Uppdatering bara..

Då var man arbetslös. Men det känns ändå inte så farligt, inte efter idag i alla fall.
   Jag hade inte tänkt uppdatera så långt nu utan jag väntar med att ta ut lyckan tills jag vet om det är lycka jag ska ta ut eller tvärtom.


   Ikväll har jag i alla fall varit med Sofie och Johan. Plötsligt skrev Johan tidigare då jag satt vid datorn och han frågade om jag ville följa med till Norsjö.
   - Visst sa jag, nog är jag på. Jag har lix inget för mig så det är ju bara trevligt att se Västerbotten som omväxling.
   Sagt och gjort, efter en stund fick jag avsluta konversationerna här på msn och så bar det iväg till grannkommunen och in i samhället. Vi var på Coop Konsum och på Ica. Köpte lite godis osv. Hade tänkt att ha då vi senare skulle se film här hos mig. Så blev det också, vi såg Wallander – tjuven. Den var helt okej. Jag tyckte ändå att Kuriren var bäst av de hittills nygjorda filmerna. Men det är nog för att själva handlingen föll mig mer i smak.

   Imorgon ska jag upp till Arvidsjaur, ska och klippa mig hos Vickan kl 12.00 och efter det ska man på arbetsförmedlingen. Min ordinarie handläggare är inte där, men det gör inte så mycket. De blir nog bra bra.
   Sen ska man till Malå, umgås med Dan, var ett tag sen. På fredag ska jag hem igen, då lär de väl inte hända så mycket. På lördag är det dags för talludden, då ska man till Sorsele och framförallt Sandsele :-D


Fredag :)

   Så då var det åter igen dags för ett inlägg. Egentligen har jag inte så mycket att skriva. Eller alltså, det har inte hänt så mycket nytt och nu skriver jag mer bara för att skriva. Jag har jobbat från i tisdags så därför har man väl inte hunnit sitta så mycket vid datorn.Det har varit kvällar och sen börjat tidigt på morgonen igen så har inte egentligen fått den där dygnsvilan.           Men jag behöver inte sova så mycket ändå för att vara pigg och alert.


Så att idag är det en bra dag känner jag. Då jobbar jag 06.50 – 14.35 och det är ju en riktigt kort dag om man jämför med de andra turerna. Så att det ska bli skönt. Jag känner att en helg skulle inte vara så fel nu alltså.
   Dessutom så.. många av mina vänner börjar ju skola, flyttar, börjar jobba osv antingen till veckan eller nästa måndag så att man bör väl försöka träffa så mycket folk som möjligt och njuta fullt ut av de stunder man får eller har möjlighet att tillbringa med dem. Känner ändå att jag inte riktigt insett att folk inte bor kvar där de alltid bott, att de kanske kommer tillbringa flera år på ett helt annat ställe och att kontakten kanske inte blir densamma även om båda så träget försöker.
   Jag vet ändå innerst inne att det aldrig är omöjligt. Klart det går, man har ju vänner långt bort och nog håller man kontakten med dom för det. Men avstånden häruppe i norra Sverige, det är väl det som kan kännas lite tungt ibland. Men att det är så många man vill ha kvar, vill ha kontakt med och träffa fler gånger det är det jag funderar på. Men det är ändå tur, det är ju en hög procent som stannar i närområdet pga skola, jobb och annat så att det gillas!


   Jo förresten, en av kvällarna här i veckan hade jag ett långt samtal med en person som lärt känna mig väl. Vi pratade om gångna tider, framtiden osv, vad vi vill och alla möjligheter som finns. Att vi nu faktiskt kommer bli arbetslösa (mellan två jobb) och måste på egen hand söka oss någonting. Vi har inte längre en skola att gå till, den tryggheten finns inte. Eller visst, vi kan ju söka in på något universitet eller så men ingen av oss vet riktigt vad vi vill. Nog har man ju tankar osv men det är som ingenting jag känner att
   - Det här vill jag gå, det här ska jag bli!
   Därför är min plan att försöka få mig något jobb där jag trivs och så kanske utbilda mig inom området. Fast jag vill så mycket, jag har helt delade åsikter eller kanske bara svårt att bestämma mig? Man kanske inte känner sig själv så bra när allt kommer omkring. Även om självförtroende och självkänsla är bra så måste ju självinsikten vara bra, eller hur?


Nej, nu ska jag ta och försöka skriva något som ser lite mer positivt ut. Man kan ju inte bara gräva ner sig på det som är dåligt, då mår man själv kanske inte så bra i slutändan.

-          Kul? Min väckarklocka ringde nyss, av nån anledning har jag Gyllene tider – det är över nu. Fast med en annan artist. Det var ju skoj, att till och med min gamla (?) telefon intalar mig att det är över nu, att det är kört.

   Så, vad händer ikväll och i helgen? Jag jobbar ju inte så länge idag och sen ska man väl ut på samhället, göra lite ärenden och sen kanske titta på marknaden. Det beror helt enkelt på vädret, så att vi får se.
   Är ju höstmarknad i Arvidsjaur för er som inte visste det. Torsdag – lördag.. Så att, sen ska man väl umgås med kompisar ikväll. Jag ska försöka att njuta maximalt under kvällen och ta vara på varenda minut. För att, som sagt.. saker och ting kommer inte vara sig likt. Men det är ju inte som att man skiljs för livet med sina vänner men det blir bara lite annars. Då man kanske är van att träffa många regelbundet och så kommer man kanske se dem en gång i månaden som mest?
   Felet är nog det att jag blivit mer och mer sentimental och nostalgisk på sistone. Det är väl de som gör at jag överhuvudtaget skriver det här inlägget. Visst tänkte man ju mycket på förr förut också, det har jag alltid gjort. Men nu tänker jag tillbaka mer än nånsin och saknar det som fan! I alla fall en viss tid i livet. Man lever väl som i olika epoker så att säga, och just den här perioden var en viktig del i mitt liv.
   Nu pratar jag till stor del om sista året i gymnasiet. Då hände det mycket. Är svårt att sammanfatta med ord så att jag ska inte ens försöka.


Istället ska jag ta och fixa klart innan jag far. Måste dessutom tanka så därför så måste jag ju vara klar i tid så att jag hinner. Är dålig på beräkna hur lång tid saker och ting tar men oftast går det snabbare än vad jag tänkt så det är väl kanske bara positivt? Beror på hur man ser på saken.

 




Jobb och åter jobb

Så, har inte blivit så mycket skrivande senaste tiden. Men man hinner inte då man jobbar och mindre tid blir det.

Jag har jobbat en del i veckan. Jobbade måndag och tisdag, ledig onsdag och torsdag och dom dagarna har man bara tagit de lugnt. Ska jobba idag och lördag söndag.

Fredag C tur = 12.10 – 21.10
Lördag B-tur 07.30 – 17.15
Söndag S-tur 6.50 – 21.10

Är ändå härligt med delade turer. I alla fall nu då folk är i Arvidsjaur. Sist jag hade delad tur med en rast på tre timmar mitt på dagen så var de PDOL och det innebär att det inte var en själ i Arvidsjaur, nästan i alla fall.
   Så att, men det funkar ju. Blir kul att träffa alla flygare som kommit och även ickeflygare om nån förstår vad jag menar?

Hur som helst, blir en kort uppdatering här också. Talludden var hur roligt som helst. Det var där i början det var lite.. mindre skoj. Men det löste sig snabbt och kvällen artade sig till en riktigt härlig kväll. Jag vill definitivt dit på den sista Talludden för året.

Jag fick också ett samtal nyss från Poolen. De undrade om jag ville jobba kvar för hon jag jobbar för. Egentligen skulle jag ju sluta nu på söndag men istället har jag jobb till 26e augusti istället. Det blir ju några extra arbetsdagar, det gillar vi J
   Skönt att tjäna pengar och så, men mina nästa-vecka-planer går ju i stöpet. Men det gör inte så farligt mycket ändå. Jag har ju ändå ledig helgen och det är väl då de mesta händer.

Nu ska jag ta och göra mig klar och sen fara till jobbet.


Ledig helg

Oj så skönt med en ledig helg! Det känns rätt välförtjänst efter veckan. Den har egentligen inte varit så jobbig, men det suger att pendla pga att man måste upp så mycket extra tidigt. Eller mycket och mycket är det ju inte, men i alla fall.
   Jag har då jobbat tisdag, onsdag torsdag och fredag. Det är ändå helt okej. Förra helgen blev en långhelg med även måndag ledig.
   Förutom jobb så har jag även hunnit umgås med kompis, nämligen i torsdags. Då stannade jag i arvidsjaur och man hann träffa en hel del folk osv, det är trevligt. Så då var de tidigt upp igår, men då var de en kort dag så det var riktigt skönt. Slutade 14.35 och sen for man hem så det var ju ändå helt okej.

   Det känns inte som jag har så mycket att skriva egentligen. Det har inte hänt så mycket annat roligt och det är lättare att förklara med bilder, det säger ju trots allt mer än tusen ord sägs det. En annan rolig sak är att jag börjat lägga upp bilder på Facebook också, insåg att det är en större publik där. Nackdelen är väl att folk som inte är medlem inte kan se, eller kan dom?
   I övrigt så.. vi hade gäster här hemma igår så det blev god mat m dryck. Annars var man ute på byn och kollade läget där. Var rätt lugnt ändå trots allt för att vara Järvträsk J

I helgen händer det en del i alla fall. Jag snackade nyss med en kille och jag tror inte de skulle hinna med bussen eller något, så ska eventuellt till Lycksele en snabbis. Ska då till Malå i alla fall och efter det till Arvidsjaur, det vet jag redan nu. Så att det blir en del körning. Men det är inte över efter det. Från arvidsjaur ska vi sen köra till Sorsele och sen vidare till Sandsele, dvs ett par mil till för där är det dans på Talludden! TAGGA!!
   Så att, då ska vi vara där och sen hem på söndag igen någon gång. Blir riktigt skoj kan jag meddela. Jag längar riktigt gode mycket! Så att ska väl bara göra mig klar och sen är jag väl i princip redo att fara gissar jag, har inte så farligt mycket att göra innan. Duscha, äta osv.

Men här var i alla fall en lite kort uppdatering om vad som händer. Jag börjar jobba på måndag igen och nu börjar de dra sig mot sitt slut. Jag jobbar måndag, tisdag och fredag, lördag och söndag. Sen är de över för min del på Borgargården, vad jag vet i nuläget i alla fall.

 Vädret är förresten hur bra som helst. På termometern i bilen var de 27 grader då jag for från Arvidsjaur igår. Hemma var de 23, men de räcker gott och väl!De gillar vi. Innebär lätt vätskebrist så se till att förtära...

 

 


RSS 2.0