1 vecka kvar av semestern.



Jag har snart avslutat min andra vecka semester. Det har gått riktigt fort faktiskt. Nu återstår bara en vecka kvar, får se vad det blir att hitta på under den.


I vilket fall som helst så fick jag ett glatt besked för tre dagar sen.

"Herzlichen Glückwunsch Pär!
Du är antagen till folkhögskolekursen Tyska för nybörjare i Düsseldorf med start måndagen den 5 september 2011. Kursen anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med oss på IS Düsseldorf."



Det kändes riktigt kul. Jag vet inte om mitt personliga brev avgjorde saken lite? För trots allt så var ju själv ansökningsbladet rätt kort och koncist med mest formella uppgifter. Sen var det ju bara betygen som skickades med och dom säger väl inte så mycket. I ansökan var det i och för sig med en kort motivering om att jag brinner för språket och är intresserad av landets historia och dess kultur och att det skulle vara underbart att lära sig bättre tyska och samtidigt få öva det i "verkligheten".
Det var väl något sånt jag rymde på två rader, men i det personliga brevet kunde jag förklara det djupare och mer ingående.




Så nu är det mycket att göra. Har ägnat en del av idag och igår till att skriva ansökningar för boenden, kolla flyg och tåg och övriga resmöjligheter osv. Har dock inte bokat än, men det blir i dagarna nästa.
Men det är en del att göra ändå. Jag ska även söka studiemedel och i allmänhet läsa in mig lite på staden så man inte är helt ute och cyklar. Har kollat runt i alla möjliga tidningar, turismsidor, tidskrifter, Düsseldorf.de och allmänna webbsidor. Finns hur mycket läsning som helst bara man vill.


Nu måste jag ta och fortsätta kolla runt så jag får någonting gjort.





Festivaler och fiske

Den här helgen har verkligen varit som en nöjesweekend. Hur störtskön och trevlig som helst! Jag vet att inte helgen börjar redan på torsdag, men festivalhelgen började då om inte annat. På torsdagen var jag chaufför till några kompisar så det blev att dra på Stadsfesten i Skellefteå.


Vi drog ganska direkt efter jobbet så vi hann vara på alla möjliga ställen innan området öppnade vid.. 19? Vi gick in runt 22 om inte annat. Det kändes som lämplig tid att gå in. För att vara en torsdag var jag riktigt imponerad över hur mycket folk där var. 7-8000 tusen inbetalda på området läste jag dagen efter i Norran. Det kändes rätt okej för en torsdag. Såg lite artister, minglade runt på området, åkte karuseller och var och gick runt i allmänhet bara. Hammerfall spelade på stora scenen och det var ju som trevligt att se dom för andra gången i mitt liv. Förra gången var dom ju här på Nattivalen här i Arvidsjaur 3-4 juli förra året.




 Hur som helst, kvällen var riktigt trevlig och jag träffade mycket folk jag känner så det var skoj. Då jag körde hem såg jag ett x antal rävar och några harar så det är ju alltid trevligt med djur i naturen så länge man inte krockar med dom.


På fredagen jobbade jag, var trots allt inte alls trött trots att vi kom hem.. ja, inte alltför långt innan jg började jobba. Så det gick hur bra som helst. Efteråt så var jag chaufför åter igen och denna gången till Boden. Andra gången som jag är på Boden alive och det var definitivt hur trevligt som helst det med. Området var även större i år än vad det var för två år sen då vi var där precis samma gäng som i år. Vi hade väl tänkt göra det till en liten tradition så att säga.


 Vi var på området och gick runt, lyssnade på de lokala banden, sprang runt i öltält, körde runt och såg staden, var på Lotus (F.d Oliver’s inn). Lotus var något speciellt måste jag säga. Definitivt den bästa nattklubben jag varit på på.. ett tag. Så efter att ha varit i Skellefteå på torsdagen och besökt Station 8, Johanna i Parken så säger jag.. Lotus ftw. Så för den dans och partysugne så kan jag rekommendera ett besök.

 


Lördagen så var jag på SM i mete i Järvträsk ett tag. Senare på kvällen var jag chaufför fast på en väldigt kort sträcka men ändå. Sen såg jag lite tv under kvällen och var hemma i byn och tog det lugnt bara.

Söndagen jobbade jag på SM i mete.  Jag stod och sålde hamburgare vid grillen. Det såldes närmare 900 hamburgare på två dagar så nog var fiskarna rätt så ambitiösa med att äta också, men även det är ju viktigt. Så det var riktigt trevligt. Serviceyrken är det bästa enligt min mening!

Så.. vad händer i veckan? Ja det är åter igen dags för en festival och det är nämligen den efterlängtade Nattivalen. Det blir väl på lördag det händer för min del. Fredagen ska jag eventuellt vara chaufför till Malå pratas det om så vi får se närmare. Det är ännu oklart. Skulle dock vara kul att se Malå och träffa lite folk därifrån. Det gör jag ju alltför sällan så det borde inte skada.


På söndag är det dags för kvarnfest i Järvträsk. Trettioåttonde året i rad, eller 38:e året i rad kanske ser bättre ut? Hittills har vi 37 regnfria år så ska vi se om det kommer ännu ett till. Det har regnat före och efter, runtom och vid men aldrig under själva Kvarnfesten. Ganz unglaublich brukar tyskarna säga då man berättar det. Engelsktalande brukar hålla sig till typ; it’s amazing eller dylikt.

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0