.
Tack Sp3Sa för eran härliga humor, ni är ju trots allt en kvinnosextett. (misstolka inte)

 

Tack även till Na3 för att ni stått ut med en stalker, tack för att jag fått lära känna många av er bra och bättre. Trots att ni princip varit uti eluttage..

 

Tack Fppb3, FpTs3 och SmBp3 för de år vi haft kärnämnen med er. Det är ju tack vare er vi fått sluta många lektioner tidigare än tänkt .

 

Tack även Flyg3 Na & Nb, har varit trevligt att ha er på skolan. Har ju även lärt känna några av er, och det har inte varit fy skam direkt!

 

Tack ESBD3 för att ni så tappert hållt kiosken öppen! Bra innehåll, öppettider och trevlig personal, vad mer kan man begära?

 


  

Midsommarhelgen

   Det här blir en kort uppdatering, bara för att läsarna ska ha koll på var jag är.
Det blir jag, ramona och oskar, johan och sofie samt kim och johanna som far nånstans utmed Byskeälven. Som det ser ut nu är det hela helgen så jag är väl om inte annat anträffbar på mobilen.
   Ikväll blir det att grilla, äta, dricka och allt vad man nu brukar göra midsommar. Vi ska sova i tält för den som ville veta.

   Aja, det här får räcka. Nu ska jag fortsätta tagga för kvällen! :-D Lär väl skriva om kvällen senare.

 

Glad midsommar allihopa!




Studentveckan del 1

Jag gör så att jag publicerar måndag - onsdag nu och sen torsdag och fredag för annars är de ingen som orkar läsa det. Är knapert om det är någon som gör de nu ens. Åja, här kommer det.

Då tänkte jag ta och sätta mig ner en stund och sammanfatta studentveckan. Det var i alla fall en av mina bästa veckor i livet och det känns synd att den är över.

   Jag åkte upp till Arvidsjaur med Sofia redan på söndagkväll. Jag hade ju boende så det var ju egentligen inget problem. Lika enkelt att åka upp då istället för att bära massa väskor med sig på skolan och kånka genom hela samhället. Då vi kom upp på kvällen blev väl som en liten förfest för studenten. Det var då riktigt trevligt. Det var i alla fall Malå och Sorsele som var där om vi ska uttrycka det i korta drag.

   Måndag förmiddag var vi på skolan, städade C-huset och fikade med klasserna. Vi städade ju förstås bara på Bf-sidan, men nog var de tillräckligt mycket ändå. Förra året hittade vi en gammal korv från 1998 på ett av skåpen, den var grön kan man säga. Så att någonting sånt hittade vi inte i år. Men då jag, camilla och ramona var uppe vid trapporna och städade fyndade vi lite andra saker som vi inte tyckte hörde hemma där.
   Efteråt åt vi lunch på skolan, man måste ju utnyttja möjligheten då det är gratis. Efter det for jag till rummet, satt där och pratade med Linus och Sofia och vi spelade även kort i några tag. På eftermiddagen skulle vi nämligen till Gabbans stuga och vara där, alla i klassen. Så därför hade jag ingenting annat att göra.
   Lyckades fixa skjuts dig så att vid fem eller någonting sånt så for vi då i alla fall dit. Bastade, spelade spel, pratade och allt möjligt. Några badade men inte jag. Är ju lite frusen av mig. Efter några timmar började det regna och det var inget bra väder alls så då for vi till arvidsjaur igen.  Skrev med några som var hos Sorsele och de sa att vi skulle komma dit, så vi gjorde i alla fall det. Var där någon timme eller kanske till och med några. Tidsbegreppet var väl inte de bästa. Men minns då att vi var i arvidsjaur vid halv elva. Hos sorselepojka var de som vanligt mycket folk och det gillas alltid.

   På tisdagen så var det tårta hos en klasskompis på aftonen men innan det hade jag och josef pratat om att spela Snowboard Kids så var i alla fall över till sorselepojkarna och spelade några tag. Sa efter ett tag att det fanns nå fusk men eftersom det var typ 6-8 år sedan jag spelade så kom jag inte ihåg det. Kom på början och slutet, men inte riktigt. De blåa tricksen kom jag ihåg men dem var ju inte så komplicerade.. nej det är riktig nostalgi!
   Pratade nyss med Elin, mitt snowboard kids är där så ska hämta det imorgon och börja spela igen, bara för att. Det är ju så fruktansvärt roligt!
   Då återgår jag till eftermiddagen. Klockan fem var de tårta hos Emma L, hon fyllde år så därför bjöd hon på tårta. Det var riktigt gott, de hade flera stora smörgåstårtor och nå gräddtårtor och lite av varje. Efteråt begav vi oss till Emil på klassfest. Där spelade vi Alias, nå annat spel där man skulle göra saker och så drack vi en massa och hade de allmänt trevligt.
   Senare på kvällen blev vi sugna på att träffa annat folk så då for vi till Gielas. Första gången jag var dit då var de nå tyskar eller något inne i stugan så pratade med dem ett tag. Andra gången hade de kommit en hel del folk. Satt ute på bryggan där och var runt på stranden.
   Kvällen blev riktigt billig om man säger så, det var andra som skötte min förtäring. Efter några timmar eller nå sånt gick vi vidare till någon partybuss och satt där inne och drack och efter det gick vi till Nyborgstjärn och satt där en stund.
   Efteråt så fick jag ledsagarservice ”hem”.

 

   Onsdagen var det ju bal så då var man taggad för det. Tog visserligen en stund innan jag riktigt taggat till, men de finns väl orsaker till det.  Jag tror inte jag gjorde så mycket speciellt på dagen. Men på aftonen kom Henke och hämtade mig, vi for på Ok och sen till Mimmis mor där mimmi var och fixade till sig. Förberedde oss lite för promenaden in med lite dryck, så efter en stund där kring sex så kom Kristoffer med mercedesen. Den var så fruktansvärt snygg alltså! Svart cab, synd man inte har något kort på den.
   Det gick bra att ta sig in, man kände sig ju som en riktig stjärna där man gick och folk fotade som bara den. Till slut var vi inne och det var dags för välkomstdrink och fotograftering. Jag undrar vad vi drack för något, påminde lite om utspädd bacardi limón.
   Efter fotograferingen minglade man runt lite innan det var dags att sätta sig till bords och vänta på förrätten. Tog ju en stund innan alla kommit in och de som skulle fotografera sig.
   Maten var god, blev en hel del prat från Kristina Stenbro, men det är ju trevligt att hon vill uttrycka sig. Hon var väl inte helt hundra heller när de gäller nykterhet, men det var de iofs inte så många lärare som var heller, inte elever heller för den delen.
   De hade ett superbra erbjudande, att innan 22.00 kostade vissa saker 35 kr, så man sprang fram och tillbaka till baren, men skoj var de. Träffade ju hur mycket trevligt folk som helst. Efter en stund var även jag och sofia till konsum, hämtade bilen.
   Jaa, vad ska man berätta mer? Träffade som sagt folk man inte träffat på ett tag och hann prata hur mycket som helst. Vad hände mer då? Lättare att skriva efter foton, men dem är ju inte här dock. 
   Handlade även en grej i baren där i slutet som jag aldrig handlat och som jag tveksamt gör om igen. Det var inte riktigt på min level.
   Hur som helst, efter Laponia så blev det efterfest hos Sorselepojkarna som oftast. Fick skjuts så åkte BMW dit , Suzuki gillas alltid.


 


Lördag

Sådärja, nu har jag äntligen lite tid att skriva om veckan. Har ju skrivit lite korta inlägg här och där, men inget direkt som är heltäckande och så.

I måndags vet jag inte vad jag gjorde faktiskt, kommer rent inte ihåg. Men jag tror inte det blev alltför mycket gjort.
   I tisdags så var jag upp till Arvidsjaur en liten stund. För att måndagkväll ringde nämligen telefonen. Det var en kvinna som erbjöd mig jobb och undrade om jag hade möjlighet att träffas och det hade jag ju. Jag skulle upp till Arvidsjaur tisdag så det vore ju perfekt om det passade att ses då och det var tydligen vad hon hade tänkt föreslå. Så att just före tio så var jag och Ramona i Arvidsjaur. Hon åkte med mig om de kan höra till saken.
   Anställningsintervjun gick bra om man ska nämna det som så och jag ska iallafall jobba på Borgargården 24/7 - 14/8. Det känns riktigt bra att man iallafall har lite till inkomst i sommar, men jag hoppas ju att jag får mer jobb. Sen klockan tolv så skulle vi äta lunch med elevrådet och det var riktigt gott, gratis lunch på Laponia tillsammans med andra ungdomar samt kommunalrådet.
   Efteråt halv ett så skulle vi sjunga två studentsånger med Skiöld. Det gick snabbt och bra, efter det for jag väl hem om jag inte minns fel. Då hann jag vara hemma någon timme och sen så var jag och hämtade mamma i glommers. Vi hade ju bara en bil hemma så att det fick bli lösningen.

På kvällen trodde jag inte att jag skulle ha så mycket att göra. Men 22.14 så ringde Sofia och sa att hon och Fredrik var påväg hit för att hämta mig, så att jag var ju på såklart. Så efter inte särskilt länge så var de här. Så att då for vi till Arvidsjaur, var på statoil två gånger och sen satt vi hos Johan några timmar. Kring 02.10 så for vi från arvidsjaur.

Onsdagen sov jag väl en stund, det var då riktigt skönt kan jag säga. På kvällen så hade vi ingenting att göra så att då blev det en resa till Jörn för min och Sofias del. Var och hälsade på Sebbe, spelade tv-spel och pratade och sånt. Det var skoj och bör definitivt göras om :) Vi var hemma rätt så tidigt trots allt, kanske runt ett? jag kom ihåg det nyss men inte nu.

Torsdagen var jag bland annat förbi hos Sofie och hälsade på. Vi såg Robinsonfinalen och lite sånt där =) Det var trevligt. Jag har dock inte hängt med så mycket, men förhoppningsvis iallafall tillräckligt för att kunna avgöra att de var en värdig vinnare på vissa sätt.

Igår (fredag) så var det dags för Talang. Vi hade pratat om att se talang tillsammans allihopa någonstans. Det var ju sista semifinalen för er som inte visste. Det blev jag, Matilda, Sofie och Jens & Sofia och vi såg i Missenträsk. Såg även Berg flyttar in eller varenuhet. Trots att de var repris gick de ju och se. Annars pratade vi bara och hade allmänt trevligt =)

Ikväll blir det Sandsele (Talludden) Vi ska först till Arvidsjaur ser de ut som, sen ett stopp i Slagnäs och sen ska vi direkt till Sandsele som det verkar nu. Blir inte Blattnicksele camping, men iallafall.. trevligt ändå :-) 21-01 är ju öppettiderna för er som läser min blogg och undrar. Men fort blir de nå efterkrök också..











Hemma

Nu är man hemma efter en kväll i Arvidsjaur.
   Det började väl egentligen med att Fredrik och Sofia ringde och frågade om jag inte skulle komma upp till Arvidsjaur där det var ös. Jag hade ju som egentligen ingen bil att ta så jag tvekade och det blev inget av det. Någon timma senare så ringde de ingen och sa att de var påväg hit för att hämta mig. Självklart var jag ju på och klockan var bara kvart över tio så inga problem.
   Någon innan kvart i elva så var de här och resan mot arvidsjaur var igång. Direkt då vi kom var vi på Statoil och handlade, sen for vi till Johan och de blev att vända tillbaka direkt till Statoil. Sen upp till Johan.
   Satt där och pratade och lite allt möjligt till ungefär 02.10, sen var de iväg hem och pratade hela vägen hem, en riktigt trevlig kväll med andra ord.

Nu hade jag bara tänkt skriva om kvällen, i nästa inlägg blir de väl eventuellt att skriva om de senaste dagarna.

Nu ska jag isäng.


RSS 2.0