91orna tar studenten

Tänk, det känns så otroligt att det har gått ett år sedan jag själv tog studenten. Åh vilken dag, solen sken och fåglarna kvittrade. Vi träffades hos en i klassen, drack champagne, öl & bål, åt salta kex och andra smaskigheter, satt ute i ett i ett vitt tält och njöt av att skolan snart var över.
   Men nu är det äntligen dags att våra efterträdare, dvs årskullen under oss tar plats på trapporna, sjunger nationalsången m.m. Känslan av att gå ut sista året är en oförglömlig känsla, vad som däremot är möjligt att glömma i mångas fall, det är slutet av kvällen. ;-)


För min del är dagens upplägg som så att jag ska jobba nu 8.30 - 12.00, men det känns som det gör inte så mycket eftersom att jag inte missar att se på flakåkningen, trapporna osv det enda jag missaer är kyrkan men jag överlever utan det. Självklart så ska mina kollegor få se då deras söner och dottrar går ut klassen de går i. Det missunnar jag dom inte. Senare så blir det väl att äta lunch efter man sett flakåkningen, sen så vet jag inte exakt vad som händer förrän senare då det förmodligen blir en del festande samt utgång på Hotell Laponia efter kl 22.00.




Igår jobbade jag också, dock 16.30 - 21.30 och det var en intressant dag/kväll. Nu börjar de närma sig högsäsong inom turismen i Arvidsjaur (förmodligen på de flesta andra ställen med) och det innebär att det kommer många drop-in-gäster och att det är många bokningar att ta emot för sommaren via telefon, mail och internet. Så jag fick möta många nationaliteter. Många tysktalande från Schweiz, Österrike, Tyskland och Belgien. Sen även danskar, fullt av norskar och även från Frankrike. Så det känns jättekul att få ta emot folk och öva på språken. Det är då jag trivs som bäst, i princip.
   Mötet med paret från Frankrike var rätt så spännande för de pratade knappt någon engelska så jag stod och slog upp ord och använde de lilla uttal och ordförråd jag hade för att försöka ta emot hennes förväntningar, det tog en liten stund men det gick till slut. Men definitivt så skulle jag vilja lära mig språket.
   Jag tänker att då man kommer som turist, som kund eller vad man nu är så blir man nog väldigt glad om någon iallafall gör ett försök att hälsa eller kanske att försöka konversera på deras eget språk. Så att det är ju trevligt.





I övrigt så.. veckan har varit riktigt trevlig, träffat mycket folk, om lördagen var jag till Sandsele på Talludden så där träffade man folk man inte träffat sen... VM Malå? 27e mars. Så det var också en höjdpunkt.


Nu blir det ett avslut på de här inlägget men jag återkommer framöver med mer roliga händelser som förhoppningsvis kan intressera allmänheten :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0