Faszinierend

Igår natt då jag skulle sova slog en tanke mig. 
Tänk hur livet format sig till vad det blivit idag. 
 
 
 
 
För ca 21 år sedan började banan i Järvträsk, Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län i landskapet Lappland, i regionen Norrland. En trygg och bra uppväxt. 
Vid 18 års ålder flyttade jag hemifrån. Nämligen 4 september 2009 för att vara exakt, då fick jag nyckeln - lördagen 5/9 flyttade jag in, till en lägenhet på Storgatan i Arvidsjaur. 
Sen blev jag kvar där till 31/8 - 2012. Flyttade visserligen till en annan lägenhet i februari 2011, men tanken som räknas. 
Under åren hann jag uppleva en massa grejer. Jag hann även skapa någon slags trygghet att ha nära hem till byn, samtidigt som jag bodde själv. Lämpligt och bra tyckte jag. 
Jobbade på lite olika ställen under årens gång, lärde känna oerhört mycket folk under tiden samtidigt som jag byggde på den här trygghetskänslan. Att veta var man är, veta var man har sin familj och sina vänner, allt var nära och bra helt enkelt. 
Hade många gånger haft tanken på studera på universitet, som skulle innebära en flytt till ett större ställe. (Mindre med universitet är obefintligt så..) Jag hade haft tanken att studera på distans även om det inte riktigt lockade. 
Jag hade tänkt mig Umeå, Luleå och många andra ställen söderöver också, samtidigt som jag ändå inte riktigt ville flytta. Det kändes bra där jag var. Jag var orolig för att jag inte skulle lära känna någon, att jag inte skulle trivas, att jag helt enkelt inte skulle känna mig väl. Jag vet, det är och behöver inte vara ett stort steg, men någonstans inne i huvudet kändes det så för tillfället. Blir som att börja om på en ny kula. För många gör det gott, det är bra och man växer. Kanske för dom flesta, jag vet inte. Jag kände helt enkelt att jag trivdes och ville vara där jag var. 
 
 
 
Sen en dag som jag till en insikten att jag skulle söka mig utomlands, nämligen till das Land meiner Träume - Tyskland. Vad som först var tänkt skulle bli en semester ledde till att jag skaffade lägenhet, att jag sökte jobb och att jag engagerade mig för att aktivt bli av med lägenheten, att få internet uppsagt (trots uppsägningstid på båda)
Nu är vi här. Jag bor här sedan snart 3 månader och det känns som det är något av det bästa jag gjort. 
Låter säkert drastiskt och överdrivet, men trots allt är det nästan så. Inte för att jag kommit bort från familj och vänner i Sverige, utan för att jag verkligen gör och gjort någonting jag brunnit för under en längre tid. Svårt att sätta ord på exakt vad det är som får mig att känna den känslan, det är helt enkelt bara så.
Man ser livet ur ett annat perspektiv, man lär känna nya människor, ett nytt land, en ny kultur och ett nytt språk. Det mesta känns nytt helt enkelt. Sen finns Sverige och dess innehåll kvar. Jag har ingen aning hur länge jag blir kvar här, det återstår att se. Men just nu känns allt helt enkelt bara bäst. 
 

09.11.12 - November har börjat!

Tänk, nu har vi kommit till november månad. Det känns som tiden bara går snabbare och snabbare för var dag som går. Det har i och för sig sina för- och nackdelar, men det är så det är. 
Har varit många trevliga veckor under den här hösten och det känns definitivt som att det bara blir roligare och bättre. Man lär känna nya människor, upptäcker nya saker och är med om många trevliga upplevelser. Det är precis med det här jag trivs som bäst. 
Har förövrigt fixat hemresa i December.

21.12.12 – 28.12.12 tillbringar jag i Sverige. Flyger fredagen 21/12 eftersom jag är ledig då och kommer tillbaka hit den 29.12.12. Kommer åka Stockholm – Köpenhamn – Arlanda – Arvidsjaur.. 
Några timmar i Köpenhamn, några timmar på Arlanda innebär att resan dröjer 12-13 timmar från Düsseldorf – Arvidsjaur, men det är det värt. Många som reser kring jul, inte lätt att få plats.

Hem åker jag  Arvidsjaur – Stockholm Arlanda – (sova i stockholm) Stockholm – Skavsta (Nyköping) – Düsseldorf Weeze – Düsseldorf. Sen jobbar jag nyürsafton och sen ännu en dag ledigt. Das wird hammer! :) 

Weeze ska räknas som en flygplats till Düsseldorf men ligger ca 90 km härifrån så det är riktigt opraktiskt läge. Men samma där, definitivt värt det! Blir underbart att träffa familj och vänner därborta. 
Skavsta ska ju tillhöra Stockholm sägs det.

 

 

 

På jobbfronten går det fint. Vi har fått förstärkning från Tjeckien, Frankrike och Holland. Så nu är vi 18 stycken på utlandsavdelningen om jag inte missräknar. Är så otroligt många intressanta produkter som får en att tänka, som motiverar en till att göra ett bra jobb. Och ännu är det måååånga tusen artiklar kvar att översätta, så det känns definitivt som ett spännande yrke än. Igår hade vi ”Schulung”, dvs en fortbildning av Maxi Cosi. Ett företag som tillverkar bl.a barnvagnar, buggies, bilbarnstolar m.m. Vi har sådana utbildningar lite då och då som leds av olika föreläsare från respektive företag. Jag tycker dom är toppen! Så otroligt nyttigt att se produkterna man ska översätta. Maxi Cosi var visserligen en av de första märkerna jag gjorde, men iallafall. Det är riktigt intressant! 
T.ex kan det stå såhär i en text: 
 Lätt aluminiumchassi<BR>•  Justerbart teleskopstyre<BR>• Solskydd med titthål<BR>• 4-gånger justerbart ryggstöd<BR>• Ombyggbar<BR>• Sväng- och låsbara framhjul
Då kan det exempelvis vara bra att ha sett det, prövat justera ryggstödet, sett hur pass svängbara framhjulen är eller sett hur styret justeras för att enkelt kunna beskriva och vara kunden behjälplig då den ringer och behöver hjälp.

 


Har även förlängt mitt lägenhetskontrakt, så jag stannar något längre i Düsseldorf ändå. Känner inte för att flytta närmare eller att flytta hit. Jag trivs bra där jag är. Två trevliga grabbar att dela lägenhet med, bra läge och priset är helt okej för min del. Så det känns skönt. Jag är så taggad för vintern. Även om det kanske inte, eller definitivt inte kommer bli en vinter som man är van vid med tusentals kubikmeter snö... så... Så är jag iallafall taggad för vintermarknaderna som är här i Tyskland. ”Die Weihnachtsmärkte Deutschlands” (Tysklands julmarknader) ska visst vara någonting speciellt har jag hört. Sen att det pågår varje dag från slutet av november – jul är ju helt enastående! Allt annat än vad man själv är van vid.. Några marknadsstånd på skyltsöndag och lite tävlingar och billigare lösviktsgodis. 
Visst, lösviktgsgodis finns inte här så det saknar jag lite. Men det blir nog garanterat bra.

Blir spännande då jag börjar med julklappsshopping.. Ingenting jag prövat här förut, men det bör väl inte vara några problem att hitta julklappar här inte. Det gäller bara att använda fantasin. Det är säkert snarare lättare här.


RSS 2.0