Fredag 27 mars

Nu är det äntligen dags att skriva lite blogg. Det blir aldrig att jag gör det under veckorna nu sen jag kom  hem från Malta, lite konstigt. Aja, det är ju aldrig helt fel att skriva fredagar då man kan sammanfatta veckan och skriva vad som händer under helgen ifall man har planer.

Måndag var det en riktigt rolig teater, eller så kallad Workshop och då på engelska förstås. Det handlade om Shakespear och hans olika pjäser. Då deltog även Sandbackaelever så det blev riktigt skoj.

Tisdag så var ju yrkesämnen och så förstås tyska så det var ju roligt. Då hade vi nationella prov i läsförståelse och det gick faktiskt riktigt bra kan jag säga. Jag pratade med Birgitta efter provet för då hade hon rättat det och hon tyckte jag skulle pröva göra de nationella proven för Steg 3 på torsdag då jag och hon var själva på lektionen, de övriga skulle till Haparanda. Hur som helst, det lät ju som en intressant idé att göra läsförståelsetestet och hörförståelse i steg 3.

Onsdag var som en rolig dag. Vi fick höra på engelskan av Hr3 att vi skulle vara med i ett reportage som Kent Norberg på kommunen skulle göra. Han är ju som journalist och skriver på bland annat www.arvidsjaur.se om saker som händer och lite allt möjligt. Så då halv tio möttes vi utanför expeditionen och gick upp till C310 där själva reportaget gjordes. Det är ju skoj att en praktik blir så pass uppmärksammad av media, fast då var den ju via Idéum, arvidsjaurs sysselsättningsenhet.
   Reportaget gick bra och det lär väl kunna ses på arvidsjaurs hemsida om nå tag för den som vill. Har inte kollat, det kan ju finnas där redan nu.
   På eftermiddagen hade vi en hel del studiebesök att tillgå. Det första var nog Silvercross 45, dvs gamla Nyborgskyrkan. Sen så skulle vi på Laponia och höra lite om bl.a Sameland, sen var det Der Eis-dorf in Näverliden, men det var dock inte så mycket att se. På hemvägen var vi till Hembygdsgården och till sist förbi Sameland och tittade.
Efteråt satt man uppe och pratade med na3orna :P

Torsdag, då kom dagen med min tre timmars tyskalektion, vilken faktiskt gick riktigt bra.
Jag gjorde ju då två nationella, eller var de tre?
Aja, hur som helst. De gick suveränt skulle jag vilja säga och fröken var också helnöjd. Sen gjorde vi en muntlig övning, dvs sprechen, inte nationella utan bara ett vanligt prov.
   Vad som gjorde den här torsdagen ovanlig var att jag inte hade en håltimme som bara är onödig, utan nu hade jag ju lunch direkt efter tyskan och det blev ju riktigt bra. Sen på engelskan skrev man ännu ett kapitel i The book about me.
Denna gången handlade det om körkortet och min väg dit samt mitt intresse för bilar.

Fredag, äntligen är vi här.
   Idag har man haft svenska x 2 och religion som vanligt, gröt till lunch. Då man hade slutat så for man ut på samhället och gjorde lite ärenden, sen for man hem och här är man. Blev en väldigt kort sammanfattning av dagen, men då har det ju i och för sig inte hänt särskilt mycket. Kvällen lär nog också bli rätt lugn.

Imorgon är det dags för skotercross-vm i Malå, om inte annat VM-festen. Så då efter middagstid så startar resan mot Malå. Får se var det blir att vara alltmest, lär nog inte bara vara på ett ställe direkt ;-)
   Det kommer att bli riktigt skoj iallafall. Ska hem någon gång på natten, när är ännu okänt.


Fredag 20 mars

Åh så härligt, äntligen helg!

Dagen har bestått av svenska x2 och religion. På svenskan sysslade vi med lite förberedelser inför nationella provet och på religionen gjorde vi inte mycket av värde. Vi såg en film och svarade på lite frågor medan Wirén gick igenom provet med dem som inte hann höra sitt resultat förra veckan. På den andra svenskatimmen så gjorde jag klart min analys av en låttext.

Det är väl det som hänt idag lite kortfattat. I morse och nu hem körde jag bil och hade Sofia med som passagerare och sällskap, det är trevligt. Så tråkigt att vara själv i bilen ;p

I helgen har jag ingenting planerat. Ikväll ska jag förmodligen ut på byn och kolla läget, får se vad som händer där. Imorgon om det är bra väder blir det förhoppningsvis en skotertur, men är ännu inte säkert. Vet inte om skotern är ledig, men det lär vi ju se.

Det är riktigt härligt att det börjar vara plusgrader nu, eller det har det väl varit ett tag kanske i och för sig. Men det gillar jag starkt iallafall. Skulle vara toppenföre om det vore lite kallare på nätterna och då ungefär så som det är idag på dagarna. Imorgon är ju toppenloppet i Glommersträsk, får se om man ska tvärköra dit och titta. Kanske, beror på vad som händer imorgon. Var ju trots allt ett par år sedan jag var till Glommers då det var toppenloppet. Eller ja, två eller möjligtvis tre år sedan. Är osäker på om det var i nian eller i ettan.

Igår fick vi hur som helst Stockholmskivan, bildspelet som Tobias hade fixat ihop och som han brände ut på en dvd-skiva. Det rymdes inte på en cd-skiva för någon hade tagit lite för mycket bilder, närmare sex hundra stycken.. Ååhja, det är ju roligt att ha som minne. Jag gillar starkt bakgrundsmusiken som finns med, för låtarna stämmer så bra till vad som händer på bilderna, så det är lite häftigt tycker jag.

På tisdag är det nog första nationella provet i tyska om jag inte minns fel, tycktes ju ha skrivit det igår så.. Man kanske skulle ha läst lite tidningar eller någonting bara för att träna. Det sägs ju att man inte kan träna så mycket, men ibland kanske man kan det trots allt? Eller? Iallafall för att bredda ut sitt ordförråd. Är ju mycket om Der Amokläufer Tim K och förstås Josef Fritzl i tyska tidningar just nu. Sen går ju förstås vädret att läsa, det är ju alltid lika uppskattat.


Sehr viel los

Nu är det vårterminen i trean och det innebär väl att det allmänt är mycket som händer.
Nu i veckan är det väl inte så farligt mycket egentligen. I trean brukar alltid Bf vara till Hemavan, åka skidor, bräda och allt vad man vill göra, men det blev inte i år. Istället var vi till Källan som ligger i Åmliden någon mil från Norsjö. Där så badade vi och de som ville fick ta behandlingar av olika slag eller ex sola solarium. Det var vad som hände tisdag 17 mars.

Igår var vi på studiebesök ner till Umeå på universitetet. Först så fick vi se på en sorts teater och lyssna på när studenter och lite sånt där. Efteråt hade vi ett par timmars fri tid då vi skulle äta och självklart gå runt och lyssna på olika föreläsningar och titta i montrar osv. Jag följde några andra och lyssnade på någonting om Samhällsvetenskap typ, och Turism. Det lät rätt intressant, eller iallafall vissa saker. Men det kändes ändå inte som min grej. Jag vet inte vad jag skulle vilja göra mer exakt, om jag ens vill läsa på universitet nu, det är det jag inte heller vet. Att läsa fristående kurser är ju ett alternativ, och man kan ju få en examen på det sättet också, fast då ska man ju hitta kurser som man vill läsa och har behörighet för. Så jag är lite kluven kan man säga. I Arvidsjaur kanske jag har lägenhet om några månader, förhoppningsvis också ett jobb eller praktik. Så där skulle jag ju kunna stanna, samtidigt vill jag se mig runt i världen, eller iallafall i Sverige till att börja med.

Idag har man ju faktiskt varit hemma två veckor, så det känns skönt. Femte mars då man landade på Arvidsjaur flygplats var en underbar dag. Att vakna i Stockholm (Skavsta) och att somna i Järvträsk, hur underbart som helst.

Hur som helst, som jag tidigare påtalade så händer det ju mycket nu under vårterminen. Inte bara för att det är sista året i trean, utan även allmänt i vardagslivet. Ja, vad är det då som händer?

* I helgen är det Toppenloppet i Glommersträsk samt pubkväll på kvällen på Värdshuset.
* Nationella prov tyska - läsförståelse
* Nästa helg 27-28 mars är det Skoter-crossvm i Malå, kör förmodligen dit fredag och kommer hem söndag.
* 27 mars är det också Pistvakt på Laponia, men dit lär jag nog inte ska fara.
* 28 mars är det Toxic, hade jag gärna farit på, men prioriterar Malå.
* 31 mars friluftsdag på Vittjåkk med skolan.
* 2 april är det nationella prov i tyska - hörförståelse
* Fredagen efter det, dvs 3 april är det Påskdans på medan, och självklart blev jag involverad på något sätt.
* 6-7 april är det övernattning i Sorsele med klassen.
* Torsdagen efter det, dvs nionde april är det födelsedagsfest.
* V 16 är vi ju lediga hela veckan...
* Helgen efteråt, närmare bestämt lördagen 18 april är det pimpeltävling i Järvträsk.
* 28 april, alltså V:18 är det Writing i Engelska, på tisdagen.
* 8 maj är det läsning och listen i engelska.

Det är väl vad som händer. Jag har utan tvekan glömt något, men det är nog lika bra. Det känns som att det är nog mycket som händer ändå. Både saker som man kanske kan plugga på, men också saker som man behöver lite förberedelse för och saker man ska vara på och kanske vara engagerad i. Så.. som sagt, det händer en del nu under våren. 

Fast samtidigt, jag trivs ju med struktur och att det är mycket att göra, så det är ju på sätt och vis bara härligt.

Nu ska man väl strax ner på lunch, så skriver väl kanske senare.. :-)


RSS 2.0