Snart påsk, jobb och de och sånt.

Tiden går och snart är det påsk! Känns som att påsken infaller rätt bra i år eftersom det inte är så fruktansvärt sent och då hinner man ju förhoppningsvis med en del skoterkörning, grillning och sånt innan snön får för sig att försvinna. Var även sugen på att försöka ta och pimpla lite innan isen smälter för den här vintern.
Jag är ännu osäker på hur jag jobbar till påsk så att det får jag vänta och se med tills nästa vecka. Är lite osäkerhet kring hur vi har öppet under påsk.
Eftersom det har regnat meste senaste dagarna så känns det som att snön kommer att vara borta rätt snabbt om det fortsätter i den här takten. Strax innan regnnederbörden kom hade vi visserligen snötäckt någon morgon då man vaknade, så man vet aldrig hur det ser ut.

 

 

I veckan jobbar jag mestadels i butiken så det känns skönt på sätt och vis. Men det är ju lite olika saker och olika arbetsuppgifter så det är ju relativt hur man än ser på det hela.  Det är iallafall lärorikt var jag än är. Idag har det kommit folk rätt regelbundet och telefonen har varit likaså så det har varit en bra dag. Fick två besök efter jobbet så det blev lite snack och prat så det blev en trevlig afton med. Tog även en kort promenad nu under kvällen. Gjorde likadant igår kväll, och då blåste det definitivt stormvarning utomhus.

Tittade även på tredje avsnittet av Svenska dialektmysterier på SVT 1. Det är otroligt vad bra det programmet är! Denna vecka var det ett reportage från Blekinge, om blekingskan. Den var trots allt inte vad jag trodde att den var. Har visserligen inte träffat aalltför många från Blekinge, men nog har det blivit en hel del turister alltid! Har ännu inte hunnit vara till Blekinge heller, så lite beror väl på det. Eller hunnit och hunnit.. För mig är hunnit mest bara ett uttryck, det handlar nog mest om att ta sig tid och möjlighet. Resa är ju någonting jag trivs med att göra och jag har en enorm nyfikenhet av att se nya platser och möta en ny kultur och nya människor.

 

 

 

Nej, nu ska jag ta och he på lite Full frys och njuta av det ett tag innan det är dags att hoppa i säng.


Snabbis till Arjeplog och butiksjobb

Idag började dagen med en resa till Arjeplog. Jag hade firmabilen full av vitvaror att leverera och lite smådelar att lämna till folk så jag drog iväg som direkt på morgonen. För varje gång jag är upp till Arjeplog så blir jag bättre på att lära mig att hitta där så det känns skönt. Att hitta efter storgatan, silvervägen osv är ju inga problem men när det kommer till smågatorna så kan jag inte påstå att jag varit särskilt geografiskt insatt tidigare men jag börjar bli. Innan jag började på Dannes hade jag nog inte varit till Arjeplog (annat än passerat) mer än 2-3 gånger tror jag. Det är lite åt fel håll som jag brukar säga.. så det är ju bra man lär sig sånt också.
Man snappar ständigt upp nya saker.
Även geografin i Sorsele och Malå har blivit bättre under dessa 7 veckor (är nu på min åttonde). Eller jag tror då det är den åttonde veckan som är påbörjad nu. Det blir mycket körning i jobbet, det måste ju konstateras.. Dock inte så mycket om man jämför med sträckor som många andra kör, men ändå. Var till Moskosel igår, och det är nog andra gången jag är in i byn i hela mitt liv.. så det är också åt fel håll..
I övrigt är de butiksjobb om dagarna. Säljer lite grejer, svarar på frågor, träffar folk, tar emot ordrar m.m, de är väl lite mina dagar.
I veckan ska jag försöka bli mer aktiv på kvällspromenader så jag ska se vad jag hinner. Har inte alltför mycket i kalendern så får se vad man tar sig tid till. Ny säng och nytt tvbord nu så det blev lite övriga förändringar i lägenheten så det är skönt. I övrigt händer det nog inte så mycket mer speciellt nu på ett tag. Dagarna rullar på bara.

RSS 2.0