En dröm som... kaaan bli verklighet

Vilka idéer man kan få. Jag var på arbetsförmedlingen igår och råkade hitta en annons.

"Lär dig tyska i Tyskland"
Kostnadsfri nybörjarkurs i sommar och höst i Düsseldorf. Braheskolan i samarbete med IS Düsseldorf arrangerar en kostnadsfri kurs i nybörjartyska. Under några intensiva veckor får du prova på ett helt nytt språk och lära känna en ny kultur. Undervisningen varvas med intressanta utflykter i området, t.ex i Köln och Bonn.

* Studera tyska med inhemska lärare.

* Lär dig att föra enkla vardagskonversationer.

* Delta i intressanta exkursioner och då en inblick i tysk historia och kultur och natur.

* Utnyttja läget i Europa och ta dig till Frankrike, Belgien och Holland.

* Avsluta läget med en kopp kaffe vid den vackra Rhenpromenaden.

Kurstid höst 5-30 september. Sista ansökningsdag 5 Juli.
Vi välkomnar både nybörjare och personer med vissa förkunskaper.




TÄNK! Visst blir man lyriskt lycklig? Tänk vilka möjligheter.
Dock så glömde dom skriva kontaktuppgifter på annonsen men med lite finurlig magi så hittar man det ändå på http://www.is-duesseldorf.com

Om det inte har framgått så är jag grymt sugen på att genomföra det, eller något liknande. Resa till Tyskland kommer jag att göra i vilket fall som helst och jag känner inte att det är helt nödvändigt med en utbildning i tyska för det. Men det vore ju ett bra motiv till att resa om man vill ge sig själv en anledning.

Sen så sägs det ju att det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att åka till stället där språket talas. Då skulle jag ju troligtvis få reda på om det stämmer eller inte. Inte för att jag tvivlar men... Om vi låtsas att jag gör det och så vill jag motbevisa mig själv.

Nu ska jag återgå till vardagen och göra någonting annat.
Uppdaterar senare!



För de som är intresserade följer mer fakta längre ner på sidan.







Düsseldorf – en metropol i hjärtat av Europa. Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och bland tyskar känd under namnet ”Die längste Theke der Welt” (världens längsta bardisk). Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen med en kopp kaffe på den vackra strandpromenaden vid Rhen.

Under sju sommarveckor/fyra höstveckor har du själv möjlighet att upptäcka Düsseldorf samtidigt som du lär dig grunderna i det tyska språket. Våra lärare har alla tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa tyskstuderande svenskar. Undervisningen, som uppgår till 4 lektionstimmar om dagen, bedrivs i våra lokaler centralt i stan. Därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation samt praktisk tillämpning av språket. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken – oavsett om det handlar om att köpa bröd på bageriet, beställa en öl i baren eller presentera dig för rumsgrannen.

Vid sidan av undervisningen organiserar vi intressanta utflykter och exkursioner. Läs mer >>



Tyska för nybörjare ges i samarbete med Braheskolan och är kostnadsfri. De utgifter som tillkommer i samband med resan till Tyskland och resor inom Düsseldorf, kurslitteratur samt kost och logi finansierar den studerande med hjälp av studiemedel. Antagna kursdeltagare betalar in en anmälningsavgift (OBS! 350 SEK) till Braheskolan. Med denna summa finansieras de utflykter och exkursioner som görs inom ramen för kursen.

Att Tyska för nybörjare är en folkhögskolekurs innebär pedagogiskt bland annat att:
- gruppen är viktig: att samtala, dela med sig, lyssna, lära av varandra
- vi gillar variation vad gäller ålder, bakgrund, erfarenheter, perspektiv
- vi använder "verkligheten" som kunskapskälla
- vi arbetar elevcentrerat
- vi provar alternativa undervisningsmetoder

Nästa kurs: 14 juni - 29 juli 2011 (7 veckor). Sista ansökningsdag är 15 april 2011.

5 september - 30 september 2011 (4 veckor). Sista ansökningsdag är 5 juli 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0