Umeå, Skellefteå & still without work

Den här veckan har jag iallafall gjort någonting förutom att vara arbetslös. Jag har hunnit med en dag i Skellefteå, även varit ut till Skelleftehamn och till Solbacken samt att gå på stan så det kändes ändå som man gjort någonting vettigt.
Sen dagen efter det så blev det så att jag följde med Sandbackaskolan till Umeå på universitetsbesök. Jag hann med några rundturer på universitetet och se både de ena och de andra. Lindellhallen, "matsalen", rektorsexpeditionen, juridiska institutet, naturgeografiska delen, kulturhistoriska delen, aula nordica, massa andra caféer, lite utställningar samt hälsat på Sofia och äta lunch där :-) Trevligt och gott! :D I övrigt träffat annat folk, från Lycksele, Skellefteå och... ja, Malå? :D

I övrigt har de förstås blivit en del promenader, hälsat på folk i byn, träffat familjen, sett filmer, varit vid datorn och ja.. lite av varje. Kom hit i.. tisdags? Så nog är de ju iallafall en del.




Sen så har jag ju i vanlig ordning börjat fundera på jobb för nu under våren. Det har kommit ut en del nya arbeten i kommunen Arvidsjaur, men det är inte så många av dom som faktiskt är sökbara. De är lärarjobb och andra jobb som kräver många års studier. Om de då vore hjälpassistent eller någonting hade de ju varit sökbart om intresse funnits men nu hade jag inte en sådan tur.


Annars så finns det här alternativet. http://www.nuab.se/utbildningar.html och så trycker du på serviceyrken. Står inte så mycket så jag kan förklara istället. Det är en utbildning på ca 25-30 veckor och den tar upp ämnena, service, turism, kommunikation, bemötande,ekonomi, språk (franska, tyska, engelska) m.m. Det är en slags grundutbildning och har då som mål att man ska få jobb inom något av de här i slutändan.


Visst kan man säga att jag redan har på fötterna i några av de här ämnena men man kan ju aldrig vara fullärd sägs det. Dessutom så är det ju bra att de finns på papper som jag brukar säga.
Även om jag kommer och säger att jag kan det och det och har gjort det och det så är de ju ingenting som bevisar det förutom i praktiken men då är det ju inte säkert att jag får chans att visa det så därför tänker jag att den här utbildningen kan vara bra för då finns de ju verkligen på papper.


I kursen fritidsturism i BF3 (barn och fritid, årskurs 3) läste vi ju faktiskt om i princip allt de här, bortsett från språk då förstås.. men den här utbildningen skulle nog gräva ännu lite djupare än vad den i gymnasiet gjorde. Så jag vet inte, vi får väl se. Vi läste ju inget språk i den kursen eller så men har ju läst tyska på sidan om och lärt mig mycket nu under hösten på Turistbyrån men också privat tack vare vänner och bekanta samt mitt flitiga läsande av utländska medier.

"Umfangreiche Liste von Zeitungen mit Aktivitäten im Internet nach Ländern geordnet.
www.zeitung.de/"

På sidan www.zeitung.de så finns det en bred och omfångsrik lista med webbtidningar som är ordnade efter länder. Dvs tyskspråkiga tidningar. Helt perfekt.






Senare idag så ska jag på vindkraftsmöte i Byastugan här i Järvträsk. Då får man se om det sägs något intressant...
Nu ska jag nog ta och spara och publicera inlägget så att någon orkar läsa det.. :-P







Fortfarande arbetslös

Det är väl både bra och dåligt med arbetslöshet. Nackdelen är inkomsten och den ickesysselsättningen man har på dagarna. Fördelen är väl friheten att kunna planera helt efter vad man själv vill.. och ja, man får ju tänka på andra också men man behöver inte anpassa sig efter något arbete. T.ex om man jobbar helger eller kvällar eller så.


I övrigt så har jag varit hemma i Järvträsk denna veckan också. Var här en snabbis i måndags och for tillbaka till byn på tisdagen, men annars så.. Har ju snöat som fan så har skottat snö med traktorn varje dag i princip. Hoppas vintern snart är över, börjar längta efter sommar.
Har ju förstås kört en del skoter i veckan också, det var ju riktigt trevligt! :D Är sådär med föret just nu..




Lyckselemarknaden var förresten riktigt trevlig! Hann träffa mycket trevligt folk och vi hann ha riktigt skoj under dom tre dagarna i Lycksele :) Så det måste definitivt göras om. Vet inte mer vad man skulle ha skrivit, men.. ja.. folk får väl kolla bilder på Facebook så får man sig ju en lite bättre inblick i vad vi upplevde alltmest. Sightseeing i Lycksele, mat på Sibylla, trappuppgångsfester, förfester, efterfester, efterefterfester, promenader, åka volvo, handla på Ica, på shell och äta på Ibbes pizzeria. så, nu vet  ni lite.



Imorgon ska jag till Öjebyn. Träffa folk osv :-) De dryga är att jag ska åka buss, och inte nog med det. Jag åker 08.10 från Arvidsjaur, anländer ca 09.20.. väntar i Älvsbyn tills ca 11.55 och då åker jag till Öjebyn.
VAD SKA JAG GÖRA I ÄLVSBYN?!

(För er som aldrig varit i Älvsbyn, här kommer lite bilder)









Lyckselemarknad, arbetslös & Järvträsk

Det vi får börja med nu är att tagga för den enorm roliga Lyckselemarknaden som väntar framför oss. Blir allt som planerat så åker vi med bil imorgon förmiddag så att vi hinner se marknadsområdet imorgon istället för på lördag. Så det blir perfekt! Jag är hur taggad som helst och det ska bli enormt roligt att träffa allt spännande folk där som man inte så ofta ser.
Det ska definitivt bli en höjdpunkt såhär i början av Mars. Blir förmodligen där till söndag men vi ser väl vad som händer och sker. Boende finns och mat och dryck ska väl inhandlas så det blir ju spännande. Kul att gå på ett relativt nybyggt Ica och inte de vanliga gammhärkes som man är van vid.







Jag är förövrigt fortfarande arbetslös fortfarande och det känns väl mindre kul. Det är väl helt okej att ha lov då skolungdomarna ha lov, men annars då? Vad gör man då? Fördriver tid med andra projekt som inte leder så långt. Så det jag har gjort sen efter helgen är att vara i Järvträsk och njuta av lugnet. Träffat familjen, kört skoter, skottat snö med traktorn, tagit promenader, hälsat på folk i byn osv. Det är väl som det i sin korthet.






RSS 2.0