Årets sista inlägg

Det är inte varje dag man skriver blogg längre. Det var det väl i och för sig rätt så längesen det var så. Men man tar sig helt enkelt inte tid. Ofta för att man prioriterar annat eller för att man många gånger inte har någonting vettigt att skriva så för att inte tråka ut läsarna så skippar man det hellre. 
  
I vilket fall som helst så hade jag tänkt ta och skriva lite. Vanligtvis ska man väl sammanfatta året, men jag har inte riktigt resurser för det känner jag. Någonting minns man väl alltid från varje månad, men det är lättare då man sitter vid den stationära datorn där man har ett antal bilder för varje månad, tagna med mobilen. Så jag får spara min sammanfattning till nästa år istället. ;) Dvs till om ett par dagar.. Så jag skippar att överhuvudtaget skriva något om året som gått som är sammanfattningsrelaterad. Då blir de mer spännande senare.


Igår var jag ju till Skellefteå. Det var jag, Sofia, Erika & Christina. Vi hade deras föräldrars bil och det var riktigt trevligt. Kul att vara smakråd och jag fyndade även en extern hårddisk, 500 GB + liten och portabel dessutom. De andra jag köpte var en datamus. Är så ovan de här med styrplatta eller vad de nu kan tänkas kallas. Visst skulle man vänja sig men.. aja, rätt bra pris så slog då till iallafall. Clas ohlson är bra, och jag menar.. hur dålig kvalité kan en datamus ha?


Ikväll är det dags för nyårsfest/fester. Blir att äta middag hos Johan & Sofie med Oskar, Ramona, Dan, Jens, Malin och så förstås Johan och Sofie själva. Det ska bli riktigt kul! Sen får man väl se om de kommer dit fler folk eller vad som händer. Är bjuden på fler fester så vi får se hur man ska hinna med allt, om man nu ska hinna med allt. i Arvidsjaur finns alla möjligheter som jag brukar säga ;) Blir att äta mat från Restaurang Afrodite kl 18.00. Hemlagat funkar ju också men vi kände oss lite lata.

Nu sitter jag och dricker lite juice. Sägs ju vara bra med vitaminer, ska även ta mig en kaffekopp. Haha :)
Snart börjar festen, TAGGA! :-D


GOTT NYTT ÅR! 

En kortare uppdatering om veckan som varit..

Så då tänkte jag ta och sammanfatta veckan här lite kort. Jag känner mig inte ha tid att skriva ett längre inlägg just nu så jag gör de rätt kortfattat.

I veckan har de (än så länge) varit den sista veckan på mitt jobb, eller min praktik på Turistbyrån. Det har varit en spännande vecka, en del turister, övrigt arbete och veckan har också innehållt en bra fritid. Här följer lite kort om vad jag hittat på under fritiden.

Måndag var jag en stund med Johan, Sofie, Oskar & Ramona. Det var trevligt att vara med dom ett tag. Satt och pratade lite osv. Var dags för julklappsutdelning så det var därför besöket existerade. Jag skottade även snö senare på kvällen för de kom ju en hel del.

Tisdag hade jag en middagsgäst, sen var vi ett tag med andra vänner. Så det var trevligt. :) Bra att få träna sin holländska & tyska och delvis även engelskan. Svenskan tränar man väl hela tiden om man kan säga som så.
Tog även avsked av de tyska utbytesstudenterna som varit här nu nån/några månader. Riktigt kul att lära känna dom lite. Måste definitivt till Tyskland :)

Onsdag gjorde jag inte så mycket. Jobbade ju förstås, handlade lite osv.. Det var ju lite småkyligt så man höll sig inne mestadels. Jag var ute och skottade lite snö men.. i övrigt inte mycket.

 Torsdag, då var de juldansen för Sandbackaeleverna så det var ju kul. Jag var dock aldrig in på Medan, men gick förbi där. Annars umgicks jag med vänner.

Fredag (Ikväll) vet jag inte vad som händer. Ska äta middag efter jobbet, annars ingen aning.

Lördag (Imorgon) kommer Sofia, blir att umgås med henne m.fl. Det blir definitivt en höjdpunkt! :-) Så det ska hur trevligt som helst.
Sen under helgen eller kanske efter helgen så ska jag hem till Järvträsk. Blir där till juldagen antar jag. Härligt med julfirande i Järvträsk.


Idag har jag varit ute på flygplatsen igen. Delat ut paket till testförare. Önskat de trevlig resa, god jul & tack för att de reste med FlyCar. Fick mig även en julklapp från FlyCar :-) Så de här två senaste fredagarna har varit spännande och lärorika. Jag har också fått mig en guidad tur på Arvidsjaur Flygplats. Det var lärorikt. Se hur lokalerna se ut, flygplanen osv osv.





AJR, Jörn, julbord, Turistbyrå, Volkswagen Passat

Då var det åter igen fredag och det är väl dags för ett inlägg. Har som blivit en vana att skriva på fredagar, jag vet dock inte varför. 
   Idag har det varit en otroligt bra dag och jag har haft jättetrevligt. Jag har varit ute på flygplatsen och gett paket till testförare, 350 stycken :) Vi var dock två som gjorde de men iallafall. I övrigt har jag stått i FlyCar;s informationsstånd och gett information och tider, avgångar och ankommande flyg typ och eventuella förseningar.
Men då vi väl gav paketen så var de "God jul, här får du en julklapp. Tack för att du reste med FlyCar"
Så man hann bli lite less på "Guten Weihnachten, hier hast du ein Geschenk. Danke schön für Reisen mit FlyCar"
Typ någonting sånt på ett ungefär sa vi :)

File:Austrian.airlines.a321-100.oe-lbb.arp.jpg

Det är inte mycket snö för årstiden alltså, trots att det bara är 13 dagar kvar till julafton. Känns lite trist faktiskt eftersom man är van mycket snö då man bor häruppe.

Idag så ska jag hem, blir att ta bilen härifrån någon gång då jag slutat jobba. Ska nämligen till Jörn med familjen & företaget samt Stenbergs & söner och äta julbord. Så det blir riktigt gott! Julmat är alltid lika uppskattat eftersom man inte äter det så ofta och det på något sätt får en speciell smak då man äter det i December. 
   Sen i övrigt i helgen så ska jag ta och göra bort lite julshopping. Har knappt köpt någon julklapp så börjar känna paniken.

Tidigare så stod helgens aktiviteter mellan att fara till Piteå, hälsa på vänner och göra stan, att fara till Lycksele, se Lucialiret och umgås med vännerna där samt julhandla där och i Sorsele eller då det som jag valde. Att köra hem och fara någonstans bara över dagen och handla julklappar.
   Igår var förresten en alldeles magnifik dag på jobbet. Jag hade hur mycket besökare som helst med alla de möjliga olika nationaliteterna. Till att börja med hade jag två holländska befäl som var här och ville ha information om all möjligt och jag betjänade dem precis efter önskemål. Sen var de ett tyskt par här, en engelsk kvinna, tre svenskar samt även två holländska militärpoliser. Jag tyckte jag fick en bra kontakt med allihop så dagen har varit alldeles utmärkt!

 

I övrigt tänkte jag informera lite om vad som händer här i knutarna. Ibland kan det ju kännas som det inte händer någonting så då tänkte jag försöka bevisa motsatsen.

 9/12 – 10/12 – Försäljning av militärföremål/kläder & annat på Medborgarhuset.

9/12-12/12 30 % på julsaker på Varuhuset, bra om man saknar något.

11/12-12/12 rabatt på Intersport.

11/12 Pubkväll Capsicum

Stalo nightclub, fritt inträde, buffé 69 kr

12/12 Megarock, Medborgarhuset Arvidsjaur

Svenska popkarameller Hotell Laponia

Capsicum pubkväll

Stalo nightclub, fritt inträde, buffé 69 kr 

Lördagsöppet Polaris center

Luciafest Hotell Laponia (discovåningen)

13/12

Sameföreningen anordnar lokal/intern fest på Arvas 

Luciafirande Arvidsjaur kyrka 18.00

16/12 Musikcafé Abborrträsk


Nobeldagen, Moldavien & Holland & längtan efter mer snö

   Idag ska det väl vara Nobeldagen så det är ju trevligt. Kul med lite internationella möten mellan folk och kul att folk får pris för de dom gör. Jag såg igår en dokumentär om Herta Müller där hon berättade om sina böcker hon skrivit om hur det var då hon var i Rumänien. Verkar vara en lustig typ, men en bra författare.
   I övrigt vet jag inga svenskar som får nobelpriset faktiskt... 


   I övrigt om jag ska förklara rubrikvalet så kommer det ett gäng moldaviska arbetsförmedlare hit idag. De kom till Sverige i veckan och ska vara här ett tag för att så att säga utbilda sig tror jag det är. Som Moldav vill man väl säkert ha lite information så då kommer de till turistbyrån. Så de ska bli kul att möta dom. 



   För en stund sedan hade jag besök från Holland, nämligen de första gänget befäl som kommer för att undersöka läget innan de resterande 400 kommer hit. Vi stod och språkade rätt länge och de hade ett stort intresse för bl.a hundspann så det kändes ju kul. Jag kan väl inte påstå att jag kan mycket om ämnet, men tillräckligt för att veta vilka man kan hänvisa till. Nämligen våra tre hundspannsföretag, Nymånen, Wildact & Burning-snow.
   Vad som var lite lustigt var att vi till en början pratade tyska, sen övergick vi till engelska för holländare verkar generellt vara mer förtjust i att prata engelska eller holländska, men då de råkade prata holländska istället för engelska då de hade frågor så kunde jag ju ändå svara på det eftersom jag förstår holländska i vis mån. Däremot så kan jag inte prata det, läsa kan jag och förstå till viss del då jag hör det men jaa.. inget språk jag kan säga att jag kan.
   De blev förvånade och undrade om jag kunde holländska, men jag förklarade att nej men jag förstår en del tack vare bla bla bla..  Så det blev så att de ställde sina frågor till mig delvis på holländska så svarade jag på engelska.



Jag tycker också att det kan komma lite mer snö och bli något kallare så man får mer vinterkänsla. Det skulle inte vara helt fel eftersom det trots allt är julafton om två veckor. Men jag vet inte, fort så kan det ju tvärkomma en del såhär några dagar innan jul.





4 December

Åh vad tiden går fort! Det är otroligt, man hinner ju nästan inte med. Åren går så fruktansvärt fort. För ett år sedan var de 40-årsfest i Järvträsk, det känns som nyss. Men det är ju inte riktigt nyss.
Fast det har ju sina för och nackdelar också att det går fort. Det beror helt på hur man ser det. 



   Igår var jag på vårdcentralen och tog vaccinet. Man hade ju hört att det skulle vara så fruktansvärt lång kö och jag hade bara tanken att hinna tillbaka på jobbet så fort som möjligt. Men då jag väl kom dit så var det ändå inte så farligt. Jag fick kö-lapp nr 70 så det var ändå helt okej. Jag stod dessutom bredvid en flygar-kompis. Så vi stod och pratade som under hela kötiden så det kändes inte alls så farligt att stå i kö. Det var helt enkelt bara trevligt. 
   Själva sticket var ju inte alls farligt, men jag hade egentligen inte förväntat mig det. Det gör ondare att ta ett blodprov i armen, så det funkar. Sen så fick man ju ett plåster som vanligt. Sen kände jag egentligen inget, lite yrsel men det är ju inte alls farligt eller direkt smärtsamt. Visst kändes de i armen igår kväll då man skulle sova, men inte så att jag hade ont. Inte idag heller, som sagt lite ömt i armen så är de väl, men inte att jag känner att det gör ont och jag har ingen feber.







Så att.. i övrigt så är det väl egentligen inte så mycket att skriva. Jag har jobbat på som vanligt annars i veckan. Uppdaterat bildspel på alla de möjliga språk som finns. Franska, tyska, spanska, portugisiska, polska, holländska, italienska och såklart svenska. 
   Som ni förstår så förstår eller pratar jag inte alla dessa språk så det är det som kan vara problemet ibland. För att... Grejen är de att det ska vara samma bild och samma text och förstås i samma ordning. Men ibland så är de inte det. Några av språken förstår man ju så då är det ju inga problem och då kan man ju till och med skriva dit rätt text om det inte stämmer in med bilden, men ex polska har jag verkligen inte någon koll på. Vissa ord kan man ju förstå, men inte så att jag skulle förstå en hel mening i sin helhet.
   Så att.. om det kommer hit polacker och blir förvirrade om det står "Krejzig" eller något och så är de en bild på snö så får de ha överseende med att Arvidsjaur Turistbyrås praktikant Pär Hedlund inte pratar eller förstår polska. 
   Men det var iallafall kul att uppdatera och det är ju sysselsättning förstås. Har varit en del turister, allt från araber till överkalix-bor. Dvs A - Ö. Så det gillas! 





Vad har jag gjort mer i veckan förutom jobb? I tisdags var jag med Johan & Carl, satt och prata, var på Konsum m.m.
I Onsdags så tittade Hanna & Elvira förbi och vi drack te, pratade osv. Sen så var jag med Andreas en stund.
Igår så blev det inte så mycket gjort. Var hemma, kurerade förkylningen med ett bad. I övrigt var jag i telefon meste hela kvällen.

I helgen så ska jag umgås med vänner. Imorgon firar vi en kompis som fyller 20, ikväll blir det nog ändå rätt lugnt. I övrigt måste jag försöka hinna med lite  julklappsköp. Får se om man hittar något i Arvidsjaur eller om man måste till något större ställe någon helg framöver.



Obs; Ny länk för filmen om Arvidsjaurbornas resa till Malta.
http://www.youtube.com/watch?v=2_TuQ4W8QeQ
Vi kommer nog från Turistbyrån göra en del 2 så småningom. 










RSS 2.0