Tisdag - ledig dag

Var ett tag sen jag skrev nu känner jag, men man har inte tid tyvärr då man jobbar. Eller nog skulle jag säkert hinna, men jag är så pass mån om min nattsömn så att jag prioriterar den så går de mindre kaffe på jobbet.

Aja, får sammanfatta lite kort allt annat roligt som hänt och ska hända. Sist jag skrev var ju natten mot Söndag 19e Juli. Under söndagen var de skapligt väder och mycket folk på stranden i Järvträsk så var förbidär ett tag och pratade lite. Hittade musslor också, kan vara skoj att veta kanske.
   Jobbade sen måndag, tisdag och onsdag, var ledig torsdag och fredag. Dom dagarna tillbringande jag en hel del med våra grannar som är från Stockholm men som har stuga här i byn. Vi spelade lite tvspel, var ute och fiskade och lite av varje. Det var skoj =) Var bland annat vid Kvarnen, nivet Kvarnfesten-kvarnen.



Idag är man ledig. Det är rätt skönt efter tre dagar SHF. Jobbade lördag, söndag och måndag.
S = 6.50 - 21.10 = 10,45 timmars arbetstid.
H = 07.30 - 19.30 = 10,35 timmars arbetstid.
F= 06.50 - 13.50. = 6,50 timmars arbetstid.

   Det är ju inte så mycket egentligen i genomsnitt, var mest bara helgen som var lite halvseg. Då man jobbar går de ju bra, men att ha tre timmars rast mitt på dagen under pdol-helgen var inge skoj för då är de ju knappt någon hemma i Arvidsjaur. Jag var ute och körde och kom på att jag kunde fara på Greya eller biblioteket en stund och sitta vid datorn, men båda var stängt. Jag kunde inte ens gå in på Medan för att läsa tidningen. Så det var lite synd.
   Det slutade iallafall med att jag tillbringade en timme nere vid Arvidsjaursjön, skrev sms med folk och bara njöt av stillheten, ensamheten och den vackra vyn/utsikten.
   Efteråt körde jag tillbaka till jobbet, åt mat och tog som vanligt en längre promenad och sen gick jag tillbaka för att hinna läsa tidningen. Det var många upprörande rubriker. Ta bara denna från NSD;
"Höns ihjälslagna - Nytt vandaldåd mot miljögård i Luleå upprör"
   Men VA?! På sidorna 4-5 eller vad de nu var stod de då om att pojkar i äldre tonåren hade roat sig med att slå ihjäl höns med järnspadar, krattor osv. Jag fattar inte, vart är världen påväg???
   Jag inser liksom inte nöjet med att göra en sån sak. Det är inte det att jag känner någon  större empati eller sympati med just hönorna, men just själva dådet, att göra en sån sak. Det är mer människorna som drabbats jag känner empati och sympati med.

Sen läste jag även en rolig insändare. Det var en uppprörd fader till en liten pojke på typ tolv år som skrev;
"Är det lagligt med minderåriga i kassan?"
"
Hur är det möjligt och lagligt att eb matvarubutik har minderåriga som jobbar i kassan? Vad jag vet så är gränsen för inköp av öl och cigaretter 18 år och hur kan det då vara lagligt för dessa att sälja dom här varorna? Har en son som praoade i denna butik tidigare och han fick plocka upp varor m.m, men hade strikta order om att hålla sig ifrån kassan eftersom det bara var vuxen personal som fick vara där. Han blev tillsagd en gång då han var för nära kassan. Inte mig emot att ungdomar får sommarjobb, men är detta lagligt? Snälla, kan någon svara? "

Så skrev den här mannen iallafall. Jag tycker det var lite roligt formulerat. Nästan så att man kan se mannen framför sig.

NSD är verkligen rolig att läsa, det är fler sidor än både norran och piteåtidningen (vilka jag också läser på jobbet) och täcker ett större område och det är skoj. Självklart finns de ju utrikes också men...
Kolla bara den här rubriken; "Polisen näst bäst på att lösa brott
Jahapp tänker man då. Vem är bäst? Präster? Barnskötare? Kassörskor från IKEA? Det nya lösningsmedlet från KLUREX?


Om man tittade i mitten av tidningen så stod det sedan att Polisen i norrbotten var näst bäst på att lösa brott, men i alla fall.

Under måndagen var jag rätt trött men ändå så kände jag lyckan över att få vila en dag så att jag jobbade på som vanligt och det gick fint. Jag slutade ju som sagt tidigt och efter det hade jag lite bråttom ner till Gummicentralen för vi har köpt nya däck till Passaten och då är det ju lika bra att dem sätts på där man köper dom. Men de låg efter tidsmässigt så att jag skulle komma tillbaka efter en 20 minuter.
   Då funderade jag, vad ska jag göra? Ragga runt själv kändes lite ovärt en måndag typ mitt på dagen. Så eftersom jag ändå nästan var på Södra gatan så for jag till Jens och vi stod/satt och pratade tills jag skulle fara. Sen så skulle jag återkomma igen efter bytet. Så det gjorde jag också, tog cirka en halvtimme för de var lite balansering och lite av varje som skulle göras, så att sen for jag till Jens och blev där ett tag. Sen for vi ut på samhället och var ute ett par timmar och pratade och så J Var runt på typ varenda gata kändes de som, var på Dollar, till Logen-området och upp på Lillberget också, det var nice.
   Sen då de började närma sig middag så for jag hem. Just då jag kom fick vi gäster. Har ju som tendens att titta ut om de kör förbi en bil och då gjorde jag det, ingen speciell. Sen två minuter senare sneglade jag ut bara för att se om de regnade och då hade regnbågen uppenbarat sig. Det var lite coolt tycker jag, att den kom så snabbt.

Så i veckan jobbar jag tre dagar till. Det är onsdag 6.50 – 16.50, torsdag 07.00 – 17.00 och fredag 10.30 – 19.30 J Det ska bli skönt att sluta ändå relativt tidigt på fredagen. Eller inte tidigt, men de kunde varit värre. Fast man hinner ju ändå lägga nästan alla och allt sånt så att det gör ingen skillnad på jobbet om man jobbar till 21.10 som är nästa steg så att säga. Eller ja, man kan sluta 19.50 också.
   Då får vi se om man kör till Järvträsk direkt, det beror på hur det blir fredagkväll, annars så stannar man fort i Arvidsjaur ett par timmar, antingen bara för kvällen eller så för natten, det får man se. Något Luleåkalas känner jag inte behov för i alla fall.
    Såvitt jag minns har jag varit inne i stan i Luleå typ en gång så jag skulle väl gå vilse. Har bara varit ute på Storheden annars.

Lördag så blir det avskedsfest i Järvträsk, så att det blir skoj. Det blir trevligt att träffa folk, umgås med massa trevliga människor osv, men känns samtidigt synd att det just är avsked som är temat.

 

Jag läste förresten en annan rolig sak i en Kalle-ankatidning. Det var en kille i typ Västerås eller nå som vunnit ett pris i Juni 2005. Han hette Enzo Schön. Inte för att vara dum eller så, men vad säger de dig?
Int so schön skull man kunna säga. De blir ju en blandning mellan tyska och svenska och om man helöversätter de till svenska blir det ju Inte så vacker. Stackare :-/

 

 

 


Hemma igen

   Idag (tekniskt sett igår) kom jag ju hem från Skåne. Tåget var i tid så jag anlände runt halv nio i Jörn. Där stod pappa och väntade på mig så det var ju som perfekt. Då åkte vi hem till Järvträsk.
   Vistelsen i Skåne var underbar, vi hann med oerhört mycket på bara några få dagar. Kort sammanfattning kommer här.

   Tisdag. Jag anlände i tid till Ängelholm. Då jag satt på bussen kom jag att tänka på att jag inte visste var jag skulle kliva av. Förmodligen någon typ av busstation tänkte jag, men det var så många stopp och ingenting liknade eller hette något som "busstationen". Till slut skrev jag och frågade, sa att jag var vid Torget och busstationen var tydligen nästa hållplats så det var ju bra.
   Filippa och Niklas väntade på mig vid stationen. Då gick vi hem till hans mormor där jag fick lämna sakerna och sen så åkte vi tåg till Helsingborg (en ännu större stad). Det var otroligt vackert, vyerna, landskapet, byggnaderna.. ja, praktiskt taget allt. Vi såg ett par sevärdheter och sen tog vi färjan till Danmark, var i Helsingör ett tag, åt dansk pölse för första gången och besökte massa affärer.
   Efteråt så åkte vi tillbaka till Sverige igen och till Vejbystrand, åt middag och träffade hans föräldrar. Satt och pratade väldigt länge med dom och det var riktigt trevligt! Tycker också att jag ändå lärt mig förstå skånska bra nu. Jag pratar ju inte direkt skånska, inte så de låter realistiskt iallafall, men förstår gör jag.
   På kvällen körde vi in till Ängelholm igen, med deras Bmw 540i, otroligt härlig bil att köra! Var på Mc Donalds, var ute och loda vid hamnen i Vejby osv, trevligt!
   Det var tisdagen iallafall.

Onsdag så började vi dagen med frukost ute på Kullen, dvs Kullaberg som ligger vid Högnäs. Då var vi så långt österut man kan komma i Sverige eftersom landet går som utåt lite. Då körde vi runt och tittade på olika ställen och i olika affärer. Finns så mycket att se, är som att komma utomlands! Dessutom var det varmt som fan. Mellan 25-30 grader i skuggan, så det blev svalkande att komma in i bilen.
   Efter detta var vi hem till honom en snabbis, sen körde vi till Båstad där Båstadveckan höll hus. Det är bl.a en tennisturnering med deltagare från lite överallt. Var fullt av Stockholmare så tror de dominerade. "Monsters"-bilen var där, nivet energidrycken. Så de delade ut gratis Monsters, hade aldrig smakat för att är så dyrt att köpa. Så att, men nu så. Det var gott! 
   Sen hem till Vejby, hälsade på hans farmor och massa fastrar och hans två bröder. Efteråt var det middag. Sen på kvällen var vi in till stan, träffade ännu fler kompisar, fast de här var några gamla klasskompisar till honom från då han gick på Rönne, dvs högstadiet. Såg film på kvällen.

   Torsdag, direkt på morgon så var det frukost, dusch osv och sen iväg  till Ängelholm och sen till Helsingfors och sen över till Danmark där vi skulle handla, lite smått och gott. Var på café, massa kiosker och lite andra affärer. Blev i Danmark rätt så länge, sen var det dags för att åka till Ängelholm igen och äta middag med hans familj hos hans mormor. Gottgott! :-)
   Sen åkte vi bil hem med en av hans bröder. Sen så umgicks vi med hans familj, såg film osv. Sen på kvällen så bestämde vi oss för att dra ut på byn.Så vi blev ute måånga timmar, träffade massa folk, var nere vid stranden osv. Riktigt härligt. Gick hem någon gång på natten, kanske kring tre.

   Fredag åkte jag hem. Kändes lite trist att lämna Skåne, men så är det. Fick skjuts in till stan och åkte buss därifrån till Hässleholm. I Hässleholm blev jag rätt länge. X2000 (tåget) var försenat från Köpenhamn så det var ju bara att vänta. Dessutom började de bli knappt om tid att hinna med tåget i Stockholm.
   Till slut kom tåget och vi körde mot tiden kan jag säga. Tekniskt sett skulle vi inte hinna, men det var så många resenärer som skulle med så att de övertalade föraren för nattåget mot Norrland att invänta vår ankomst. Så egentligen kan man säga att vi kom ganska så gode försent. Jag var lite smårädd där ett tag att jag skulle fastna i Stockholm. Nog för att de skulle vara ett äventyr att upptäcka Stockholm en fredagkväll. Då skulle jag ju bara ta in på hotell eller något, finns gott om dem i centrala Stockholm.
   Men iallafall, samtidigt hade det varit lite riskabelt att vara ute ensam om kvällen. Man kan ju bli rånad, misshandlad, ja vad som helst. Så att, det var lika bra att tåget väntade. Så de gillar vi!

Lördag - Ja, jag kom ju som sagt i tid till Jörn. Jag sov ett par timmar på tåget, kanske kring två-tre eller någonting. Hade inte lika svårt att sova som då jag åkte ner, men jag ville bara inte sova. Trots allt så visste jag att jag skulle vara chaufför på kvällen. Så ikväll har jag kört en massa järvträskare fram och tillbaka, några morängarna, glommersträskare och till och med britter. Ja, de bodde visserligen i Järvträsk, men iallafall. Höll på få mer körning en längre sträcka, men som tur var löste de sig på annat sätt.
   De allra värsta är att jag inte ens är trött, känns inte värt att sova. Ska upp och jobba imorgon (måndag).
Ikväll har jag iallafall haft hur trevligt som helst, träffat massa folk man inte sett på länge och som man knappt kände igen och så har jag som sagt kört mycket bil och då trivs jag ju :)



Helgen

Så, helgen har varit underbart härligt rolig! Då jag slutade jobba i fredags så körde jag ju raka spåret till Malå. Då var vi hos Oskar ett tag, det var härligt. Sen gick vi ner på samhället och in på området. Där var de fullt av folk. Tyckte man träffade som alla möjliga nästan, riktigt många vare då man såg som man inte sett på länge osv. Så det gillades!
   Bilddagboken sammanfattar helgen ganska  bra, både med text och bilder. Så det är lättare att du får titta där istället för att läsa här. Paerhedlund var ju då namnet där.

 

Nu är det lite drygt ett dygn, sen är jag i Skåne. Tänk, jag har aldrig varit så långt ner i Sverige, inte på fast land i alla fall. Har ju flygit ovanför Sverige därnere men de räknas ju inte.

 

Haha, blev många roliga citat och felsägningar under helgen, sånt är ju kul att höra. Jag kan börja från slutet, dvs igår på After kvarnfesten. Innan vi väl skulle in i byastugan så sa jag som högtidligt
   - ”Skål för freden i Brömsebro 1645”
   - Var de idag?
   - Nej 13e Augusti men i alla fall.
   Oj vad dom skrattade. Jag vet inte vad jag hade tänkt med skålandet men skålade gjorde vi då i alla fall efter det att de slutat skratta.

 

Blev även tal om Versailleföredraget, freden i Versaille, striden i Normandie och en del ryska revolutionen samt om hur man gör whisky :)

 

   En annan rolig sak var det HS som sa.
    HS; - Jag var in då John stod och duscha.
(Det var tal om J & W skulle komma förbi något till byastugan)
   Samma sak där, oj vad vi skrattade. De lät så fel, och under tiden försökte hon som byta ämne och omformulera sin mening..

 

Sen en annan sak.. Då jag och Sebastian skulle säga någonting till varandra då blev de tendens att vi sa ”Påtal om JB.. och sen de vi skulle säga.” Vad som var så roligt var att JB är initialerna på en tjej i Norsjö, och ändå kunde de hela vara något helt osammanhängande. Vi sa ju inte initialerna utan hela namnet ofc.

 

Sen så.. ja, jag vet inte vad jag ska skriva mer riktigt. Helgen har som sagt varit hur skoj som helst och jag ångrade verkligen inte att jag for till Malå! Jag hade garanterat haft skoj om jag varit i Arvidsjaur på Logen också, men i alla fall. Om inte annat hade jag ju sparat 30 kr, för det var skillnaden i inträdespriset ;p

 

Nej nu kan gärna tåget få gå! Jag vill till Skåne :-!

 

 


De kommande dagarna

   Då var det dags åter igen för ett inlägg. Jag vet inte om det jag har särskilt mycket nytt att skriva egentligen, det är väl mer för att uppdatera.
   Jag kan ju börja med att säga då att jag har nu jobbat ett par dagar på Borgargården. Det känns bra, jag hade ju tänkt försöka få mig ett annat sommarjobb men det blev ju inte på turistbyrån som hade varit drömjobbet, men det här jobbet är helt okej. Det är riktigt trevliga och härliga vårdtagare och personalen är gudomlig!
   Enda så kallat nackdelen är väl det att man måste köra elva mil, men det finns ju dom som har de värre. 5,5 mil är egentligen inte mycket, ca 30 minuter så det är ju ingen större fara.  Man ska ju vara glad att man överhuvudtaget fick ett jobb och dessutom inom vården där jag saknar utbildning. Så jag hade ju inte förväntat mig ett jobb inom vård och omsorg.

   Det var väl lite kort om jobb och arbete. Nu efter imorgon kan man väl säga att jag tar en paus från allt. I helgen är det nämligen Musik vid Malån och där har man ju tillbringat tiden de senaste åren. De år som varit har varit hur bra som helst, jag älskar verkligen de där arrangemanget! Totally love it som man brukar säga i filmerna.
   Jag jobbar dessvärre C-tur imorgon och det innebär ju kvällsturen. (12.10 - 21.10) Med de menar jag att jag inte kommer mig iväg från arvidsjaur förrän vid nio. Så att hoppas det är lite renar osv på vägen dit så resan går snabbt och bra. Den vägen har ju tendens att krylla av renar, tyvärr.
   Så att hur som helst, jag blir i Malå fredag och lördag som det ser ut nu. På söndag ska jag vara i Järvträsk då det är kvarnfesten, är väl inte riktigt inne i byn men vi brukar väl som säga att kvarnfesten är i Järvträsk. Om inte annat i Järvträsk-regionen. HAHA!

   På måndagkväll så åker jag till Vejbystrand, Ängelholm, Skåne.
Tänkte jag förklarar med både kommun, län och ja, allt så att folk vet ungefär var jag ska åka. Jag ska hälsa på Niklas Weidrup, kan ju också vara skoj att veta. Hade inte tänkt skriva det förrän allt var säkert och planerat och biljetterna kommit.
   Jag ska åka tåg, och ska sitta. Med de menar jag att jag ska sitta i 18-19 timmar. Som tur var så stannar ju tåget någon gång så man får ut och sträcka på benen och sånt. Åker från Jörn ca 20.12. Ska byta till X2000 i Stockholm och åka därifrån till Hässleholm och därifrån buss till Ängelholm och därifrån äre bara en liten bit till Vejbystrand.
    Det är ju då efter kusten, den västra kusten mot Danmark nästan. Jag vet inte om man riktigt ser Danmark därifrån för att Sverige har så konstig form därnere, men nästan. Då man är där är man då bara typ 6 mil med buss + färja till Helsingör som ligger i Danmark. Det gillas!
   Jag vet inte riktigt alltmest vad vi ska göra. Umgås, prata och så ska han väl visa mig runt som jag förstod det. Vi ska väl besöka en del städer och göra en tripp till Danmark lät de som. Kanskei nte ändå till Köpenhamn men, i alla fall. Jag tror och vet att det kommer bli en underbar vistelse i alla fallJ. Så det tycker vi ju om.

Jag kommer hem lördag 18e Juli. Då är det ju Inlinesturnering i Glommersträsk och sedan pubkväll på kvällen med Garibalders. Dessutom så är det Holmen gungar i Sorsele, så att jag vet inte riktigt var jag ska vara. 
  Är ju inte säkert det blir något av det, men jag hoppas! Kommer på morgon kring halv nio till Jörn så man kommer väl kanske vara lite trött. Är inte så mycket för att sova på tåg. Men ville inte ta liggvagn, dels var de dyrare men då kanske man ligger med massa randoms som man absolut inte vill ha i sin kupé. Randoms är väl härligt, men inte i tågsammanhang. Dem kan man möta i restaurangvagnen, inte annars ;p

 

 

 




  


Kort uppdatering

Tänkte bara skriva ner lite om vad som händer och har hänt senaste tiden.
   För ett par dagar sedan så blev jag erbjuden att komma och hälsa på en kompis som bor nere i södra Sverige så att jag sa att jag skulle kolla upp möjligheterna. Det gick bra, vi hade båda tid och vi skulle bara spika ett datum.
   Då det var gjort så beställde jag biljetten och den kom dagen efter. Så att måndag 13e Juli åker jag med nattåg ner till Stockholm. Där byter jag till X2000 och åker till Hässleholm (tror jag) sen så åker jag buss till Ängelholm och sen därifrån till Vejbystrand där min kompis bor.

Sen så, i torsdags morgon så ringde det på hemtelefonen och det var åt mig för en gångs skull. De krisade sig med vikarier på Borgargården så att jag skulle jättagärna komma upp och jobba om fem timmar, dvs klockan tre och så skulle jag jobba kväll.
   Nog blev det så alltid. Jag körde upp till Arvidsjaur. Det var mycket på jobbet så blev väl kanske ingen succé på första dagen men det gick bra. Jag jobbade även igår, så nu torsdag och fredag denna vecka har jag gått intro.

Igår stannade man kvar i Arvidsjaur, sovde där så for hem i morse. Skulle ju jobba här i byn nu när det är SM i metarfiske så att man gatt ju vara på plats.
   Kvällen igår var riktigt rolig, det var nå se djuriskt ve folk och ja, det var riktigt härligt. Var lite överallt, i lägenheter, vid krogen och ute på raggen. Så hann med en hel del. Ich mag es!
   Nu är jag bara hem med laddaren, ska nämligen vara chaufför ikväll åt några grabbar. Så blir att fara till Malå senare och då vidare till Skellefteå. =)

Det här blir som sagt en relativt kort uppdatering. Jag ska väl skriva mer om händelser och så senare är det väl tänkt, börjar känna att jag ska gå tillbaka och vara produktiv.


Diese morgen erann ich mich von die letzte Zeit das gewesen hat. Ich sage wie ich da sagte. Ich weiß nicht was passiert hat und ich weiß nicht warum. Ich vermisse der Zeit und ich fehle alles was hier gab.

Tut mir leid,entschuldigen und .. ja, es gibt kein wörte.




RSS 2.0