Villovägar

Tänk när man kommer till en sån där period då man har en ledighet, en liten semester och man vill se någonting nytt. Då man känner att den vardagliga tillvaron känns trist och variation hade varit guld värt.
Då man känner att rekreation och avkoppling vore de som skulle behövas kan det vara dags för en semester i de svenska Lappland.


Det är otroligt vad vi har att erbjuda. Om man tänker på några av de aktiviteter vi har att erbjuda sommartid :  

*forsränning
*bäver och älgsafari
*golf
*bastubad
*fjällvandring
*chartertur i helikopter
*mountainbiketurer i vackra landskap
*hundspannsturer i skog & mark
*fiske i några av Sveriges bästa ädelfisk & sik-vatten
*flugfiskekurser
*bergsklättring på Sveriges högsta berg, (2104 möh)
*paddla kanot och kajak
*segla i vackra skärdgårdar
*titta på midnattssolen i över 1,5 månad
* minigolf
* Jakt på alla möjliga djur
* ridtur med ex Islandshäst
* bo i ren & hundfarm
* Renslädestur







Sen finns det många fler aktiviteter, jag tog bara upp några. Men tänk ändå så fantastiskt kul det kan vara, turista i sitt eget landskap!
Tänk, många av de här aktiviteterna betalar utländska turister, men även svenskar dyrt för att resa fruktansvärt långt för att få uppleva, och för oss som bor här i Lappland har vi aldrig mer än ca 30-40 mil fågelvägen till den destination som är längst bort från sydspets till den nordligaste toppen inom landskapet. 
Så att, en resa genom de här underbara landskapet kan säkert vara spännande, finns så många olika landskap, naturformer, djur, fana & fågel.



Tillbaka till verkligheten. Nu har jag iallafall ca 14 dagars semester och vill förstås fördriva den på något bra sätt, får se vad det blir. Det enda som är helt spikat är väl 2-3 Juli, Nattivalen och eventuellt Boden Alive & Musik vid Malån om det hinns med något av dom två också. Kirunafestivalen och Piteå Summer games som också är i helgen, det får jag nog skippa.
Nästa vecka börjar dansbandsveckan så då har man ju säkert mer att göra om man vill ut och träffa folk, roa sig lite och njuta av att det faktiskt är i Arvidsjaur det händer en stor del av nästa vecka. Sen tar dansandet sin väg till Arjeplog, Abborrträsk, Rålund & Långträsk (Sjöstjärnans camping) så att... Men i övrigt är det Sameland, Karlavagnen, Arvidsjaur som är festplatsen.

Till veckan börjar även Hultfredsfestivalen, men 122 mil kändes lite för långt att åka för en festival, eller nej det gör de väl inte men jag känner helt enkelt inte sug för det nu! ;)






Nä men så att, det är väl lite som det.
Midsommar firades i Järvträsk & I Moräng. Vi åt middag här, jag, Johan  & Sofie, Oskar & Ramona, Elin, Hampus & Elina. Sen så for vi till Moräng där det var... en hel folk! Så vi satt ute vid elden som hela kvällen tills det var dags för att fara hemåt. Kom mig i säng rätt tidigt ändå för att vara midsommar, ca .04.00... Men trevligt var det.


Nu ska jag fortsätta med annat, uppdaterar senare framöver!










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0