Utbildningsdagarna

Innan vi började på Turistbyrån så var vi på utbildning. Det är någonting man gör varje år för att man bättre ska lära känna trakten och de olika aktiviteterna och sevärdheterna som vi erbjuder i kommunen men även runtom i Norrbotten. 



   I måndags var vi först till Abborrträsk på Natursafari och fiskade röding. Det var riktigt trevligt. Vi var vi fem från Turistbyrån, sen lite folk ifrån kommunen samt 7 portugisiska utbytesstudenter och 10 tyska samt lite övrigt folk så vi var en 34 stycken tror jag bestämt.
   Sen var vi till Gallejaur, Mensträsk (Världens längsta linbana), Glommersträsk (Hängengården & Värdshuset ochj slutligen stannade vi i Orrkammen där vi körde Go-cart.



På tisdagen så var vi till Luleå, endast vi tre som är sommarjobbspersonal, eller säsongsanställda som de också kan kallas. Så med en hyrbil från Avis åkte vi mot Luleå, ett stopp i Älvsbyn där vi hämtade upp en "kollega" och sen vidare mot Luleå. Parkerade precis utanför Swedish Lapland (kyrkogatan 13) så det var nära och bra till hamnen.
   Så där blev det fika direkt, en kort presentation av deltagarna. Vi var folk från i princip hela Norrbottens turistbyråer (swedish lapland). Kiruna, Jokkmokk, Pajala, Luleå, Gammelstad, Piteå och Älvsbyn samt Arvidsjaur var det som deltog i utbildningsdagarna. Gällivare, Skellefteå och Arjeplog var de som saknades. Sen ett år tillbaka är de Norrbotten + Skellefteå som är medlemmar i Swedish Lapland, våran länsturistorganisation.

Senare så var det lunch på Olivers Inn, en restaurang i Luleå med god mat och mysig miljö, buffé var det vi åt så det fanns allt möjligt att välja på.
   Efteråt så fortsatte föreläsningarna, vi fick fakta om Swedish Lapland, deras historia, uppbyggnad och allt möjligt. Har dock hört det tre ggr men kan ju ändå vara kul. Sen så fortsatte utbildningen med prat om  TellUs, vårat datasystem som vi använder, inget nytt där heller.
   Slutligen var det som försäljning, om att vi säljer våran destination. Så det var ju intressant att höra trots att även det är repetition. 




   Nu så var det dags att åka med M/S Marina, det var färjan som skulle ta oss till Sandön, Klubbviken där vi skulle bo och äta middag. Middagen var kl 19.00 så hungrig var man och gott var det! Sen så var de lite underhållning och vi umgicks destinationerna emellan, bytte taktiker, strategier, tipsade varandra om saker och allt sånt där, hur kul som helst! Jag ångrar inte en sekund att jag åkte på utbildningen och alla var så trevliga och jag tror att allihopa kommer passa utmärkt som turistbyråinformatörer.



Onsdag:
   Frukost 08.00 så ingen sovmorgon här inte. Sen så hade vi ett grupparbete som vi skulle göra, samarbeta tillsammans destinationerna emellan. Det var ett mail från en turist. Vi var tre grupper och ca 5 i varje och vi skulle lösa uppgiften. Kunde vara t.ex
   "Vi är en familj från Småland och vi kommer upp i 11 juli, stannar till 12e augusti. Vad kan man göra i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Haparanda? Hur kan man bo, vad kan man äta osv osv osv"
Så det skulle vi lösa med våra kunskaper, vi var blandade så att det var ungefär en från varje destination så en riktig samarbetsövning så sånt gillar jag, då man får använda sina kunskaper tillsammans så att säga.

   Sen så redovisades det här och efteråt så var det dags för lunch och efter det åkte vi tillbaka till Luleå stad. Där var vi en stund på stan och sen var det dags att fara  hem.

Så dagarna har varit riktigt trevliga! :-)

Idag (fredag) är det dags för jobb på Turistbyrån så det ska bli skoj. Intressant och trevligt =)




Uppdaterar väl mer framöver :)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0